FACEBOOK

Bekezd az OSC

Bekezd az OSC
hozzászólás, 2017.09.27.

Hazai pályán fut neki a BL-selejtezőnek a bajnoki bronzérmes. A vezetőedző és két játékos szerdán sajtótájékoztatón indította az új szezont.

Támogatónk a HerbaDoctor

Az A-Híd OSC-Újbuda 2017-18-as kerete:

Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid, Szentesi Máté (OB I/B-ben véd majd) (kapusok),
Bundschuh Erik, Drasko Brguljan, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt, Kolozsi Marcell, Kovács Gábor, Szava Randelovics, Salamon Ferenc, Lukas Seman, Szabó Balázs, Tóth Márton, Nemanja Ubovics (mezőnyjátékosok)

A stáb

Sportigazgató: Becsey Péter
Team manager : Menyhárt Zoltán
Vezetőedző: Petik Attila
Edző: Bóta Krisztián
Edző:  Tóth László
Erőnléti edző: Kocsis Attila
Gyúró: Horváth Ákos
Orvos: Dr. Kocsis Koppány
Videóelemző: Buza Balázs


VLV-INTERJÚ PETIK ATTILA VEZETŐEDZŐVEL


VLV-VIDEÓK A SZERDAI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL:


Petik Attila a vlv-nek

- Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Érdeklődöm: milyen állapotban vagytok? Kezdődik a torna, mire számítasz, mi az elvárás?


- Folyamatosan alakulunk, próbálunk mind jobban összeszokni, mind én a csapattal, mind a csapat új játékosai egymással. Úgy érzem, hogy megfelelő állapotba kerültünk, abszolút pozitívan várjuk ezt a BL-fordulót.

- Amikor legutóbb beszéltünk, még csak egy-két edzésetek volt, amin mindenki részt vett, most már azért többet látsz. Hogy látod, az új erők milyenek milyen lesz a csapatépítés?

- Úgy látom, hogy jó úton haladunk, minden új fiú szépen beállt a sorba, dolgozunk együtt, megvannak természetesen a zrikák is egymás felé, úgy érzem, a csapatszellemmel nem lesz gond. Arra kell majd figyelnünk, hogy a sok mérkőzésnél a terhelést hogyan tudjuk elosztani a játékosok között.

- Ért valami meglepetés, vagy eddig mindenkitől azt kaptad, amit vártál?

- Nagyjából igen. Van, aki később kapcsolódott be a munkába és most kezd jobban belerázódni, van, aki itt volt az elejétől és most már nagyon jó erőállapotban van, szépen haladunk.

- Itt ezen a tornán mi lesz a legnehezebb dolog?

- Az, hogy mind a három mérkőzést meg kell nyernünk. A ellenfeleket kicsit feltérképezve úgy látom, hogy a görög, az olasz és a francia csapat - nagyjából ez lesz az erősorrend alulról felfelé, a görög csapat lesz talán a legkönnyebb, ugye, ilyen sorrendben is játszunk velük. A célunk mindenképpen az, hogy ezt a csoportot megnyerjük és remélem, hogy vasárnap délelőtt, a Marseille-meccs végén ez meg is valósul.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Bisztro!


- Szia, Geyza!

- Indul a szezon, hogy vagytok...?

- Köszönöm szépen, kitűnően!

- Mire készültök ebben az évben?

- Jelen pillanatban a Bajnokok Ligája második selejtezőkörére. Amúgy meg - szeretnénk idén egy gátat áttörni. Ami az elmúlt években nehezen jött össze, az aranyérmek gyűjtése, szaporítása a vitrinkollekciónkban.

- Melyik tornán?

- Igazából..., mondanám, hogy mindháromban, tehát a Bajnokok Ligájában, a Magyar Kupában és a bajnokságban is. Tavaly a Szolnok egy nagyon jó receptet mutatott nekünk, hogy ezt hogy lehet megcsinálni, úgyhogy nem lehetetlen, bízunk abban, hogy sikerül is.

- Mennyit változott a csapatotok, milyennek látod most?

- Öt új játékos érkezett, öt távozott, új vezetőedző is van a kispadon. Hogy milyenek a változások, azt majd a következő hónapok fogják megmutatni, az, hogy komoly ellenfelek ellen milyen játékerőt képviselünk majd, illetve milyen stílust. Bízom abban, hogy nagyon kemény, nagyon akaratos, mondhatom: kellemetlen csapat leszünk és ezt nem fizikálisan értem, hanem úgy, hogy a vízilabda minden szépségét át tudjuk adni akár saját magunknak, akár az ellenfeleknek és ebből a nézők majd minél többet fognak profitálni.

- Megszűnt minden hiány nálatok? Most már van centerből elég, balkezes...?

- Hiány soha nem volt, most az, hogy visszatérünk egy két évvel ezelőtti dologra..., ezt már tavaly elfelejtettük, sőt, már abban az évben, ezt kár felhánytorgatni. Minden posztra megvan a megfelelő mennyiségű és minőségű játékosunk. Azt gondolom, hogy önbizalommal telve és tényleg nagyon pozitívan állhatunk a következő 8-9 hónap elé.

