FACEBOOK

Petik Attila és Hegedüs Gábor a Reggeli Startban

Petik Attila és Hegedüs Gábor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.09.20.

A jövő hét végén, a budapesti BL-selejtezőtorna utolsó napján kerül szembe egymással a két magyar csapat, az OSC és az Eger. Ezt is megtudtuk a Reggeli Start keddi élő adásából, amelynek Petik Attila, az OSC vezetőedzője és Hegedüs Gábor a csapat játékosa volt a vendége.

Támogatónk a HerbaDoctor

A beszélgetés apropóját az adta, hogy az OSC százszázalékos teljesítménnyel abszolválta a 2017-18-as BL-selejtezők első körét, a második csoportkör sorsolásakor pedig összekerült az Egerrel.

Petik Attila a műsorvezető, Zelinka Ildikó kérdéseire válaszolva összefoglalta "szerződtetésének történetét", vagyis a tévénézők is megtudhatták, hogy a jelenlegi OSC-keret kialakításába még nem volt beleszólása, hiszen azt követően lett a csapat vezetőedzője.

A teljes keret - mint a vlv megírta - múlt hétfő óta edz, s a bosznia-hercegovinai négy BL-mérkőzést a felkészülés részének, edzőmeccseknek tekintették.

A vezetőedző elmondta, hogy profi játékosokról  van szó, az alapjáték elég gyorsan összeállt, ezt kell bővíteni elöl és hátul, hogy bővüljön a taktikai repertoár, minél hatékonyabb, eredményesebb legyen a csapat.

Hegedüs Gábor szerint olyan játékosok érkeztek, akik emberileg is nagyon jók, ami mindig fontos egy csapatnál, s ahogy ő látja, az OSC bármire képes lehet ebben a bajnokságban.

A jövő hét végi második BL-selejtezőkörben az OSC házigazda. Ellenfelei: a görög Glyfada, a francia Marseille, az olasz Canottieri Napoli és az Eger. Petik Attila utalt arra, hogy itt már mind  a négy csapatra figyelni kell, nem lesz olyan edzőmeccs, mint az első körben volt.

Egy-két szóval jellemezte az ellenfeleket is. Az olaszokról elmondta, hogy pörgős játékot játszanak, a zónavédekezés egyik különleges formáját, az M-zónát alkalmazzák előszeretettel. A görögökről egyelőre annyit lehet tudni, hogy fiatalokbókl áll. A Marseille hírek szerint a nyáron nagyon megerősödött, horvát, montenegrói "különítmény" érkezett hozzájuk, az Egert pedig nem kell bemutatni, az egyik legerősebb csapat a második sdelejtezőkörben.

- Oda kell figyelnünk, a célunk egyértelműen a továbbjutás és fontos lenne ezt az első helyen elérni, mert itt már ez is számít, ugyanis a következő szakaszban csoportelső csoportmásodikkal játszik majd ki-ki meccset a főtáblára jutásért - mutatott rá a vezetőedző.

Hegedüs Gábor szavai már előrevetítették a saját rendezésű torna várható menetrendjét is: mint mondta, az első három mérkőzésen megpróbálnak mindenképpen nyerni, hogy aztán az Eger ellen, egy csoportdöntőn megnézzék, ki a jobb a két magyar csapat közül. (A selejtezőtornák esetében a rendező csapat határozhatja meg az adott verseny menetrendjét, meccssorrendjét, ami így "hagyományosan" mindig a házigazda csapatnak kedvező - a szerk.)

Petik Attila hozzátette: a Kondorosi uszoda felújítás miatt még tart, abban bíznak, hogy hétfőre befejeződnek a munkálatok és lesz még lehetőségük három edzésre a BL-torna helyszínén a jövő csütörtöki kezdés előtt.

A teljes beszélgetés felvétele: