FACEBOOK

Masters vb - a Sötét Oldal rajtavesztett

Masters vb - a Sötét Oldal rajtavesztett
hozzászólás, 2017.08.11.

Masters vb-elődöntős a Millennium és szombat este 19 órakor magyar csapattal, az Oázissal vív meg a döntőbe jutásért. A pénteki meccs sima volt, az amerikaiak igyekeztek elkerülni a súlyos vereséget. Nem sikerült.

Támogatónk a HerbaDoctor

Masters vb, 40+, negyeddöntő

Millennium-Darkside (USA) 16:1 (2:0, 5:1, 3:0, 6:0)

G.: Benedek 3, Varga Zs., Kásás, Molnár T. 2-2, Székely, Märcz, Vári, Kiss G., Fodor, Biros, Varga T., ill. Amr

Az elődöntő szombat este 19 órakor lesz, az ellenfél a magyar Oázis Sport Club

A teljes mérkőzés:




vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (DigiSport):


Molnár Tamás a DigiSportnak


Szécsi Zoltán a DigiSportnak


STEINMETZ BARNABÁS a vlv-nek:

- Gratulálok, a harmadik meccsetek is megvan, méghozzá gyönyörű játékkal. Ez volt a legnehezebb?

- Igen. Mind a test-test elleni küzdelemben, mind a föl-le úszásban. Nehéz volt, mert tipikus amerikai csapat ez. Nyilván korábban még jobban ki voltak trenírozva, most sem keltették öregfiúk benyomását az ellenfél játékosai, de szerencsére sikerült a végére még őket is felőrölni. 

- A volt válogatott amerikai center mutatott bármi különlegeset? Idézte egykori formáját?

- Én azt a srácot fogtam, amikor jó amerikai csapat volt, és egymás ellen játszottunk, akkor nem centerezett. Ennek az Omar nevű srácnak ebben a csapatban nyilván többet próbálkoznia. Baromi erős még mindig. 

- Egészségileg hogy bírjátok?

-
Jól. Kisebb sérülések, zúzódások voltak, de az semmi, nem is érezzük meccs közben. 

- Holnap magyar ellenféllel játszotok, ismeritek is őket, játszottatok velük a Balatonon, mit vársz attól a meccstől? 

- Nehezebb lesz, mert amikor a Balatonon játszottunk velük, akkor nem volt ott a centerük, Regős Áron, aki egyidős velem, rengeteget játszottunk együtt és tudom, hogy még mindig nagyon jó center, meg tudja fogni a pozíciót, úgyhogy valószínüleg a holnapi mérkőzésen többet kell majd zónáznunk, amikor ő center pozícióban van, de hát majd megpróbáljuk őt is elfárasztani. Nehezebb meccs lesz, főleg azért, mert valahogy külföldi csapat ellen mindig egy kicsit könnyebb, magyar ellen mindig nehezebb. Jobban is ismernek minket, de nyilván odatesszük magunkat.

- Barna, köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


SZÉCSI ZOLTÁN a VLV-nek:

- Mit mondtál az amerikai srácnak az ötméteres előtt?

- Azt, hogy szívesen, mert megköszönte a labdát.

- Elégedett vagy ezzel a meccsel?

- Abszolút. Nyilván szerettünk volna még több, még szebb gólt lőni, ők pedig nem akartak még több, még szebb gólt kapni, ezért mindent megtettek. Ahhoz képest a tizenhat gól tényleg jó teljesítmény. 

- Holnap magyar csapattal játszotok, és az már az elődöntő. Mit vársz attól a meccstől?

- Úgy gondolom, hogy maximálisan nekünk esnek, meg akarják mutatni. Ha ugyanilyen szigorúan tudunk játszani, akkor a vége átmehet gálába.

- Gondolsz már a döntőre?

- Még csak az elődöntőnél tartunk.

(Lejegyezte: Kerbi)


KISS GERGELY nyilatkozata újságíróknak:

- Szervusz Gergő! A Millennium csapata már a négy között, ehhez gratulálok! Úgy látom, hogy nem nagyon fáradtál el. Milyen érzés így 40 pluszban lejátszani egy meccset?


- Mindenkinek más az élethelyzete a mi csapatunkban, hiszen bár olimpiai bajnokok vagyunk, de van, aki öt éve nem játszott egyetlen mérkőzést sem. Többen azért az első osztályú bajnokságban virgonckodtunk az elmúlt időszakig. Abban fáradtunk el, hogy kimegyünk, bemegyünk, mert nincs meg az az állandó ritmusa a meccsnek, mint régen. De amúgy az amerikaiak technikailag, labdakészségben nagyon alattunk voltak. Abban az összeszokottságban, amiben mi a világ fölé tudtunk nőni számos alkalommal. Úszásban meg fizikailag viszont erősek voltak. Próbáltak minket birkózással lassítani, gyötörni. Emiatt követtek el szabálytalanságokat is, meg szabályosan is próbáltak úgy játszani, hogy mi fáradjunk. De aztán, még úgy is, hogy sok helyzetet kihagytunk - ma is vagy huszonöt gólt lőhettünk volna, - így is sima volt az ő technikai hiányosságaik és a mi régi jó védekezésünk miatt, aminek köszönhetően egy gólt kaptunk összesen.

