FACEBOOK

Olaszország-Világválogatott 13:13 - Kásás Tamás a vlv-nek

Olaszország-Világválogatott 13:13 - Kásás Tamás a vlv-nek
hozzászólás, 2017.09.23.

Gáladélutánt rendezett szombaton a Waterpolo by the sea a Ligúriai partvidék egyik legszebb gyöngyszeménél, a portofinói öbölben. Az olasz válogatott a világválogatottal meccselt. Ott volt "természetesen" Kásás Tamás is, akit az esti díszvacsora közben kérdeztünk ki.

Támogatónk a HerbaDoctor

Waterpolo by the sea, Portofinói öböl (Olaszország)

Olaszország-Világválogatott 13:13 (2:2, 3:4, 6:4, 2:3)

G.: Fondelli, Bertoli, Velotto, Di Fulvio 2-2, Renzuto Iodice, Bodegas, Bruni, N. Presciutti, Gallo, ill. Molina 3, Ivovics, Espanol 2-2, Echenique, Mandics, KÁSÁS, Crousillat, Szapics, Muslim

Kásás utazása komoly veszélyben forgott, mert kér nappal az indulás előtt teniszezés közben meghúzódott a hátizma, mozdulni is alig tudott, de javult annyit az állapota, hogy elutazott a gálára.

A pályát a portofinói öböl (ez egy nagyon híres kirándulóhely, turistaparadicsom) jobb oldalán yachtok közé "húzták fel". A bíró a parton sétált, a cserejátékosok a két kapu mögött, a vízben vártak sorukra. 

Az élő streamen látható volt, hogy a parton lévő nézők mediterrán viszonyokhoz képest elég jól fel voltak öltözve, így azt saccoltuk, hogy a víz elég hideg lehetett...

Ezt Tomi esti telefonbeszélgetésünk során megerősítette (ő 20 fokot tippelt), a nap nem sütött, a program fél órát csúszott, s mivel elég erős szél is fújt,  meglehetősen sokat fagyoskodtak.

Az olasz válogatottat természetesen Alessandro Campagna szövetségi kapitány irányította, a világválogatottat a reccós kötődésű Vladimir Vujasinovics.



A két csapat:

Olaszország:

Del Lungo, Di Fulvio, N. Presciutti, Figlioli, Fondelli, Velotto, Dolce, Gallo, Renzuto Iodice, Bodegas, Aicardi, Bertoli, Nicosia

Világválogatott:

Tempesti, Perez, C. Presciutti, Mandics, Filipovics, Szapics, Molina, Espanol, Sukno, Muslim, Ivovics, M. Janovics, KÁSÁS, Crousillat.

A mérkőzést két olasz, D. Bianco és Savarese vezette.

Címlapfotó: waterpolobythesea

A meccs alakulása:

0:1, 0:2, 1:2, 2:2 / 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 4:6, 5:6 // 5:7, 6:7, 6:8, 6:9, 7:9, 8:9, 8:10, 9:10, 10:10, 11:10 // 11:11, 12:11, 12:12, 12:13, 13:13

A mérkőzés természetesen bővelkedett jópofáskodásokban, gálaelemekben, volt, hogy egyszerre három labdát lőttek Tempesti kapujára, egyszer a bírónak kellett futni egy sokaknak nem tetsző ítélet után, de a legmókásabb jelenetet egy ötméteresnél produkálták a fiúk. Az történt, hogy a világválogatott büntetőhöz jutott, amit mindenképpen Szapiccsal szerettek volna elvégeztetni, ő azonban éppen a "padon" ült. Vujasinovics gyorsan becserélte, de mire Szapics odaért az ötméteresvonalhoz, bejött a második számú olasz kapus is. Azt lehetett hinni, hogy kapuscsere lesz, de nem, ketten álltak a gólvonalra!. A bírói sípszó előtt megjelent Szapics előtt két, felemelt kézzel blokkolni szándékozó védő is, de Szapics ezen már nem mosolygott - elhajtotta őket, a büntetőt pedig bevágta a két kapus között...



KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Jól szórakoztunk. Ennek mindig a a lényege hogy a régi játszótársakkal, ellenfelekkel újra összejöjjön az ember, játsszon egyet, aztán beszélgessen kicsit.

- Hogy van a hátad?

- Jól, szerencsére megjavult, így tudtam játszani. Szapiccsal újra egy csapatban voltam, jó sok idővel a savonai évek után...

- Vele nagyon akartatok gólt lövetni...

- Igen, Vujasinovics mondta meccs előtt, hogy ha ötméterest kapunk, akkor azt Szapics lője. Jól lőtte ezeket régen és szereti is.

- Hogy fogadtak téged a többiek?

- Jól, rengeteg ismerős volt, mindenki örült nekem. Felugo, aki most a Pro Recco elnöke, szólt, hogy szeretne bemutatni valakinek. Kiderült, hogy Antonio Cassano akart megismerkedni velem. Tudni kell róla, hogy a felesége vízilabdázott, így szereti a sportágunkat, nekem pedig azt mondta, hogy mindig én voltam a kedvenc vízilabdázója. Kérte, hogy csináljunk közös fotót a családjával - megtörtént.


Kásás Tamás két oldalán a három éve visszavonult, 39-szeres olasz válogatott sztárfutballista, Antonio Cassano és felesége, Carolina Marcialis. A két srác neve Christopher és Lionel (utóbbi Messi után kapta a keresztnevét)