FACEBOOK

Az U17-esek is biztatóan fejlődnek

Az U17-esek is biztatóan fejlődnek
hozzászólás, 2017.08.07.

A szeptemberi máltai Európa-bajnokságra készülő ifjúsági válogatott a szerb és a montenegrói csapat legyőzésével nyert tornát a hétvégén. Horváth János szövetségi edző értékelése.

Támogatónk a HerbaDoctor

U17-es nemzetközi felkészülési torna, Kaposvár
 
1. játénap

Magyarország-Törökország 13:11 (6:4, 3:1, 1:4, 3:2)
G.: Baksa 5, Konarik 3, Fodor O., Schmölcz 2-2, Tóth Gy.
 
Szerbia-Montenegró 9:6  (2:3, 1:1, 2:0, 4:2)
 

2. forduló
Magyarország-Szerbia 9:6 (2:0, 3:3, 3:3, 1:0)
G.: Baksa, Schmölcz, Konarik 2-2, Tóth Gy., Bóbis, Vékony

Törökország-Montenegró 8:9 (4:3, 2:3, 0:1, 2:2)

3. forduló
Monteneró-Magyarország 5:6 (0:2, 1:2, 0:1, 4:1)
G.: Baksa 2, Bihácsi, Fodor O., Schmölcz, Szieben

Törökország-Szerbia 4:5 (1:2, 2:2, 0:0, 1:1)

A torna végeredménye:

1. Magyarország

2. Szerbia
3. Montenegró
4. Törökország

A magyar U17-es keret:

Grieszbacher Márk, Korom Dániel, Lampert Márk - kapusok
Baksa Benedek, Bihácsi Bence, Bóbis Botond, Bozó Péter, Dala Döme, Fekete Gergő, Fodor Olivér, Konarik Ákos, Schmölcz Norman, Szieben László, Sziládi Kristóf, Szőke Benedek, Tóth Gyula, Vékony Ákos - mezőnyjátékosok.


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- A felkészülés negyedik hetében vagyunk, az alapozásból jőve játszottunk egy jót. Tehát nem készültünk külön erre a tornára, amit az is mutat, hogy pénteken délelőtt még úszóedzést tartottunk. A torna erősségét jellemzi, hogy e korosztály legutóbbi nemzetközi erőfelmérője a Darko Csukics emléktorna volt két évvel ezelőtt, s akkor Montenegró nyert, mi voltunk a másodikak, a szerbek a harmadikak.

Nem szabad túlértékelni a tornagyőzelmet, a többiek is ugyanúgy munkából jöttek, mint mi és kiderült, hogy valamennyi csapat tartalékos volt - mi is. Az első héten a debreceni Macsi Martin esett ki a keretből, a második héten Melegh Milánnak mononukleózisa lett, most a legutóbbi héten Dala Döme kapott vírusos kötőhártya-gyuladást és árpa nőtt a szemére. Az első számú centerünk, Fekete Gergő vállát pedig júliusban Hangody professzor megoperálta.

Az első mérkőzésen 13:11-re nyertünk a törökök ellen és bosszankodtunk a játék, valamint az eredmény miatt, de aztán kiderült, hogy nem is olyan rossz ez a török válogatott, Montenegró és Szerbia is csak eggyel tudta legyőzni őket. Mindenesetre mi nem játszottunk jól ellenük, főleg védekezésben, de már péntek este sikerült összekapni a társaságot, mert szombaton egy olyan csapat jött ki, amely hozzáállásban és teljesítményben is méltó volt egy Magyarország-Szerbia összecsapáshoz.

Meg kell jegyeznem, kicsit furcsálltuk, hogy bár itthon játszottunk, a törökök ellen 13:3 volt a kiállítási arány - és nem mi voltunk többször fórban. A szerbek ellen is többet kellett emberhátrányban játszanunk, mint az ellenfélnek. Ebből nyilván le kell vonni a konklúziót nekem is és a tornát szervezőknek is.

A szerbek ellen nagyon jól védekeztünk, Grieszbacher Márk fantasztikusan védett, jó volt a csapatjáték, mindenki hozzátette a magáét. Ennek köszönhető, hogy végül magabiztosan, 9:6-ra nyertünk.

Vasárnap reggel már nagyon éreztem a játékosokon, hogy fáradtak, most jött ki az egész heti munka hatása, ennek ellenére az első három negyedben fantasztikusan játszottunk Montenegró ellen is. Nagyon jól működött a védelmünk, 5:1 re vetettünk a harmadik negyed elején. Ekkor jött egy rövidzárlat, könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, de aztán, amikor feljöttek 5:4-re, mi tudtuk lőni a következő gólt, s megérdemelten nyertünk.

A z Eb-csapat kijelölésének időpontja nagyban függ Fekete Gergő vállának "gyógyulási sebességétől". Emiatt a centerposzton és a bekk poszton is várnom kell még a vitás kérdés eldöntésével, e mellett gondolkodom a kapusposzton és még a rossz kéz oldal végleges kialakítása is bizonytalan.

Most úgy gondolom, hogy montenegrói Comen Kupa (augusztus 23-26.) után fogok csapatot hirdetni.

Címkék:
U17 Horváth János