FACEBOOK

Szezonnyitó sajtótájékoztató Egerben

Szezonnyitó sajtótájékoztató Egerben
hozzászólás, 2017.09.21.

Megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját csütörtökön reggel a ZF-Eger. A média képviselőinek bemutatták a klub új igazolásait.



BÁRÁNY ATTILA ügyvezető elnök a sajtótájékoztatón:

- A válogatott világesemények mellett, természetesen nem állt meg az élet a klubnál sem, próbáltuk jó előre biztosítani azt a hátteret, amely megteremtésével a játékosoknak és edzőknek már csak azzal kell foglalkozniuk, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjük el. Itt szeretném megköszönni legelkötelezettebb támogatóinknak, az egri önkormányzatnak, a ZF-nek és most már a Szerencsejáték Zrt-nek is a stabil hátteret, természetesen a többi partnerünkkel egyetemben.

Azt hiszem, a ZF-Eger név mára nemzetközi viszonylatban is egy jól hangzó márka, évek óta ott vagyunk ugyanis Európa legjobbjai között. Az a célunk, hogy ezt a nívót megőrizzük, és az elmúlt évek Bajnokok Ligája final sixes pozíciója után, a jövőben is el tudjunk jutni a legerősebb nemzetközi kupasorozat végjátékáig.

Büszkék vagyunk arra, ahová elértünk, de ki kell hangsúlyozni, minden évben egyre nehezebb, és minden évben következik a valaha volt legerősebb bajnokság, BL-szezon.

Nagy fegyverténynek tartom, hogy a tavalyi csapat magját nagyjából egyben tudtuk tartani, és a három távozó mellett, akiknek ezúton is köszönjük az eddigieket, olyan játékosok érkeztek, akik új színt képviselnek. A fiatalokra is kitérnék, hárman ugyanis még utánpótlás korú pólósként kerültek fel a felnőtt kerethez, tovább folytatva azt a régi hagyományunkat, aminek eredményei Erdélyi Balázsok, Lőrincz Bálintok, Zalánki Gergők, vagy Biros Barnabások lettek. Végezetül azt is szeretném elmondani, hogy a klubvezetés azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy semmilyen szinten ne legyen visszalépés, magyarul minden sorozatban, ahol elindulunk, játszunk döntőt.


BRANISZLAV MITROVICS csapatkapitány a sajtótájékoztatón:

- Nagyon hiányzik még a magyar bajnokság, és a Bajnokok Ligája-győzelem, amit mindenképpen a jelenlegi klubommal, vagyis a ZF-Egerrel tervezek elérni. Ehhez azonban sok munka vár ránk, de nagyon örülök már, hogy végre újból együtt vagyunk, és kezdhetjük a szezont. Emellett annak is, hogy tizenhét emberünk van, és ez a tizenhét ember valóban együtt is készül. Az elmúlt években rendre gondot okozott az, hogy sok a hiányzó, a sérült, és most szerencsére nem kell ezzel foglalkozni.

A hétvégén már kezdődik az idény, a Magyar Kupa-selejtezővel pedig jól hangolhatunk a még komolyabb feladatokra.

Csapatkapitányként szeretném bemutatni az új játékostársainkat, és néhány dolgot elmondani róluk. Marko Avramovics érkezésének azért örültem nagyon, mert szinte egész életünkben együtt vízilabdáztunk. Minden korosztályos válogatottban ott voltunk egymás mellett, és most már klubszinten is megtehetjük ezt újra. Amit el lehet róla mondani, hogy a rosszkéz oldalon játszik, nagyon gyors, és sokat fog tudni segíteni nekünk. Sztrahinja Raszovics egyértelműen a szerb válogatott jövője. Kapás oldalon bevethető, szintén nagyon gyors, és szerintem az egész kinti játékunk fel is fog gyorsulni általa. Harmadik új emberünkkel kapcsolatosan azt szeretném elmondani, hogy mindenki láthatta az elmúlt években, hogy a görög válogatott feljött a világelitbe, és ott vannak a legjobbak között. Angelosz Vlahopulosz ennek a csapatnak a legjobb játékosai közé tartozik, ami pedig nekem még szimpatikusabb, hogy minden edzésen azt látom rajta, ami hozzám különösen közel áll, a maximalizmust. Mindent belead, és ez nekem külön nagyon jó, mert így még jobban tudjuk egymást húzni.


Forrás: egrivizilabda.hu

Fotó: Lénárt Márton


A VLV SZEZONINDÍTÓ INTERJÚJA DABROWSKI NORBERT VEZETŐEDZŐVEL

A VLV ÖSSZEFOGLALÓJA AZ AVRAMOVICSOT, VLAHOPULOSZT ÉS RASOVICSOT BEMUTATÓ EGRI INTERJÚKBÓL

A ZF-Eger 2017-18-as kerete (sapkaszámok szerint):

1. Braniszlav Mitrovics (kapus)
2. Angyal Dániel
3. Sztrahinja Rasovics
4. Uros Cuckovics
5. Hosnyánszky Norbert
6. Lőrincz Bálint
7. Decker Ádám
8. Kovács Gergő
9. Angelosz Vlahopulosz
10. Marko Avramovics
11. Bedő Krisztián
12. Hárai Balázs
13. Biros Barnabás
14. Csiszár Boldizsár (kapus)
15. Kürti Dominik
16. Tóta Gergő (kapus)
17. Sári András