FACEBOOK

Két meccs, 46 gól - csoportelső a Millennium

Két meccs, 46 gól - csoportelső a Millennium
hozzászólás, 2017.08.08.

Folytatódott az örömjáték, az olaszok nem tanúsítottak ellenállást, az utolsó negyedben egy kicsit már pihentek is a fiúk, de senki nem kérte ezért vissza a jegy árát. Folytatás péntek este. vlv-riport:

Támogatónk a HerbaDoctor


TUDÓSÍTÁS A MILLENNIUM ELSŐ MECCSÉRŐL

A MASTERS VB VÍZILABDABROGRAMJA (pdf)

EREDMÉNYEK, JEGYZŐKÖNYVEK

ÉLŐ STREAMEK


Millennium-PLN Milano 24:5 (5:1, 7:1, 6:0, 6:3)
G.: Varga Zs., Benedek, Fodor, Varga T., Biros, 3-3, Molnár Székely 2-2, Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello 2, Musetti, Petrini, Calamoneri

A Millennium legközelebb péntek este 19 órakor száll vízbe, ez már a negyeddöntő lesz.

A teljes mérkőzés felvétele:









vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Címlapkép: Czagány Balázs/MTI

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


Benedek Tibor a DigiSportnak


Gergely István a DigiSportnak


Kiss Gergely a DigiSportnak


MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Másfél hete még a válogatottat irányítottad ebben az uszodában, most pedig játékosként vagy jelen. Mennyire volt nehéz átalakulni szövetségi kapitányból játékossá?

- Azért egyszer-kétszer már vízbe szálltunk karrierünk után is, két rendezvényen: Biros búcsúgálán és Varga Tamás rendezvényén Debreceben. Tulajdonképpen ezek adták az ötletet, hogy szállunk újra vízbe. Ez egy kellemes időtöltés, persze van itt egy komoly cél, amit szeretnénk behúzni, hogy megnyerjük ezt a Masters világbajnokságot, amit még egyikünk sem nyert. Igazából én élvezem minden percét, amíg itt vagyunk. Másfajta élmény, mint ackomoly teher alatti játék az elit világbajnokságon.

- Szövetségi kapitányi illetve Universiade kapitányi feladataidat hogy tudtad összeegyeztetni a felkészüléssel?

- Sehogy. Nem volt összeegyeztetve, nem voltam ott, amikor a fiúk ezdettek. A múlt héten, amikor vége lett az elit világbajnokságnak, akkor azért beszálltam, jó pár edzésen ott voltam. Külön is edzegettem, amennyit tudtam, most egyelőre azért elég ez a fajta felkészülés.

 - Egy-két jó passz érhet a társaknak behívót?

- Volt egy-két egész ügyes fiú, aki reménykedhet, de nem mondok neveket, nehogy elbízzák magukat. Majd szeptembertől bizonyíthatnak.

- Jót tesz ez a két nap pihenő?

- Ma közösen vacsorázunk, csak azért, mert így együtt vagyunk, de jöhettek volna sorban is a mérkőzések, mert "hengerben vagyunk", de komolyra fordítva a szót: igazából mindegy, hogy van pihenő, vagy nincsen, várjuk a pénteket, amikor már komolyabb mérkőzés lesz, szerintem. 

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA ZSOLT nyilatakozata újságíróknak:

- Az első negyed első felében úgy tűnt, hogy ez komolyabb ellenfél, mint a török, de aztán simán elhúztatok.

- Tényleg úgy nézett ki az első negyed első fele, de azért ismertünk egy pár embert. Tudtuk, hogy vannak olyan játékosok, akik játszottak már első osztában. Azt pedig, már tegnap is mondtam, nagyon nehéz lemérni, hogy ki milyen formában tud jönni, egy ilyen világversenyre. Ugyanúgy, mint nálunk, náluk is mindenki dolgozik, gondolom heti három-négy edzésnél több nincs nekik, ezért is mondtam tegnap, hogy szerintem az állóképesség a mi oldalunkon lesz.

- Most akkor milyen volt ez az állóképesség? Mintha sokkal jobb lett volna, mint tegnap.

- Azért ez is benne van, hogy kevés meccset játszottunk, és a meccshangulat, meccsszituáció - még akkor is, ha kívülről az látszik, hogy alig mozgunk - marha fárasztó. Pont Tiborral beszélgettem, és ő mondta, hogy ma már sokkal jobban érzi magát, mint tegnap, neki hosszú idő óta az első mérkőzése volt a tegnapi. Mi azért a felkészülés során játszottunk néhány mérkőzést, talán ez egy picit előny lehet. 

- Jól fog jönni a két szabadnap?

- Mindenképpen, mert fáj a nyakam, egy kicsit megrángatták. Jól fog jönni egy kis szünet.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Tegnap a meccs után mondtátok, hogy fáradtnak érzitek magatokat, de milyen volt ma reggel felkelni?

- Én nem éreztem fáradtnak magam tegnap, sokan megbotránkoztak ezen. Most igen. Volt egy olyan szituáció, amikor háromszor "túllódultam" és minden támadásban lefordultam, azt nem kellett volna. A harmadikból szerencsére tudtam lőni egy gólt, és akkor egy picit pihentünk. Úgyhogy most elfáradtam egy picit a harmadik negyed végére, a negyedik negyedben ez szerintem érezhető is volt, hogy kicsit fáradtabban mozogtam én is, meg szerintem a többiek is, de azért a különbségen nem látszódik ez, mert gondolom az ellenfél még fáradtabb, úgyhogy igyekszünk mindig, amikor bent vagyunk a vízben, a maximumot nyújtani, mint ahogy ezt mindig is tettük.

- Taktikai utasítás volt, hogy ne legyen kiállítás? :)

- Nem nem nem, nem volt ilyen taktikai utasítás, így jött össze. Sikerült jól levédekeznünk a támadásaikat, nem volt taktikai utasítás. 

- Ha már fáradtság... Azért sokkal jobban bírtad, mint Kásás Tomi, aki a második negyedben már a ráúszást sem bírta bevállalni.

- Nem bírtam jobban, mint a Kásás Tomi. :) Ott nem vette észre, hogy elindították a meccset, és csak azért nem indult el. 

- Mivel töltöd ezt a két napot?

- Pihenéssel, barátokkal. Nagyon sok barátom, családtagom van itt Budapesten, velük töltöm. Van egy másik barátom, akit meglátogatok, sajnos kórházban van, a ma estét pedig a csapattársakkal.

- Mit szóltok a hangulathoz?

- Fantasztikus a közönség, és fantasztikus az egész, nagyon köszönjük mindenkinek!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)