FACEBOOK

Universiade - Magyarország-Dél-Afrika 24:5

Universiade - Magyarország-Dél-Afrika 24:5
hozzászólás, 2017.08.21.

Edzésnek felfogható, magabiztos győzelem Dél-Afrika ellen az Universiade csoportkörének utolsó fordulójában. Kovács Péter megsérült. Nyolcaddöntő szerdára virradóan, 5.40-kor, Dél-Korea ellen. Részletek, nyilatkozatok:

Támogatónk a HerbaDoctor

Universiade, Tajpej (Tajvan)

Csoportkör, 3. forduló

Magyarország-Dél-Afrika 24:5 (8:1, 4:2, 7:1, 5:1)

G.: Kovács P., Kovács G. 5-5, Sedlmayer 4, Lőrincz, Német T., Bundschuh, Gyárfás 2-2, Pohl, Jansik Sz., ill. Evezard 2, Haralambusz, Simpson, Neill

Miként a negyedek eredményéből jól látszik, ez a meccs semmilyen megerőltetésre nem késztette játékosainkat - ez így is normális. A kaput az első három negyedben Kardos Gergely védte (két gólpassza is volt, ami sokat elmond a lefordulásokat gyakran alkalmazó támadójátékunkról), az utolsó negyedre szállt be Lévai Márton, hogy ő is pancsolhasson egy kicsit.

Rossz hír, hogy Kovács Péter ujja megsérült, délután lehet majd többet tudni arról, hogy mennyire súlyos a dolog.

Ezzel Magyarország csoportjának második helyén végez és legközelebb a nyolcaddöntőben száll vízbe, szerdán, magyar idő szerint 5.40-kor, Dél-Korea ellen.

Megjegyezzük, hogy az Universiade rendezői megkezdték az élő streamek szolgáltatását a versenyekről. Tizenhárom sportág eseményeit lehet élőben követni - a vízilabda nincs köztük...

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ahogy várható volt, nagy gólarányú különbséggel győztük le ellenfelünket. A meccs első felében gyakoroltunk olyan játékelemeket is amik esetleg használható taktikai fegyverek lehetnek a negyeddöntőben. Lendületesen, magabiztosan játszottunk . Egy sajnálatos esemény volt a mérkőzésen, egy centerakció közben Kovács Péter ujja megsérült, a délután folyamán már várhatóan tudni fogjuk hogy mekkora a baj.

- Lehet tudni, hogy mi az, amit próbálgattatok a későbbiekre vonatkozóan?

- Elsősorban védekezési variációkat, alternatívákat gyakoroltunk.


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- A mai meccs arra volt jó, hogy olyan taktikai elemeket tudjunk gyakorolni, amiket a szerbek ellen nem akartunk elővenni, s arra, hogy pontosítsuk az emberelőnyös és emberhátrányos játékot, illetve gyakoroljunk védekezésben és támadásban is különféle szituációkat, bemozgásokat.

A mecs képe elég sima volt, már az elején elmentünk 6-7 góllal, onnan pedig nyugodtan tudtunk játszani. Így most készülünk tovább, a nyolcaddöntőben a dél-koreai válogatottal találkozunk. Nem lebecsülve őket, de azt reméljük, hogy továbbjutunk és a negyeddöntőben a szerbeket fogjuk visszakapni, így elsősorban rájuk fogunk készülni, őket elemezzük. Gratulálok a csapatnak!

- Ha jól láttam, két gólpasszod is volt. Szisztematikus dolog volt, hogy gyakoroltátok a gyors lefordulást vagy ez most "csak úgy jött"?

- Benne volt a játékunkban a lefordulás, elég gyors csapat vagyunk, ez is az egyik erősségünk, úgyhogy, úgymond "csak jött".


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- A mai és a holnaputáni meccseket mindenképpen gyakorlásra szerettük volna és szeretnénk fordítani, mielőtt a legjobb négybe kerülésért visszakapjuk valószínűleg a szerbeket.

Nyilván egy gyengébb csapattal szemben nehéz komolyabb elemeket gyakorolni, de támadásban is és védekezésben is igyekeztünk úgy alakítani a játékot, hogy ez sikerüljön. Gyakorlásnak és egy kis önbizalom-növelésnek mindenképpen jó volt a mai meccs. Készülünk tovább és hasonló célokkal szállunk majd vízbe a következő meccsen is.


KOVÁCS PÉTER a vlv-nek:

- Ez a meccs egy edzésnek volt jó, amelyen egy-két taktikai elemet élesben tesztelhettünk. Jó lett volna egy kicsit erősebb ellenfél ellen játszani, mert olyankor derülnek ki igazán a hiányosságok. Végig próbáltunk magas intenzitással játszani, hogy minél jobban elfáradjunk, ugyanis elég kevés lehetőségünk van vízben edzeni. Azt gondolom, amire kellett, arra felhasználtuk ezt a meccset.

Az ujjam a röntgenfelvétel szerint megrepedt, de ennél többet nem is szeretnék vele foglalkozni. Az orvos szerint tudok majd vele játszani, úgyhogy már inkább csak a szerbek legyőzése érdekel.

- Csontrepedés?? Tudsz fogni? Rögzíteni lehet valahogy? Melyik kéz, melyik ujj?

-
Elvileg ízületi toknál sérült valami, de nekem csak az volt a kérdésem hogy tudok majd vele játszani. Miután a doki azt mondta, hogy "megoldjuk", tovább nem is érdekelt igazán. A jobb kezemen a gyűrűsujjam sérült meg. Fogni nem próbáltam még vele egyelőre rögzítve van de holnap majd megnézzük ezt is.

- A góljaiddal kapcsolatban valami "komment"? Azért öt gólt lőni nemzetközi meccsen mindig szép teljesítmény.

- A társak kiszolgáltak, én belőttem, a szerbek ellen fontosabb lesz.

- Gyors gyógyulást!