FACEBOOK

Kezdődik az Universiade!

Kezdődik az Universiade!
hozzászólás, 2017.08.17.

Péntek reggel 8.20-kor megkezdi szereplését a tajpeji Universiadén a magyar válogatott. Märcz Tamás a vlv-nek az első tajvani napokról, valamint csapatunk programja a csoportkörben.

Támogatónk a HerbaDoctor

A magyar Universiade-válogatott kedden reggel még a Tüske uszodában tartott edzést, majd délután dubaji átszállással utazott a tajvani nagy sportrendezvény helyszínére. Mint megírtuk, a csapatkapitány Kovács Gábor ujjsérülést szenvedett, meg kellett műteni a kezét, így nem utazhatott, a helyére Illés Sándort hívta be Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Lévai Márton (kapusok)
Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Kovács Péter, Német Toni, Lőrincz Bálint, Pohl Zoltán és
Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Menetrend szerint normálisan megéreztünk. Az Universiade-faluban lakunk, ez egy új városnegyedben található. Érdekes az elhelyezés: két nagy apartman lett a fiúk ideiglenes otthona, mindkettőben négy kétágyas szoba található.

Sajnos a versenyuszoda nagyon messze van, ma délelőtt ott edzettünk, 1 óra 15 percet utaztunk. Naponta egyszer kell majd megtennünk ezt az utat, az edzéshelyszínek valamivel közelebb vannak, 20-40 percre a szálláshelyünkről. A mai edzést kicsit meg tudtuk hosszabbítani, mert a szerbek nem jöttek el, így használhattuk a pályájukat.

Egyelőre "kialakulóban" van az itteni életünk. Mivel a legfontosabb meccsünk csak 10 nap múlva lesz, az első napokban gyakran fogjuk használni a faluban lévő, nagyon jól felszerelt konditermet, amit mindenki igénybe vehet.

MInden rendben van, hál' Istennek, mindenki egészséges, szombaton Kanada ellen megkezdjük a tornát. Az első ellenfelünknél két-három játékos szerepelt Kanada felnőtt csapatában, a többiek fiatalok.


A tajpeji torna csoportbeosztása:

A csoport:

Tajvan
Franciaország
Koreai Köztársaság
Nagy-Britannia

B csoport:

Olaszország
Ausztrália
Hollandia
Argentína

C csoport:

Magyarország
Szerbia
Kanada
Dél-afrikai Köztársaság

D csoport:

Amerikai Egyesült Államok
Oroszország
Japán
Románia

A FINA-szabályoktól eltérően a csoportból továbbjutók - sajnos - már a negyeddöntőben visszakaphatják egymást...

A magyar csapat programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint!):

Augusztus 18., péntek

8.20. Magyarország-Kanada

Augusztus 20., vasárnap

9.40 Magyarország-Szerbia

Augusztus 21., hétfő

8.20 Magyarország-Dél-Afrika

Streamről nem tudunk, az Eurosport1 és Eurosport2 programjában szerepel az Universiade, de csak augusztus 21-étől.


Az idei, XXIX. nyári Universiade augusztus 19. és 30. között lesz a tajvani Tajpejben. (A vízilabdatorna mérkőzései már augusztus 18-án elkezdődnek, mi azna Kanada ellen mutatkozunk be.)

Az Universiade férfi vízilabda-tornáját a legutóbbi két alkalommal Magyarország nyerte.

2013-ban Kazanyban nyertünk, miután a döntőben legyőztük a házigazda orosz csapatot:

2015-ben Kvangdzsuból hozta el az aranyérmet a magyar válogatott, miután Olaszországot ötméteresekkel győzte le a döntőben