- Mi várható a négy között?

- Magyar csapattal fogunk játszani, akiket ismerünk. Régi bajtársaink, ifjúsági Európa-bajnok, junior világbajnok társaink fognak játszani ellenünk. Különleges lesz ez a meccs, de mindenki tudja, hogy az esélyesek mi vagyunk. Nem azért indultunk a Masters Világbajnokságon, hogy izguljon a közönség, hanem hogy találkozhassunk újra, és megháláljuk azt a sok szeretetet, amit kaptunk. Úgyhogy a következő meccsünk holnap egy elődöntő mérkőzés, amin megadjuk a tiszteletet az Oázisnak, és a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból, ami, meglátjuk, hogy mire lesz elég, remélem, hogy magabiztos győzelemre.

- Ha már a szeretetet említetted, a három olimpiai érem azért úgy látom, hogy egy örök életre összehozott titeket a közönséggel.

- Elképesztő, hogy mérkőzés után 10-15 perccel még mindig több ezren vannak a lelátón. Figyelik a nyilatkozatokat, és autogramokra vadásznak. Ezt azért sok sportágban meg lehetne mutatni, hogy ilyen is van. Amiben egy tehetségen és egy jó sors adta generáción kívül azért irgalmatlanul mennyiségű munka és önkritika van. Ezek a játékosok, a társaim azért lettek ekkora bajnokok, mert először mindig magukat szidták, és magukban keresték a hibát. Próbáltak kiválóvá válni, és annyit képezték magukat szárazföldön és vízben, amit a mai sportolók szinte el sem tudnak képzelni. Bátran ki merem jelenteni, hogy kevés olyan csapatsportoló van, aki annyit tett az aranyéremért, mint mi. Ezt nem a nyuszi hozta, nem a gólya, nem a Mikulás vagy a szerencse, hanem nagyon sok munka. Természetesen volt mellette tehetség is. De tehetség mellé kell mentalitás is.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Gratulálok, a második félidőben egyetlen gólt sem kaptál, nagyszerű volt védekezés. Ilyen meccsre számítottál?

- Mi abból tudjuk megítélni az ellenfelet, hogy hogy néz ki a parton, és hogy lő. A mérkőzéseiket nem látjuk, ez nem az a helyzet, amikor videózzuk az ellenfelet. Ők már láthatóan jobban úsztak, erősebbek voltak fizikálisan, jobban is lőttek, jobb kapusuk is volt. Én arra számítottam, hogy tíz góllal nyerünk, de elrontottam, többel nyertünk. 

- A meccs eleje szorosabb volt, mint az eddigiek. Volt bennetek bármiféle drukk e miatt?

- Amikor ezekben a játákosokban, vagy bennünk bármilyen drukk van, az inkább spannol minket, nem blokkol, hanem még jobban hajtja azt a motort ami bennünk van. Most is látszódott, rengeteg helyzetünk volt, amit kihagytunk, azért ez már betudható annak a kevés edzésszámnak, amit produkálunk az elmúlt években. Amíg van helyzet, addig lesz gól is, ez be is igazolódott, a helyzeteket végül gólra váltottuk, és megjelent a mosoly is az emberek arcán, úgyhogy elődöntőben vagyunk, és ez egy teljesen jó érzés. 

- Az elődöntőtől mit vársz?

- Mindenképpen nyerni szeretnénk, és szerintem nyerni is fogunk. Annak viszont örülök, hogy magyar csapat az ellenfelünk, szerintem ez nagyszerű dolog, de hát ettől függetlenül nincs kegyelem holnap sem. Ellenfél-ellenfél. 

- Három meccsen vagytok túl. Egészségi szempontból hogy van a csapat?

- Két szabadnap volt, ez nagyon sokat segített rajtunk. A szervezet már másképp regenerálódik, mint huszon-harminc éves korunkban, egy picit többek vagyunk, mint harminc. De a tempó is más. Sokat cserélünk és az is segít, hogy kisebb a pálya, azért más ez, mint anno volt. Az elején megéreztem a másnap reggeleket, azt, hogy van néhány izomcsoport a testemben, amivel eddig még nem találkoztam, és most jelentkezik, hogy ő is létezik, de lehet bírni. Most már azt mondom, hogy egy pár meccset még elbírnánk a döntő után is. :-)

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


Címlapfotó: Balogh Zoltán/MTI