- Köszönöm szépen!



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci, köszöntelek OSC-s színekben! Kezdődik egy új szezon, mire számítasz, mik az elvárásaid, mik a reményeid?

- Szia, én is köszöntök minden kedves olvasót, nézőt! Nagyon pozitívan tekintek a szezon elé, szerintem egy nagyon jó csapat, közösség alakult ki megint Újbudán, örülök, hogy ennek részese vagyok. És itt az első feladat, most hétvégén a Bajnokok Ligája második selejtezőköre. Szeretnénk ezt mindenképpen megnyerni, és ezáltal könnyebb ágra kerülni, hogy a főcsoportba bejussunk.

- Az egész évet tekintve mik a reményeid, mi az, amit szerinted elérhet a csapat?

- Ezt úgy hallottam, nagyon sok helyed megkérdezed, ugye minden csapatnál... :-)

- Igen.

- Nagyon nehéz bajnokság, illetve Magyar Kupa elé nézünk hazai fronton, hiszen látni kell, hogy minden csapat nagyon megerősödött. Én nem tudok olyan embert mondani, aki meg tudná jósolni most az elején, hogy ki lesz az első négy, illetve az első négyet meg lehet jósolni, de, hogy milyen sorrendben, azt nem. Mi szeretnénk azért legalább az egyik fronton döntőbe kerülni – reményeim szerint ez mind a két fronton össze fog jönni, amellett, hogy bejutunk a final eightbe.

- Van-e személyes célod az évre?

- Szeretnék egy olyan sikeres szezont elérni egyénileg és csapatszinten, amire méltón emlékezem majd vissza.

- Köszönöm szépen, sok sikert!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)




AZ ELSŐ BL-SELEJTEZŐKÖR ÖSSZES EREDMÉNYE

Az innen továbbjutott csapatok: OSC, Sintez Kazany (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Napoli (olasz), Mornar Split (horvát), Glyfada (görög).

A most csatlakozó klubok: Mladost Zágráb (horvát), CN Marseille (francia), ASC Duisburg (német), Vouliagmeni (görög), AN Brescia (olasz), UZSC Utrecht (holland), Nagyvárad (román), Szpartak Volgográd (orosz), Crvena Zvezda (a Vojvodina helyett! - szerb), CN Sabadell (spanyol)


Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, Budapest

F csoport

Szeptember 28- Október 1.

Marseille, OSC, Glyfada (görög), CC Napoli (olasz)
A tornának az OSC saját pályája, a Kondorosi úti Nyéki uszoda adhat otthont.

Belépők a helyszínen lesznek kaphatók. Pénztárnyitás: kezdés előtt egy órával.

A belépők ára 2.000.- Ft. -
14 éves kor alatt ingyenes


Szeptember 28., csütörtök

20.15 Glyfada-Napoli

Szeptember 29., péntek

18:15 Napoli-Marseille
20:15 OSC-Glyfada


Szeptember 30., szombat

17:25 Marseille-Glyfada
19:10 Napoli-OSC


Október 1., vasárnap

13:00 OSC-Marseille

Az OSC valamennyi mérkőzését közvetíti a DigiSport.


A többi selejtezőcsoport összetétele:

E csoport (Zágráb)

Mladost Zágráb, (horvát), Duisburg (német), Szpartak Volgográd (orosz), Hadran Herceg Novi (montenegrói)

G csoport (Sabadell)

Brescia (olasz), Sabadell (spanyol), Utrecht (holland), Mornar Split (horvát)

H csoport (Nagyvárad)

Vouliagmeni (görög), Crvena Zvezda (szerb), Nagyvárad (román), Sintez Kazany (orosz)

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább.


A harmadik selejtezőkörben szokás szerint csoportelsőket csoportmásodikokkal sorsolnak össze és négy páros mérkőzés lesz a főtáblára jutásért.
Az első meccseket október 14-én, a visszavágókat október 18-án rendezik meg.

A megnövekedett létszámú főtáblán 14 meccset játszik minden csapat - október 25. és 2018. május 9. között.

A két csoport beosztását már elkészítették:

A csoport

Dinamo Moszkva (orosz),
Jug Dubrovnik (horvát),
CNA Barceloneta (spanyol),
Waspo Hannover (német),
A B jelű selejtezőpárharc győztese,
Partizan Belgrád (szerb),
A C jelű selejtezőpárharc győztese,
Olympiakos Pireusz (görög)

B csoport

Steaua Bukarest (román),
Eger,
A D jelű selejtezőpárharc győztese,
Az A jelű selejtezőpárharc győztese,
AZC Alphen (holland),
Pro Recco (olasz),
Spandau 04 (német),
Szolnok

Az új rendszerű döntő, a final eight (tehát nyolc csapat részvételével) 2018. június 7-8-9-én lesz, Genovában, a házigazda a Pro Recco. E torna első napján már a csoportelsők is medencébe szállnak, az ellentétes csoportból érkező negyedik helyezettel vívnak negyeddöntőt