FACEBOOK

Szolnok-Szerbia gálameccs - Az egyik 19, a másik 20

Szolnok-Szerbia gálameccs - Az egyik 19, a másik 20
hozzászólás, 2017.09.02.

Megünnepelte elmúlt klubszezonban elért grand slam-jét a Szolnoki Dózsa-Közgép. A jó hangulatot az sem zavarta meg, hogy a gálameccs végén a szerb válogatott ötméteresekkel győzött. Szép gólok, jó hangulat a szolnoki Arénában.

Támogatónk a HerbaDoctor

A Sport Televízió jóvoltából a széles közvélemény is tanúja lehetett annak ahogy a BL-győztes, magyar bajnok, kupagyőztes és magyar szuperkupagyőztes Szolnok elbúcsúztatja eligazolt játékosait, köszönti az újakat és "bemutatja" a tavasszal, Budapesten elnyert BL-trófeát hazai közönségének.

Ahogy korábban megírtuk: Cseh Sándor kezdeményezésére 25 méter hosszúságú medencében zajlott a meccs és az időmérő sem volt annyira szigorú, mintha komoly tétmeccsen állította volna meg és indította volna újra az órát.

A szerbeknél Jaksics kivételével itt volt minden olimpiai bajnok, ami azt jelenti, hogy a válogatottságtól tavaly visszavonult Nikicset reaktiválták erre a mérkőzésre. Jokicsot a friss Universiade-győztes Draskovics helyettesítette.

A szolnokiaknál a meccs első felében szerepelt a nyáron az FTC-hez igazolt Varga Dénes és Vámos Márton - utána a helyükön mutatkozott be új csapatában Bátori Bence és Zalánki Gergő, valamint Milos Csuk, aki az Egertől érkezett a bajnokhoz. A szolnokiak szerbjei közül egyébként ő, Prlainovics és Alekszics mindkét csapatban szerephez jutott.




Szolnok-Szerbia 19:20 (4:4, 6:2, 1:6, 5:4 - 3:4) - ötméteresekkel
G.: Mezei 4, Gocics, Younger, Jansik D., Bátori, Milos Csuk, Zalánki 2-2, Hangay Alekszics, Fülöp, ill. Nikics 4, D. Pijetlovics, F. Filipovics, S. Mitrovics 3-3, Mandics, Drasovics, Prlainovics 2-2, Alekszics

A meccs elején nagyon elhúztak a hazaiak, de aztán Szerbia fordított. A vége barátságos döntetlen lett, hogy aztán ötmétereslövések következzenek. Ezt a párbajt végül a vendégek nyerték.

Mindkét csapat látványos játékra törekedett, érdekes, hogy úgy tűnt: a szerbek kifejezetten készültek is mindenféle kunszt bemutatására, a szolnokiak elsősorban az improvizációra hagyatkoztak.





VLV-VIDEÓK (Sport TV):



Cseh Sándor a Sport tévének


Zalánki Gergő a Sport tévének


Vámos Márton a Sport tévének