FACEBOOK

U20 - Olaszország-Magyarország 2:7

U20 - Olaszország-Magyarország 2:7
hozzászólás, 2017.08.06.

Nagyon fontos és lehet mondani, hogy magabiztos győzelmet aratott a magyar junior válogatott a nagy rivális olaszok ellen a belgrádi U20-as világbajnokságon. Ezzel a kezünkbe került a sorsunk: a hétfői szabadnap után Egyiptom és Kanada legyőzése csoportelsőséget (és könnyebb további utat) jelent. Öt nyilatkozat és a meccs góljai, valamint a nap eredményei a vlv tudósításában:

Támogatónk a HerbaDoctor

A VLV ELŐZETESE A JUNIOR VB-RŐL

BEMUTATJUK A CSAPAT TAGJAIT

MAGYARORSZÁG-DÉL-AFRIKA 26:2


U20-as világbajnokság, Belgrád (Szerbia)

Csoportkör, második forduló

Olaszország-Magyarország 2:7 (0:1, 1:1, 1:4, 0:1)

G.: Mezzarobba, Campopiano, ill. Manhercz K. 3, Simon 2, Szatmári, Burián

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A teljes mérkőzés:


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Szatmári gólja

1:1 - Mezzarobba gólja

1:2 - Manhercz első gólja

1:3 - Simon első gólja

1:4 - Manhercz második gólja, ötméteres

1:5 - Manhercz harmadik gólja

2:5 - Campopiano gólja

2:6 - Burián gólja

2:7 - Simon második gólja

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyszerű győzelem volt, nagyszerű játék, fantasztikus a védekezés és Soma (Vogel Soma kapus - a szerk.) teljesítménye, nem is tudom, ő valami 86 százalékot védett, a végén már nem is mertek neki lőni, de az egész csapatot dicséret illeti. Jók voltak a blokkok, megoldottuk, hogy ne tudjanak lefordulni, ez csak egyszer sikerült nekik, Soma azt is kivédte.

Elöl voltak gondok, de ezért sem tudok igazán haragudni, ugyanis, bár hat emberfórt kihagytunk, ezek gyönyörűen meg voltak játszva, egy kicsit jobb koncentrációval gólok lehettek volna.

Sajnos a körülmények nem ideálisak, 30 fokos vízben nagyon nehéz játszani, a vége felé már mindenki a hátsó felén vette a levegőt.

Elégedett vagyok és gratuláltam a fiúknak. Megbeszéltük este a továbbiakat, hétfőn szünnapunk van, kicsit tovább alhat mindenki. Lesz egy konditermi foglalkozásunk a szállodában. Megpróbáljuk összeszedni magunkat fizikálisan is és elkezdünk készülni, bár csak kedden derül ki, hogy kivel kerülünk össze a folytatásban.MANHERCZ KRISZTIÁN csapatkapitány a vlv-nek:

- Nem egy sima csoportmeccsről beszélünk, mert ugye, volt a csapatban "egy kis tüske" az egy évvel ezelőtti Eb-n történtek miatt. Így is szálltunk vízbe és elég nagy csatát vívtunk, amit az is mutat, hogy a félidőben 1:2 állt az eredményjelzőn. Nem azért volt ilyen kevés gól, mert rosszul játszottak a csapatok, éppen ellenkezőleg, mindkettő nagyon akarta a győzelmet. Mi Soma bravúros védéseinek köszönhetően sokáig egy gólon tudtuk tartani őket, az egész meccsen is összesen csak kettőt kapott, ami egy olasz csapat ellen bámulatos teljesítmény.

Az egész csapat védekezése mellett Simon Henrik két akciógólját emelném ki, ami nagyon fontos volt.

- Azért ne menjünk el anélkül sem szótlanul, hogy két meccs után tíz góllal állsz..., neked is jól ment.

- Köszönöm szépen. Számítanak rám a többiek, el kell vállalnom fontos szituációkban a döntést és a végrehajtást, de szerintem ma nekem nem ment jó, a játék.

- Hogy mi???

- Jó, akkor azt mondom, hogy mehetett volna jobban. :-)

- Valahogy az egész megnyugtató volt, nem volt az emberben komoly aggodalom végig...

- Azt mondtam a többieknek, hogy figyeljünk, ne nyugodjunk meg akkor sem, ha két-három-négy góllal elmegyünk. Tudatosítsuk az olaszokban, hogy ez a reális különbség a két csapat között, nem az, amikor egy gólra vannak csak tőlünk. Hozzáteszem, hogy a 30 fokos víz az egész meccsre rányomta a bélyegét, mindenki nagyon elfáradt a végére, ők is és mi is.

- Hogy fogadta a csapat a végső dudaszót, mennyire volt ez az eredmény megkönnyebbülés, hiszen azért erre a meccsre nagyon készültetek?

