FACEBOOK

Universiade - Magyarország-Kanada 17:3

Universiade - Magyarország-Kanada 17:3
hozzászólás, 2017.08.18.

A tajpeji Shinchu County Notatoriumban péntek reggel megkezdődött férfi vízilabda-csapatunk számára az Universiade. Az első meccs sima győzelmet hozott Kanada ellen. Részletek:

Támogatónk a HerbaDoctor

A nap jól indult, a lányok 17:6-ra legyőzték Japánt.

Ezután következett a fiúk bemutatkozása.

A magyar csapat:

Kardos Gergely, Lévai Márton (kapusok)
Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Kovács Péter, Német Toni, Lőrincz Bálint, Pohl Zoltán és
Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok)

Magyarország-Kanada 17:3 (4:1, 5:0, 4:0, 4:2)
G.: Jansik Sz. 4, Gyárfás, Sedlmayer, Angyal 3-3, Lőrincz 2, Kovács G. Bundscuh, ill. Spooner, D'Souza, Thumwood

A kapunkat az első két negyedben Lévai Márton védte, a meccs második fele Kardos Gergőé volt.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A tegnapi edzésen a medence másik oldalán gyakorló kanadaiakat figyelve láttuk, hogy azért nem feltétlenül a mi szintünket képviselő ellenféllel kezdjük a tornát. Várható volt, hogy nagy gólarányú győzelmet aratunk, ha odafigyelünk. Ez meg is történt, ennek ellenére több gólt is lőhettünk volna, talán az első meccs izgalmának tudható be, hogy sok helyzetet kihagytunk. Lendületesen, jól játszottunk, kicsit még azért mindig keressük magunkat - mondjuk, ezen a mérkőzésen nem is nagyon lehetett tesztelni különböző taktikai elemeket, egyszerű játékra kényszerültünk, mert bár hajtottak a kanadaiak, kevés ellenállást tanúsítottak.

Rengeteg lefordulásunk volt, jól belőttük az emberfóros helyzeteinket, elégedettek lehetünk a nyitó mérkőzéssel. Persze tudjuk, hogy nem ilyen meccsekre kellett készülnünk, hanem a nyolcaddöntőre-negyeddöntőre. Ennek megfelelően dolgozunk ezekben a napokban, nagyon komolyan melegítünk be, a meccs után is gyakoroltak a játékosok, kihasználtuk a lehetőséget, hogy "víznél vagyunk", délután pedig tornaterembe megyünk. Szombaton szünnapunk lesz, vasárnap pedig a szerbek következnek a csoportkörben.


JANSIK SZILÁRD csapatkapitány a vlv-nek:

- Próbáltuk a meccset is edzésnek felfogni, mert messze, 1 óra 10 perces útra van tőlünk az uszoda, így sok edzésre nem lesz módunk. Ezért sok időt töltünk egyébként a tornateremben.

A védekezés jól működött ma, de tudjuk, hogy majd 9-10 nap múlva, a várhatóan a szerbek elleni negyeddöntőre kell csúcsformában lennünk, tulajdonképpen már most arra készülünk.

- Mik az első tapasztalatok a versenyhelyszínről?

- Jó az uszoda, de érdekes, hogy a bemelegítőmedencében csak derékig ér a víz. A negatív körülményeket kizárjuk, próbálunk csak a meccsre koncentrálni.


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Kicsit szoknunk kell a dolgokat még, legközelebb előbb fogunk kijönni, érdekes volt hogy a meccs előtt nem tudtunk kapura lőni, ezért az első negyed picit nehézkesen alakult, de utána már, ahogy türelmesebbeké váltunk, letisztult a játékunk és felőröltük a mai ellenfelünket. Próbáltuk gyakorolni a sémákat és így már kijött a két csapat közötti különbség. A védekezésunk szuper volt az elejétől kezdve.

Készülünk a következő megmérettetésre, holnap még pihenő, utána, vasárnap a szerbek jönnek.


A sima győzelemről igyekszünk meccsjelenetekkel, gólokat is szolgálni. Érdemes lesz tehát később visszanézni.

Csapatunk legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 9.40-kor száll vízbe, az ellenfél Szerbia lesz.