FACEBOOK

Ifjúsági Eb - Magyarország-Georgia (Grúzia) 21:7

Ifjúsági Eb - Magyarország-Georgia (Grúzia) 21:7
hozzászólás, 2017.09.13.

A várt magabiztosságú győzelemmel jutott U17-es csapatunk a máltai ifjúsági Európa-bajnokság csütörtöki negyeddöntőjébe. Ott az ellenfelünk a D csoport győztese, Görögország lesz, 12 órakor. Részletek és folyamatosan felkerülő nyilatkozatok a szerdai nyolcaddöntőről:

Támogatónk a HerbaDoctor

U-17-es Európa-bajnokság, Málta

Nyolcaddöntő

Magyarország-Georgia (Grúzia) 21:7 (3:2, 5:1, 7:4, 6:0)

G.: Baksa B., Dala D. 5-5, Bóbis B. 3, Szieben, Fodor O., Szőke 2-2, Tóth Gy., Vékony, ill. Tskhakaia, Cheisvili 3-3, Samkurasvili

A mérkőzés alakulásából ítélve nem sokáig volt szoros a meccs és ahogy haladtunk előre időben, az elenfél játékosai egyre jobban elfáradtak.

A Montenegró elleni keddi csoportmeccs végjátékában történtek miatt Fekete Gergőt egy meccsre tiltották el, ezt letudta a mai nyolcaddöntő kihagyásával.

Csütörtökön 12 órai kezdettel a görögök ellen kell nyernünk ahhoz, hogy a legjobb négy között folytathassuk (ahol minden valószínűség szerint Szerbiával kerülünk szembe).

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Le kellett játszani ezt a meccset. A hét kapott gól sok, de, ugye, reggel játszottunk megint, amit mi azért annyira nem kedvelünk, peches gólokat is kaptunk. Álmosan kezdtünk, de utána azért helyreállt a világ rendje, magabiztosan nyertünk.

Többet erről nem is igazán érdemes beszélni, mostantól készülünk a görögök elleni holnapi negyeddöntőre.


BAKSA BENEDEK csapatkapitány a vlv-nek:

- Az elején megint nehezen indultunk be, de most azért nem tartott ez olyan sokáig. Megindult a gólgyartas, jöttek a gólok futószalagon. A védekezésünk nem volt ma teljesen tökéletes hét gól, úgy gondolom, kicsit sok egy grúz válogatottól.

Ma a továbbiakban a pihenés lesz a fontos. Holnap pedig Görögország lesz az ellenfél, őket bármi áron le kell győzni.

- A görögöket mennyire ismeritek?

- Nem ismerjük őket annyira, a Comen Kupán láttuk játszani a csapatukat. Erősek, de miért ne lennének erősek - ez már az Eb élmezőnye. Mindezek ellenére erősebbnek tartom ezt a magyar csapatot És holnap nyernünk kell!


DALA DÖME a vlv-nek:

- Véleményem szerint megint kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, az elején nem is nagyon jöttek a gólok. Aztán kezdett kidomborodni a különbség a két csapat között, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a reális. Volt bennünk még pár gól, és sokat kaptunk! Védekezésben: a kapusaink jól védtek, de a mezőnybeli védekezésünkön még lehet csiszolni. A grúzok fizikálisan elég erős csapat, de taktikailag le vannak maradva, a középmezőnybe sorolnám őket.

Jót tett ez a meccs a csapatnak, tudtunk gyakorolni eddig még nem használt dolgokat, a statikus center nélküli játékot is, önbizalomnövelő is volt egyben. Most már mindenki betalált az Eb-n és ez is nagy plusz lehet egyénileg a játékban.

Holnap a görögök elleni meccs létfontosságú! Mindig ez a vízválasztó, a négybe jutásért zajló mérkőzés... Fekete Gergő holnap már újra játszhat, a mai meccsen valamelyest tudtuk pótolni, de csak mert a grúzok jöttek szembe. A hátralévő időben nagyon megizzadnánk egy centerrel! Megyünk előre!!! Hajrá Magyarok!



Az ötgólos Dala Döme


A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)