FACEBOOK

Ifjúsági Eb - Magyarország-Spanyolország 9:11 - a bronzéremért játszhatunk

Ifjúsági Eb - Magyarország-Spanyolország 9:11 - a bronzéremért játszhatunk
hozzászólás, 2017.09.15.

Nem sikerült a döntőbe jutás, kikaptunk a spanyoloktól az U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében. A bronzéremért vasárnap 18 órakor szállunk vízbe, az ellenfél Oroszország. Részletek, nyilatkozatok, a meccs magyar góljai:

Támogatónk a HerbaDoctor

U-17-es Európa-bajnokság, Málta

Elődöntő

Magyarország-Spanyolország 9:11 (3:5, 2:5,  3:1, 1:0)

G.: Baksa B., Bóbis B., Dala D. 2-2, Fodor O., Szőke B., Vékony, ill. Sanahuja Carne 5, Bertran Pont, Echevarria 2-2, Linares Torras, Alcon Garcia

Jól kezdtünk, 2:0-ra még mi vezettünk, de a spanyolok fordítottak és a második negyed végére már jelentős előnyre tettek szert. Kapust is cseréltünk, de nagyon nehezen ment a felzárkózás. Hatalmas erőfeszítéseket tett a csapat, de a spanyoloknak sikerült egy gólt megőrizni nagy előnyükből.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a stábnak, Horváth Dániel videóelemzőnek.


Bóbis első gólja


Vékony Ákos gólja


Fodor Olivér gólja


Baksa Benedek első gólja


Dala Döme első gólja


Baksa Benedek második gólja, ötméteres


Szőke Benedek gólja


Bóbis második gólja


Dala Döme második gólja


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Szokásunkkal ellentétben jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk 2:0-ra, 3:1-re, de utána kihagytunk három ziccert, pedig talán eldönthettük volna a meccset. Sőt, nemcsak, hogy elkönnyelműsködtük a három nagy lehetőséget, hanem még könnyű, elkerülhető gólokat is kaptunk. A kapusunk is gyengén védett. A ziccereink kihagyása után lekontráztak minket, így 5:10-zel fordultunk.

Ekkor védekezést váltottunk, kapust is cseréltem, Lampert Márk fantasztikusan védett. Megvoltak a helyzeteink, hogy felálljunk, akárcsak Montenegró ellen, sajnos nem éltünk azokkal. A cserekapusom kivételével tulajdonképpen ma nem volt olyan egyéniség ebben a csapatban, aki húzta volna a szekeret és azok a játékosok, akiknek ilyenkor (amikor az úgynevezett húzóembereknek nem megy) elő kellene lépni, ma nem tudtak hozzátenni a játékhoz.

- Durva meccs volt? Igazolódott ez a várakozás?

- Nem. Korrekt meccs volt, magunkat vertük meg. Kaptunk, azt hiszem, két gólt úgy, hogy a félpályánál merülgettünk, leszereltek, elmentek egy az egyben. Ezek mind olyan dolgok, amikre fel voltunk készülve, felhívtuk a csapat figyelmét, de sajnos így alakult.

- Hogy látod, milyen a fiúk hangulata? Mert azért itt még nincs vége a tornának...

- Gondolhatod...

- Elképzelni el tudom, de mit tapasztaltál...?

- Olyan, ahogy elképzeled...

- Jaj. Gondolom, azért megpróbálod felrázni őket.

- Természetesen. Egyáltalán nem mindegy, hogy éremmel vagy érem nélkül megyünk haza. Megpróbáljuk. Itt nagy "összeesések" vannak, ugye a horvát, aki potenciális aranyesélyes volt, a 7. helyért játszik, nyilván, ha rálép a lejtőre egy csapat, akkor elég nehéz megfogni. Megpróbáljuk megszerezni azt a bronzérmet.


BAKSA BENEDEK csapatkapitány a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani, tényleg rettentően szomorúak vagyunk.

Jól kezdtünk és valami történt, elengedtük őket megint. Tíz gólt kapni egy félidő alatt borzalmas..., nem méltó egy olyan csapathoz, amely a döntőbe jutásért küzd. És ez az egész csapat védelmét minősíti, véletlenül sem Griezbachtert, aki nem menthet meg mindig minket - ma mi hagytuk őt cserben. Utána sajnos én már nem láttam azt az arcokon, hogy vissza tudjuk hozni. Buzdítottam mindenkit, mégis úgy érzem, hibás vagyok mint csapatkapitány, nekem kellett volna feltüzelni őket.

Vasárnap a bronzéremért küzdünk, azért, hogy ne menjünk haza üres kézzel. Óriási nagy esélyt szalasztottunk most el.

Tovább kell menni .


DALA DÖME a vlv-nek:

- Jól kezdtük a mérkőzést, elmentünk egyből 2:0-ra, ezt követően, 3:1-es állásnál eldönthettük volna a meccset..., de kimaradt három ziccerünk. Ezt a spanyolok meg is kontrázták! 6:1 helyett gyorsan 3:4 lett. Érthetetlen, buta gólokat kaptunk, amiket simán elkerülhettünk volna... Félidőben 5:10 re vezettek a spanyolok! Tudtuk, hogy álltunk már fel ilyen helyzetből, tudtuk, hogy képesek lehetünk rá! Aztán egyre inkább szorított az idő, elkapkodtuk a helyzeteket, nem jöttek össze a dolgok! A második félidőben egy gólt kaptunk, ami nem rossz, de támadásban továbbra sem jött össze semmi.

Eddig ezen az EB-n ennél csak jobban játszottunk, az érthetetlen hibák, könnyű gólok kizökkentették a csapatot a játékból. Nagy lehetőséget szalasztottunk el! A bronzérmet viszont meg kell szereznünk, nincs mese!


LAMPERT MÁRK a vlv-nek:

- Az elején szépen befejeztük a helyzeteket, el is mentünk 2:0-ra aztán 3:1-re. Nem tudom, mi történt velünk tegnap óta, nem egy csapatként működtünk, hanem egyénieskedtünk, ami megbosszulta magát.

Az első félidőben jöttek a lefordulások és a hátrányok, amiket sajnos nem tudtunk kivédekezni, ezt a sok kapott gól mutatja is, sajnálom, hogy megint a második félidőben tudtunk csak magunkhoz térni és visszajönni, de ez sem volt elég ma.

Vasárnap a bronzért fogunk küzdeni, nem adjuk fel és kihozzuk ebből a maximumot!


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Először is köszönöm a lehetőséget. Nehéz ilyenkor mit mondani... Gyengén játszottunk, a játék minden elemében felülmúltak minket. Pedig végre jól kezdtünk, de aztán elég volt egy kis rövidzárlat és megfordult a meccs...

Nagyon szomorúak vagyunk, tanulnunk kell ebből a vereségből, le kell vonni a konzekvenciákat.

Bármi történik, meg akarjuk nyerni a bronzérmet, amely egy kis gyógyír lesz a lelkünknek.


Csapatunk vasárnap 18 órakor játszik a bronzéremért, az ellenfél Oroszország lesz.

A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László, Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)


A másik elődöntőben:

Montenegró-Oroszország 8:7 (2:2, 1:1, 1:2, 4:2)

Helyosztók az 5-8. helyért:

Görögország-Szerbia 7:9 (2:0, 2:2, 2:2, 0:2 - 1:3) - ötméteresekkel

Olaszország-Horvátország 10:7 (2:1, 3:0, 4:2, 1:4)