FACEBOOK

Ifjúsági Eb - Magyarország-Montenegró 12:11

Ifjúsági Eb - Magyarország-Montenegró 12:11
hozzászólás, 2017.09.12.

Újabb szenzációs talpra állás: a magyar U17-es válogatott utolsó csoportmeccsén ötgólos hátrányból fordított Montenegró ellen, így csoportjában a második helyen végzett és Georgiával játszik a nyolc közé jutásért holnap 10.30-kor. Kétszer vezettünk ma: az elején és a végén... Részletek, nyilatkozatok:

Támogatónk a HerbaDoctor

U17-es Európa-bajnokság, Málta

Csoportkör, 3. forduló

Magyarország-Montenegró 12:11 (2:4, 0:3, 5:3, 5:1)

G.: Bóbis 4, Schmölcz 3, Baksa B., Dala 2-2, Szieben, ill. Vucurovics 5, Gardasevics 3, Perkovics, Draskovics, Murisics

Az első gólt Baksa lőtte, de ezután átrohantak rajtunk a montenegróiak - 7:2-es vezetésig meg sem álltak. A nagyszünetben Horváth János felrázta a fiúkat, kapust is cserélt, s megindultunk felfelé. Az ellenfél ekkor ismét erőre kapott, ám az utolsó negyedben (újabb kapuscsere után!) parádés játékkal nemcsak egyenlítettünk, hanem a győzelmet is megszereztük. Bravó!

A meccs vége kicsit botrányosra sikeredett, a csapatok játékosai a partról is beugráltak a vízbe, elképzelhető, hogy emiatt fegyelmi büntetések lesznek, amint erről megtudunk valamit, megírjuk.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a stábnak, Horváth Dánielnek.


Baksa Benedek első gólja


Baksa Benedek második gólja


Dala Döme első gólja


Bóbis Botond első gólja


Szieben gólja


Schmölcz első gólja


Bóbis Botond második gólja


Bóbis Botond harmadik gólja


Schmölcz második gólja


Dala Döme második gólja


Schmölcz harmadik gólja


Bóbis Botond negyedik gólja


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Gratulálok, Jani, de szerintem, ha ez így megy tovább, teljesen ősz hajjal fogsz hazajönni!

- Köszönjük. Nem, éppen mondtam a fiúknak, hogy ha így folytatják, koporsóban visznek haza...

Érthetetlen, 7:2 volt az első félidő oda! A harmadik negyedtől egy teljesen más csapat játszott, azt kell, mondjam, hogy még akár több góllal is nyerhettünk volna. Nagyobb probléma, hogy a végén volt egy mis kakaskodás, beugráltak a vízbe játékosok, emiatt - Lonzi közbelépésének hatására - eltiltás várható, még nem tudjuk a dolog kimenetelét és azt sem, hogy ha eltiltást kapunk, egy meccses lesz-e vagy hosszabb.

- Azért ne menjünk el a mai meccs mellett. Mi vezettünk 1:0-ra, aztán innen 2:7 lett... Mi történt??

- Kihagytuk a helyzeteinket, mindenki egyénileg próbálta megoldani, lövöldöztünk ész nélkül, annyi butaságot csináltunk a meccs ezen szakaszában, mint amennyit talán egész nyáron nem. Kiállítottak valakit - egy másik játékos ment le. Kontrát kaptunk - elúsztunk a labda mellett, ezért visszaadták. Szerencsénk sem volt és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az elején a bíráskodás sem nekünk kedvezett, ami viszont a végére megfordult.

- Kétszer cseréltél kapust...

- Először az első negyed után, ami be is jött, Lampertnek volt két szép védése, ezáltal kicsit feljött a csapat, az utolsó negyedre pedig visszaküldtem Grieszbachert, aki lehúzta a rolót, egy gólt kapott, míg mi ötöt lőttünk. Sokat fordultunk Bóbis Botond vezetésével, aki fantasztikusan játszott, de a egész csapatom szuper volt.

Ugyanakkor tanulnunk kell abból, hogy már másodszor kerültünk ilyen helyzetbe, hogy nagy nehézségek árán kell visszahoznunk a meccset, mert nem lesz ez mindig így...


