FACEBOOK

A horvátok pólósaitól ments meg, uram, minket...!

A horvátok pólósaitól ments meg, uram, minket...!
hozzászólás, 2017.08.13.

Két héttel a horvátoktól a budapesti vb-döntőben elszenvedett vereség után győzelmi reményeket dédelgető juniorjainknak is a horvátok állták útját a korosztályos világbajnokságon. A bronzérem még megszerezhető, de egy álom szertefoszlott: utolsó világversenyükön nem tudnak csúcsra érni legjobb húszéves vízilabdázóink. A szombati vesztes elődöntő góljai és nyilatkozatok arról, hogy mi történt a junior vb horvát-magyar meccsén.

Támogatónk a HerbaDoctor

U20-as vb, elődöntő

Horvátország-Magyarország 6:4 (3:2, 1:0, 0:2, 2:0)

G.: Duzevics, Burics 2-2, Lazics, Paparics, ill. Vadovics, Sélley-Rauscher, Szatmári, Burián

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2/4:2//4:3, 4:4/5:4, 6:4

A meccs élő streamje:



Vasárnap 18.40-kor a bronzéremért szállunk vízbe a most következő Görögország-Szerbia mérkőzés vesztesével.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Vadovics gólja

1:1 - Paparics gólja

1:2 - Sélley-Rauscher gólja

2:2 - Lazics gólja

3:2 - Duzevics gólja

4:2 - Paparics gólja

4:3 - Burián gólja

4:4 - Szatmári gólja

5:4 - Burics első gólja

6:4 - Burics második gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nem nagyon tudok mit mondani. Nagyon sajnálom. Elmondtam a fiúnak, hogy ezek azok a mérkőzések, amelyek soha vissza nem térő alkalmat jelentenek. Éremért szálltunk vízbe és azt ma lehetett volna biztosan megszerezni. Persze a szombati "pótmegoldásra" is marad még esély, de igazából mégis úgy érzi mindenki, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt.

A horvátok nagyon jól játszották azt, amit tudnak, sikerült érvényesíteniük a fizikai adottságaikat, keményen, erősen vízilabdáztak, felvállalták a kiállításokat, mi pedig rengeteg lehetőséget elhibáztunk. Egyre erősebb lett a bizonytalanság, egyszeriben senki nem vállalta el a lövést, ha mégis, akkor az biztosan kapufa lett. Hiába védekeztünk jól, hiába védett Soma fantasztikusan, lőtt gól nélkül nem lehet nyerni ebben a játékban.

Azt hittem, változik a helyzet, amikor feljöttünk 4:4-re, mondtam is a fiúknak, hogy nyugalom, most megfordul minden. Megvoltak a helyzeteink, megkaptuk az ítéleteket és egyszerűen nem tudtuk belőni a labdát. Ők se, de amikor 4:4-nél két emberfórnál elaludtunk és be tudták adni a fához,
az gyakorlatilag eldöntötte a meccset.

A hozzáállást illetően egy szót sem szólhatok, a fiúk nagyon akartak, hajtottak, egyedül a helyzetkihasználás nem ment ma, de az szinte sehogy. Hogy aztán ez attól volt-e, hogy ebben az irdatlan küzdelem elfáradtunk - nem tudom. Rengeteg energiát felemésztő meccs volt ez, föl-le úszkáltak a csapatok és fizikálisan nagyon kimerítő volt cipelni ezeket a kétméteres, százkilós embereket, akik ráadásul fogtak is.

A bírók korrekt módon vezettek, megadták a kiállításokat ide is, oda is, mi sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Manónak se ment úgy, mint eddig, levették a pályáról és amikor helyzete volt, neki se sikerült belőnie. Sajnálom, mert ennek a csapatnak ez volt az utolsó alkalom arra, hogy korosztályos világversenyen nagy sikert érjen el és a saját kezünkben volt a lehetőség.

- Felvetődik a kérdés, hogy a két csalódott csapat közül melyik tudja könnyebben túltenni magát a ma történteken a bronzmeccsre...

- A másik elődöntőben a szerbek nagyon akartak, hajtottak, de a görögök nagyon jól játszottak. Nem ment be néhány lövés és máris elbizonytalanodtak ők is. A görögök hatalmas gólokat lőttek és néha szerencséjük is volt. Ezen a meccsen jobbak voltak. Most is kiderült, hogy mindenki verhető, vasárnap, a bronzmeccsen valóban az fog dönteni, hogy ki tudja feldolgozni azt, ami az elődöntőben történt.


MANHERCZ KRISZTIÁN csapatkapitány a vlv-nek:

- Nehéz most mit mondani. Már elmondtam a többieknek személyesen, de ezúton is szeretnék bocsánatot kérni a csapattól és a stábtól, mindenkitől, aki bízott bennem, ugyanis ma mélyen a tudásom alatt teljesítettem és ez meglátszott a csapat teljesítményén. Zavarta a többieket és persze engem is. Nyilván igyekeztem, de nem jött össze a jó játék. Nehezen tudnék többet mondani, nagyon bánt a dolog, különösen egy ilyen mérkőzés után, amikor hátrányból sikerült feljönnünk és egyenlítenünk, éppen úgy, mint a felnőtt vb döntőjében. 4:4-re egyenlítettünk és onnan kaptunk ki.

Vasárnap van egy bronzmeccsünk - Szerbiában a szerbekkel. Az vigasztalhat minket kicsit a mai nap után, ha a hazájukban, éremért folyó meccsen tudjuk a szerbeket megverni. Az is motivál még, hogy ezen a mérkőzésen utoljára játszhatok együtt korosztályos versenyen a gyermekkori csapattársaimmal. Sokat jelent ezért számomra a bronzmeccs. Szeretném valamilyen szinten kárpótolni mindazokat, akiknek ma csalódást okoztam.


SZATMÁRI KRISTÓF a vlv-nek:

- Szerintem a védekezéssel nem volt probléma. Soma nagyon jól védett, jók voltak a blokkok. Elöl viszont borzasztó sok helyzetet hagytunk ki. Összesen két fórt lőttünk be ami elég rossz mutató. Sajnálom hogy így alakult... Holnap megyünk és megnyerjük a bronzmeccset!


SÉLLEY-RAUSCHER DOMONKOS a vlv-nek:

- Csalódottak vagyunk, hiszen ezt a meccset mi rontottuk el és csakis magunkat okolhatjuk. Az elejétől kezdve fizikális erőfölényt tapasztalhattunk a horvátok részéről, nagyon kemény és fárasztó szoros emberfogásukkal kényszerítettek minket messze a kapujuktól.

Mi pedig kicsit megilletődtünk attól, hogy Manó lövései sem sikerültek az elején. Kapkodtunk, az emberelőny-kihasználásunk az értékelhetetlen kategóriába tartozik, amit egy vb-elődöntőben nem engedhet meg magának egy ilyen csapat, mint mi. Soma ennek ellenére zseniálisan védett és a védekezésünkre sem lehet panasz, mivel csak hat gólt kaptunk.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy ezt mi rontottuk el. Holnap bebizonyítjuk szerb közönség előtt, hogy a dobogón a helyünk!


A vasárnapi program:

18.40 Szerbia-Magyarország - bronzmérkőzés

20.00 Görögország-Horvátország - döntő