- Játszottunk az olaszokkal többször is a felkészülés időszakában, viszonylag magabiztos győzelmeket aratott a csapat, tehát azt lehetett tudni, hogy jobb csapat a miénk, mint az olasz, ezért olyan hatalmas üdvrivalgás nem volt, már csak azért sem, mert a harmadik negyed végén, a negyedik negyed elején már nagyon biztosan vezettünk. Úgy fogalmaznék: készültünk arra, hogy megverjük az olaszokat és nem egy "nagy meccsre" számítottunk, a győzelmen kívül nem tudtunk elképzelni más kimenetelt.

- Gondolom, jól jön nektek most a pihenőnap - utazás, két meccs, meleg víz...

- Igen. A pihenőnap következik, majd Egyiptom és Kanada, utána ismét pihenhetünk egy napot. Valószínűleg a Montenegró-Spanyolország meccs vesztese lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben.

- Van-e bármi még?

- Hajrá magyarok! :-)


Fotók: Waterpolo Serbia


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Már a meccs előtti napokban sokat beszéltünk arról, hogy az olaszok elleni meccs végkimenetelét a védekezés fogja eldönteni. Ez így is történt, a végeredmény is mutatja. Örülök, hogy a megbeszélt taktikát meg tudtuk valósítani, így sikerült kevés kapott gólos meccset játszani. Elöl a helyzetkihasználással voltak problémák, de annyi helyzetet tudtunk kialakítani, hogy végül hét gólt sikerült lőni, ami elég volt a győzelemhez.

- Szerinted mi döntött, miben voltunk jobbak?

- Egyértelműen a védekezésben és abban, hogy nem engedtük őket lefordulni.

- A védéseidhez mit tudsz hozzáfűzni? Mindenki téged dicsért a meccs után...

- Köszönöm. Megint csak azt tudom mondani, hogy stabil védekezés nélkül nagyon nehéz jó kapusteljesítményt nyújtani. Remélem, a többi meccsen is legalább ilyen jól fog működni mind a blokk, mind a zóna.

- Volt öröm, megkönnyebbülés, valamilyen érzelem a meccs után - tekintettel az előzményekre...?

- Igen, természetesen nagy volt az öröm. Ez csak egy csoportmérkőzés volt, de jó volt visszavágni a tavalyi dolgokért az olaszoknak. Megyünk tovább, holnapra elfelejtjük ezt a mérkőzést és a maradék két csoportmeccsre koncentrálunk, tovűbbá a négy közé jutásért várható ellenfélre készülünk. 


BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Hát..., az eleje döcögős volt, kihagytunk sok helyzetet, de hátul kompenzáltuk ezt. Nagyon egyben volt a csapat, Soma bravúrosan védett, nagyon jó volt a védekezés és a végére elöl is feljavultunk, sikerült gólokat lőni.

Az egyik lépcsőfok megvolt, a következő a negyeddöntő lesz, arra készülünk és koncentrálunk a csoportmeccsek után.

- Téged mennyire zavar a "termálvíz"?

- Nem megszokott, az biztos. Személy szerint nekem nagyon rossz, sokkal lassabbak vagyunk benne, de ez van, alkalmazkodnunk kell hozzá.

- Hogy látod, megvan a csoportelsőség?

- Még van két meccsünk, kötelező ezeket behúzni, sőt, fel kell használnunk őket arra, hogy még jobban összekovácsolódjunk, a védekezést és a támadást is gyakoroljuk. És készüljünk a negyeddöntőre. A célunk bekerülni a legjobb négybe, ehhez azon a fontos meccsen kell majd túljutni.


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Úgy érzem, a mai meccs kimenetele nem volt kérdéses, ugyanis mindenkiben égett a visszavágási vágy. Az első pillanattól kezdve a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Főleg a védekezést emelném ki, Soma 86 százalékos teljesítménye elég nagy biztonságot adott nekünk hátulról, de az igaz, hogy az emberelőnyben még sokat kell fejlődnünk.

- Az olaszokon mit éreztél? Egyrészt, a múlt bennük is hagyott-e nyomokat? Másrészt feladták-e valamikor? Mert a végére azért nagyon egyértelmű lett...

- Nem nagyon éreztem átütő erőt bennük az egész meccsen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


A nap további eredményei:

Horvátország-Spanyolország 6:5 (2:1, 3:1, 1:2, 0:1) - B csioport

Hollandia-Montenegró 6:14 (1:5, 2:4, 2:2, 1:3) - B csoport

Kína-Argentína 14:13 (2:2, 5:2, 1:4, 6:5) - C csoport

Új-Zéland-Ausztrália 3:13 (0:4, 2:2, 1:2, 0:5) - C csoport

Dél-Afrika-Egyiptom 5:7 (1:1, 2:2, 1:2, 1:2) - D csoport

Irán-Görögország 2:18 (0:3, 2:10, 0:4, 0:1) - A csoport

USA-Oroszország 12:9 (3:2, 3:2, 4:2, 2:3) - A csoport

A magyar válogatott legközelebb kedden 10.20 órakor játszik, az ellenfél Egyiptom.