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Ez ma a szív diadala volt. Lassan kezdünk hozzászokni a drámákhoz, de a jövőben végig mi szeretnénk irányítani a mérkőzést. Ma -5-ről, tegnap -3-ról - nem tudom, mi jöhet még...

Sajnos az elején rengeteg hibát követtünk el, ezek számát a második félidőben le tudtuk redukálni és elképesztő erőket mozgósítva sikerült nyernünk. Most nagyon boldogok vagyunk, de tudat alatt már a következő mérkőzésre koncentrálunk.

- Mi történt a lefújáskor?

- Volt a végén egy kis kakaskodás, elég nagy kavarodás volt nem igazán tudok róla nyilatkozni, de a későbbiekben ilyet nem engedhetünk meg magunknak.


SCHMÖLCZ NORMAN a vlv-nek:

- Fordulatos, nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Próbáltuk a maximumot nyújtani, mint mindig. Nem kezdtünk jól, elmentek, már öt góllal is vezettek, de CSAPATKÉNT működve, a sírból hotuk vissza ezt a meccset.

- Hogy van a kezed?

- Még nem gyógyult meg teljesen, de jól szuperál, vigyázok rá nagyon és próbálom kizárni a fájdalmat.

- A meccs végi balhéról tudsz mondani valamit?

- Nem mi voltunk benne a ludasak. A következményekről egyelőre nincs információm.


GRIESZBACHER MÁRK a vlv-nek:

- Első és a második félidőben teljesen más csapat volt a pályán. Az első félidőben nem jöttek össze a lövéseink és a védekezésünk is lyukas volt. A második félidőben szerencsére minden összejött és védekezésben egy új formációt használva felőröltük őket.

Megint sikerült drámáznunk egyet akarcsak a horvátok elleni meccsen. Szerintem az, hogy sikerült megint felállni, azt bizonyítja, hogy jó csapat vagyunk egy nagy céllal a szemünk előtt, és ezért bármire képesek vagyunk, meg ötgólos hátrányból is fel tudunk állni.


LAMPERT MÁRK a vlv-nek:

- Az elején nagyon nyögvenyelősen ment, sem elöl, sem hátul nem remekeltünk, de a második félidőben összekaptuk magunkat és elkezdtük játszani azt, amit tudunk és a csapatnak hála, visszajöttünk kétgólos hátrányba, majd az utolsó negyedben szépen kivédekeztünk szinte mindent és fordultunk, ezért nem is tudtak mit kezdeni velünk és a végső góllal 12:11-gyel fejeztük be a meccset.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, végre összhangban voltunk és megvolt az, amiért egész nyáron dolgoztunk, nem magunkért, hanem a csapatért játszottunk. Arról nem is beszélve, hogy megmutattuk a montenegróiaknak, hogy nem tudnak megverni minket idegen környezetben!


A legjobb nyolc közé jutásért - csoportmásodikként - szerdán 10.30-kor játszunk Georgiával. Ez az ág egyébként nem rossz, győzelem esetén a görögökkel játszunk a négy közé jutásért. (Igaz, utána Szerbia következhet, de bár már az elődöntőnél tartanánk...)


A magyar válogatott:

Grieszbacher Márk, Lampert Márk (kapusok),
Baksa Benedek, Bóbis Botond,  Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos (mezőnyjátékosok)


A nap további eredményei:

Oroszország-Szlovákia 10:7 (3:2, 2:1, 3:4, 2:0)

Spanyolország-Németország 13:8 (4:1, 3:3, 2:3, 4:1)

Horvátország-Ukrajna 19:4 (6:1, 6:1, 5:2, 2:0)


Görögország-Törökország 9:7 (1:2, 2:0, 4:3, 2:2) - az egyik játékvezető Petik András volt

Olaszország-Románia 12:6 (3:2, 4:1, 3:2, 2:1)

Szerbia-Franciaország 19:3 (5:2, 7:1, 3:0, 4:0)

Málta-Georgia 9:15 (0:1, 2:6, 3:2, 4:6)