FACEBOOK

Volvo Kupa - a VB előtti utolsó megmérettetés

Volvo Kupa - a VB előtti utolsó megmérettetés
hozzászólás, 2007.03.04.

A nyári Unicum Kupához hasonló, fedett uszodában megrendezendő nemzetközi torna álma valósul meg a hétvégén: Debrecen ad otthont az első Volvo Kupa nemzetközi vízilabda-tornának.

A márciusi világbajnokság előtti utolsó erőpróbán Magyarország mellett Románia, Görögország és Németország vesz részt. Kemény Dénes szövetségi kapitány a rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján nyíltan megmondta: fogalma sincs, hogy mikor hirdeti ki a Melbourne-be utazó 13-as keretet.

Mint ismeretes, jelenleg 19 játékos készül napi két edzéssel a vb-re. Közülük kell 13-ra szűkíteni a keretet, ami egyre nagyobb gondot okoz a kapitánynak. Megtudtuk, hogy van olyan poszt, amelyre három játékos pályázik egyforma eséllyel.

Kemény Dénes a megszokott határozottsággal válaszolt a kerethirdetés időpontját firtató kérdésre: amint biztos a dolgában, dönt, s döntését előszor a játékosokkal fogja ismertetni, utána következik a közvélemény.

Kósa Lajos polgármester elmondta, hogy nagy az érdeklődés Debrecenben a torna iránt, s bár a közönség ma még nem fog egy emberként debrecenit követelni a válogatottba, azért remélik, hogy részben éppen a Kemény-legények szereplése révén sikerül megteremteni a magyar sportág új vidéki bázisát. "Mindenesetre a városvezetés tagjai már beszereztek fürdőnadrágot" - mondta ironikus fenyegetéssel a politikus.

A Volvo Kupa programja:
péntek: 17:15: Németország-Románia 19.00: Magyarország-Görögország (Sport1 TV)
szombat: 16.00: Magyarország-Románia (M1) 17:45: Görögország-Németország
vasárnap: 11:15: Románia-Görögország 13.00: Magyarország-Németország (M1)