FACEBOOK

Tizenhat éves egri lány nyerte a vlv kvízjátékát

Tizenhat éves egri lány nyerte a vlv kvízjátékát
hozzászólás, 2017.08.11.

Átadtuk a budapesti vb alatt játékunk "fődiját". Bemutatjuk a győztest, megtudjuk, hogy sikerült jó választ adni a lehetetlennél lehetetlenebb kérdésekre.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világversenyek alatt megszokott kvízjátékunk ezúttal is 13+1 fordulóból állt. Minden nap feltettünk egy kérdést és megadtunk három választ, amelyek közül az egyik volt a helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kellett eljuttatni hozzánk. A kérdések a játékosok és a szövetségi kapitány "körül forogtak", s nem titkoltan igyekeztünk néhány könnyebb feladat mellett olyanokat is feladni, amelyek szinte "megfejthetetlenek".

Ezúttal is három játékost díjaztunk, oly módon, hogy aki közben rossz választ adott, ne veszítse el esélyét valamelyik díj elnyerésére.

Ha valaki csak egy helyes választ küldött az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik sorsolására, de érdemes volt folytatnia, mert a harmadik "csomagot" azok között sorsoltuk ki, akik a fődíjért már nem lehettek versenyben, s nevük annyiszor szerepelt a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződött.

Díjainkat részben a HerbaDoctor, oldalunk fő támogatója ajánlotta fel, ezek: Marathontime Premium Line Vitamincsalád és HerbaDoctor táplálékkiegészítők, lyposzómás C-vitamin, Kollagén italpor. E csomagból mindhárom díjazottunk részesül, a fődijas a játékosok és Märcz Tamás által aláírt válogatott-trikóért, valamint  egy A2-es méretű Kásás Tamás-nyomatért (ilyet bárki vehet: ugo.hu/63pk/) játszott. A két további díjazott a HerbaDoctor-csomag mellett egy-egy példányt kap a négy évvel ezelőtti barcelonai sikerről szóló könyvből (Benedek Tibor aláírásával).

A győzteseket azon az emailcímen értesítettük, amellyel játszottak. Eddig csak a fődíjas jelentkezett, így a játékosok megnézhetnék emailfiókjukat... Ha nem jelentkeznek, újra sorsolunk.


Hogy a mostani játék soha nem látott nehézségű volt, azt bizonyítja, hogy 13+1 jó választ senki sem adott. Tizenhármat is csak egyetlen versenyző, így a fődíjért nem is kellett sorsolnunk.

A győztesnek csütörtökön átadtuk a díjat és kifaggattuk, hogy bemutathassuk olvasóinknak.

FÜLÖP ZITA a vlv-nek:

- Fülöp Zita vagyok, 16 éves. Egerben élek, középiskolába járok. Egriként alap, hogy szeretem a vízilabdát. Másfél éve minden meccsen kint vagyok, óriási szurkoló lettem, más városokba is el szoktam kísérni a csapatot a szurkolói busszal.

- Ki a kedvenced?

- Kedvenc vízlabdázót nem tudok mondani, de Bánét (Braniszlav Mitrovicsot - a szerk.) ugyanúgy szeretem, mint a magyarokat, Pufit vagy Erdélyi Balázst, aki ráadásul "eredeti egri" is.

- Hogy kerültél a vízilabda közelébe?

- Édesanyám vitt ki és nagyon megtetszett. Régen egyébként úsztam, de azt abbahagytam a néptánc miatt. A vízilabda főleg azért nem jött szóba, mert kicsi a kezem, otthon van egy 4-es méretű, tehát női labdám, azon próbálgattam, de nem nagyon tudom rendesen megfogni. Így megmaradtam szurkolónak.

- A vlv-t mióta olasod?

- Azóta, hogy vízilabda-szurkoló lettem, másfél éve.

- Ebben az időszakban már volt hasonló kvízjátékunk, akkor is játszottál?

- Igen. A riói játékban is részt vettem, de kevesebb sikerrel, talán öt válaszom volt jó, igaz, akkor nem is vettem annyira komolyan, mint most.

