FACEBOOK

Itt az ifjúsági Eb-n szereplő magyar válogatott!

Itt az ifjúsági Eb-n szereplő magyar válogatott!
hozzászólás, 2017.09.06.

Horváth János szövetségi edző valamennyi vizsgálati leletet áttanulmányozta, az összes orvost meghallgatta, majd kijelölte a szeptember 10-17-i máltai ifjúsági Eb-n szereplő magyar válogatottat... Részletek és a csapatnévsor:

Támogatónk a HerbaDoctor

HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Grieszbacher Márk és Lampert Márk a két kapus. Szieben László és Vékony Ákos a két bekk, Fekete Gergő és Fodor Olivér a két center, Szőke Benedek, Tóth Gyula és Schmölcz Norman a rossz kéz szél, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Konarik Ákos, Dala Döme kapás szél.

- Némi magyarázatot kérnék, hiszen köztudott, hogy a névsorban szereplők közül többeknek komoly egészségi gondjai voltak-vannak!

- Kezdjük ott, hogy borzasztó kemény felkészülésen vagyunk túl. Kilenc hetet edzettünk együtt. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, amit az is igazol, hogy a Comen Kupa döntőjéig nem volt vesztett mérkőzésünk.

A rúd ránk járt. Kezdődött azzal, hogy július közepén megműtötték Fekete Gergőt, ő négy hét csúszással tudott bekapcsolódni a munkába. Az első héten Macsi Martin esett ki a keretből, a második héten Melegh Milánnak mononukleózisa lett. A Comen Kupa időszakában aztán újra csőstül jött a baj: Schmölcz Normannak eltört a keze, a kapusunknak, Grieszbacher Márknak meghúzódott a csuklójában a szalag, a múlt héten kint jártunk Belgrádban a szerbekkel kétkapuzni, ott Tóth Gyula lovaglóizma sérült meg, ezen a héten pedig Fekete Gergő dőlt ki, hányásos, hasmenéses betegséget okozó vírus gyűrte le, ma volt először edzésen.

Schmölcz Norman törése másfél hete volt, a hüvelykujja törött el, de szerencsére a csont nem mozdult el. Speciális kezelést kapott, aminek hatására nagyon gyorsan javult az állapota. A hüvelykujjának egy része még nem forrt össze, de nincs bedagadva az ujja és nem is fáj neki, speciális rögzítőkötéssel tudja vállalni a játékot - neveztem őt az Európa-bajnokságra. Lesz még egy orvosi konzílium, amelyen Hangody professzor véglegesen kimondja, hogy játékra alkalmas-e az a kéz.

- Hogy látod az esélyeket?

- Úgy gondolom, hogy ez tejesen mindegy. Magyar válogatott nem utazhat úgy sehova, hogy nem a végső győzelem a célja. Az összes nehézség ellenére mindenképpen Európa-bajnokok szeretnénk lenni.

- Mi a menetrend, mikor utaztok? Milyen a csoportbeosztásotok?

- Pénteken utazunk. A legnehezebb csoportot kapuk, ami azt jelenti, hogy Montenegró, Horvátország és Ukrajna az ellenfél. Ennek a korosztálynak négy komoly eseménye, nemzetközi tornája volt eddig és Montenegró, Horvátország és Magyarország minden alkalommal ott volt a legjobb négyben. A legutóbbi memérettetés a Comen Kupa volt, amelynek végén Montenegróval játszottuk a döntőt, a horvátok negyedikek lettek.

Nagyon kiegyenlített a mezőny, 8-10 csapat van egymástól egy-két gólnyi távolságra, tehát valóban nüanszok döntenek el egy-egy meccset. Jó példa erre, hogy az oroszok, akiket két éve még 21:5-re vertünk, most döntetlent játszottak velünk, az olaszokkal és a szerbekkel is, ami nem lehet véletlen.

- Köszönöm a tájékoztatást!


A máltai ifjúsági Eb (szeptember 10-17.) csoportbeosztása

A csoport

Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna

B csoport

Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország

C csoport

Szerbia, Málta, Georgia, Franciaország

D csoport

Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország

Címkék:
U17 Horváth János