- Ezt hogy érted?

- Hát úgy, hogy mostanában már követem és rendszeresen figyelem a játékosok közösségi oldalait. Így például amikor Decker Ádám autójával volt kapcsolatos a napi kérdés, beugrott, hogy ezt én láttam. Megkerestem és meg is volt a jó válasz.



- Jó, de hát azért ez minden idők legnehezebb vlv-s kvíze volt, sok olyan kérdéssel, amire szinte lehetetlen volt megtudni a jó választ. Hogy sikerült majdnem telitalálatot elérni, mi volt a "módszered"?

- Megpróbáltam kizárni a három válasz közül egyet, s ez általában adta is magát. Utána máris 50-50 százalékos volt az esélyem, s a megérzésemre hallgattam. Volt olyan kérdés, aminél azért jó eséllyel sejtettem a helyes választ, például nézegettem korábbii fotókat Dumiról és láttam, hogy az ő sapkájának rövidebb a megkötő zsinórja, mint a többieké...

Női megérzés volt Pufi darts-teljesítményének eltalálása és az is, hogy Török Béla óvodai jeleként a cseresznyét jelöltem meg. A még válaszként felkínált labda "túl egyszerű" lett volna, a gomba pedig nagyon nem volt szimpatikus. De igazából tippeltem és bejött...

- Az is egy jó tipp volt, hogy Hosinak hány kerekű a motorja?

- Mozgósítottunk minden családi kapcsolatot, el is jutottunk valahogy Hosi közelébe és megjött az infó, hogy a motor háromkerekű, de már csak a határidő, aznap éjfél után. Még szerencse, hogy a megérzés most is segített, addigra már a jó tippet küldtem el.

Szintén tippeltem arra, hogy Nagy Viktor a csuklóvédőjét Benedek Tibortól kapta. Másnap, a magyar csapat meccsének tévéközvetítése során Hajdú B. István egyszer csak így szólt: "Nagy Viktor, aki a csuklóvédőjét Benedek Tibortól kapta..." - na, mondom, köszönöm, hogy egy nappal a játék után elmondja! :-)

- Azért elég jók a megérzéseid... Hálás lennék, ha kitöltenél nekem egy lottószelvényt...

- :-) Az az igazság, hogy az egyetlen, elhibázott kérdésnél Manhercz Krisztiánnál is jó lett volna a tippem, de édesanyám lebeszélt róla...

- ?

- Azt mondta, sokkal egyértelműbb, hogy valaki hegedülni tanul, mint csellózni és én ezt elfogadtam...

- Hogy csináltad, kivártad az éjféli határidőt a napi válasz elküldésével?

- Amikor sikerült megkeresnem a jó választ, azt elküldtem rögtön, a tipplelésekkel viszont kivártam a végsőkig. Egyszer majdnem el is felejtettem elküldeni, Anya szólt rám...

- Na, ezzel helyrehozta a hibáját... Amikor kiderült, hogy megvan az első hibád, nagyon csalódott voltál?

- Rossz érzés volt, hiszen véget ért a sikeres tippszériám. Biztos voltam abban, hogy valakinek lesz telitalálata, így azt hittem, buktam az egészet, már nincs esélyem a fődíjra, pedig kifejezetten ez volt a cél, mindenképpen a játékosok által aláírt pólót szerettem volna megszerezni!

- Hogy fogadtad a hírt, hogy te nyertél?

- Ugráltam és sikoltoztam örömömben... Büszke vagyok rá, nagyon!

- Mi lesz az ereklyék sorsa?

- A Kásás-plakátot kirakjuk valahova a lakásban. A pólón még gondolkodom, lehet, hogy üveg alá kerül az is, de mindenképpen szeretnék elmenni legalább egyszer ebben egy meccsre, büszkélkedve, hogy ilyenem van... :-)

- Eger-meccsen láthatunk majd benne?

- Nem, a válogatott egyik mérkőzésén, mostantól azokra is rendszeresen járok majd...

- Gratulálok a győzelemhez és sok vízlabdaélményt kívánok!





A VLV VB-ALOLDALA EREDMÉNYEKKEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL