FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 6:8 - Magyarország vb-ezüstérmes

 Magyarország-Horvátország 6:8 - Magyarország vb-ezüstérmes
hozzászólás, 2017.07.29.

Nem sikerült. A horvátok nagyon elhúztak a vb-döntő első negyedében. Behoztuk őket, de vezetni egyszer sem sikerült, megérdemelten kerültek a trónra Suknóék. :-( A torna legértékesebb játékosa Vámos Márton, a legjobb kapus Nagy Viktor lett. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-tudósítás.

Támogatónk a HerbaDoctor


Világbajnokság, döntő


Magyarország-Horvátország 6:8 (0:4, 2:0, 2:2, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Severo (olasz), Alexandrescu (román)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Hosnyánszky, Vámos 3, Varga Dénes, Erdélyi 1, Mezei. Cs.: Manhercz 1, Zalánki, Hárai, Török 1, Decker Á. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Horvátország: Bijac, Loncsar 1, Buljubasics, X. Garcia 2, Setka, Sukno 3, Jokovics 1. Cs.: Macan 1, L. Fatovics, Vukicsevics, Krapics, Buslje. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/10
Kipontozódott: Gór-Nagy (a harmadik negyedben), ill. Macan (a negyedik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Hárai (a negyedik negyed utolsó percében)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A DÖNTŐRŐL

A világbajnokság díjazottjai

A legjobb kapus: Nagy Viktor
A torna legértékesebb játékosa: Vámos Márton
Gólkirály: Ioannisz Funtulisz

A vb álomcsapata:

Nagy Viktor - Luka Loncsar (Horvátország), Francesci di Fulvio (Olaszország), Ioannisz Funtulisz (Görögország), Andrija Prlainovics (Szerbia), Sandro Sukno (Horvátország), Vámos Márton.


A világbajnokság végeredménye:

1. Horvátország
2. Magyarország
3. Szerbia

4. Görögország
5. Montenegró
6. Olaszország
7. Ausztrália
8. Oroszország
9. Spanyolország
10. Japán
11. Kazahsztán
12. Brazília
13. Egyesült Államok
14. Franciaország
15. Kanada
16. Dél-Afrika


vlv-képek I.



vlv-képek II.


A meccs utáni nemzetközi sajtótájékoztatón Märcz Tamás gratulált az ellenfélnek, mint mondta, megérdermeltem nyertek. Hozzátette: nekünk sincs szégyenkezni valónk, hiszen az elmúlt világversenyeken a magyar válogatott rendre az 5-6. helyen végzett, most pedig visszakerültünk a világelitbe. Nagy Viktor elnézést kért, amiért nem sikerült megnyerni az aranyérmet, mint mondta, nagyon akarta ezt a csapat, de nem sikerült.

MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Van magyarázata az első negyednek? Mi történt ott?

- Egy egészen egyszerű dologgal indult. Jól bemozdult a Sukno, kicsit lemaradtunk róla, figyelmi hiba. Elöl nem sikerült belőni azokat a fontos emberelőnyöket, amik mindjárt adódtak. Egy döntőben nagyon jól kell kezdeni, hogy ne kelljen szaladni az eredmény után, ez most nem volt meg. Talán volt még egy pici szerencséjük is. De a jó csapatnak van szerencséje, s ez egy nagyon jó csapat - bementek olyan gólok, amelyek máskor nem feltétlenül mennek be. Ennek ellenére 0:4 után még agresszívebben kezdtünk játszani, sőt a harmadik negyedben váltottunk is a taktikán, ami többé-kevésbé működött. Utolértük őket 6:5-nél, ha jól emlékszem, és ott benne volt a meccsben, hogy akár még vissza is vehetjük az irányítást.

Szerintem a második negyedtől bombajól játszott a csapat, de tény, hogy meg kell tanulni a világbajnoki döntő légkörét. Nem gondolom azt, hogy nyomott volna a közönség, eddig sem hivatkoztunk rá. Egyszerűen ez most így alakult. Tanulni fogunk belőle, de szerintem pár nap múlva visszatekintve azért úgy tekinthetünk vissza erre a mérkőzésre, hogy egy óriási mezőnyből sikerült a legjobb kettő közé kerülni, ezüstérmet szereztünk.

Nagyon hosszú volt az út, amíg ide elérkeztünk, nemcsak a világbajnokságon volt hosszú a sorozat, hanem az egész felkészülés során is. Nem feltétlenül bízott mindenki bennünk, talán bennem sem mindenki bízott, de nem probléma ez, álltuk a próbát. A játékosok szerintem nagyon jók, megérdemlik azt, hogy ott álljanak a dobogó második fokán, semmi szégyenkezni való nincs ez után a döntő után, emelt fővel hagyhatjuk el az uszodát.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES csapatapitány nyilatkozata újságíróknak:

- Annak ellenére örülök ennek az ezüstéremnek, hogy egyelőre még fáj, hiszen egy elvesztett döntő után kell értékelnem. De nagy bravúrnak tartom, hogy eljutottunk idáig. Ott kezdeném, hogy, ugye, sikerült kiharcolnunk a csoportelsőséget, még ha gólkülönbséggel is, de így könnyebb ágra kerülve bejutottunk az elődöntőbe, ahol a görögöket megverve döntőzhettünk egyet, de úgy érzem, hogy oda most kevesek voltunk. Bár nem múlott sokon, mert szerintem két nagyon szerencsés góllal jöttek föl, amikor kihoztuk x-re a meccset, illetve fordítottak újra. Nem múlott sokon, de talán papírformának mondható az, hogy végül a horvátok nyerték meg a döntőt.

- Sokkal erősebb volt ez a horvát csapat mint akikkel eddig találkoztatok?

- Nem tudom. Jó, homogén társaság volt, de meglepetést azért nem okoztak. Sajnos a jó játékosaik hozták magukat, és ilyenkor nagyon nehéz őket legyőzni.

- Mi okozta a 0:4-es kezdést?

- Ha visszatekintek arra, hogy hogy jöttünk ebbe a meccsbe, min mentünk keresztül, ilyen szinten nem tudtunk volna többet hozzátenni lélektanilag, taktikailag, vagy akárhogy. Az is lehet, hogy a tét egy kicsit nyomott minket. De azt is tudtam, nem volt kétséges számomra, hogy ledolgozzuk a hátrányt. És hát ez meg is történt, és az előbb említett módon utána sajnos újra el tudtak lépni.

- Ez mennyi erőt emésztett föl, ez a 0:4-ről történő visszakapaszkodás? Gondolom komoly energiákat kellett mozgósítani ehhez.

- Igen, hát sokat kivesz, persze az egész csapatból. De még egyszer hangsúlyoznám, hogy ha nekünk lett volna legalább egy olyan szerencsés gólunk, ami úgy pattan be, mint az 5:4-es góljuk... Inkább úgy mondanám: ahogy visszahoztuk a meccset, sokszor törvényszerű, hogy egy ilyen góllal törik meg az ellenfélnek a blokkja, mert ők is ugyanúgy kaptak négy gólt zsinórban, mint mi az elején, csak mi rövidebb idő alatt. És végül azzal a góllal megtört a mi lendületünk, és nem tudtunk újra vezetést szerezni egyáltalán, de kiegyenlíteni sem.

- Látunk még a válogatottban?

- Hadd ne válaszoljak erre ilyen hirtelen. Úgy érzem, nekem és a jövőbeli klubomnak is most a legfontosabb, hogy most elmenjek pihenni, és feltöltődjek. Nagyon rég volt rá lehetőségem, és nagyon nagy szükségem van rá.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VÁMOS MÁRTON nyilatkozata újságíróknak:

- Mit jelent ez az ezüst? Csalódás ez?


- Ezt az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat kellett volna, úgyhogy csalódás, igen.

- Mi történt a mérkőzés elején, hogy elhúztak a horvátok 4:0-ra?

- Ezt a kérdést én is feltettem magamnak. Okosat most nem fogok tudni mondani, egy kicsit puhán mentünk bele ebbe a mérkőzésbe és ezért tudtak elmenni 4:0-ra. Csalódottak vagyunk az eredménnyel kapcsolatban nyilván, viszont a pozitív, hadd emeljem ki, hogy csodálatos közönség volt, és nagyon sok szeretetet kaptunk a magyaroktól. Ez egy szerethető csapat, az is marad, ennél többet nem tudok most mondani.

- Ott 4:4 után, ha nem lőttek a horvátok egy-egy ilyen balszerencsés, blokkon megpattanó gólt, lehetett volna más a folytatás?

- Ha nem ők lőnek, hanem mi, akkor nyilván más lett volna. Ők lőttek, ami sajnos ugye bement, nem tudok mit mondani tényleg.

- Az, hogy MVP lettél mit jelent számodra?

- Így, hogy másodikok lettünk semmit. Akkor, ha én lettem volna a legrosszabb játékos és megnyertük volna a világbajnokságot én lettem volna a legboldogabb, sajnos ez nem így történt, ez van.

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


GÓR-NAGY MIKLÓS nyilatkozata újságíróknak:

- Gratulálok az ezüstéremhez. Hogy értékeled a meccset, főleg az első negyedet? Azon múlt?


- Nem tudom. Persze mondhatjuk, hogy azon múlt, de szerintem nem biztos, hogy ezen az első negyeden, hiszen utána visszajöttünk a meccsbe, és nagyon nagy erőket mozgósítva úgy éreztük, hogy megtörtük őket, csak aztán kaptunk két olyan, blokkról bepattanó gólt, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Nekünk demoralizáló volt, Viktor hiába védett jól, az egyenes lövéseket megfogta, de bepattanókkal ő sem tudott mit kezdeni. Azt szokták mondani, hogy a szerencse azokkal van, akik megérdemlik. A horvátok, ha őszintén és racionálisan nézzük, abszolút megérdemlik ezt a világbajnoki címet, gratulálok nekik. Mi értékeljük az ezüstöt, ez egy nagyon jó eredmény, nagyon szép eredmény, de mondhatni, hogy az első és a második hely között egy örökkévalóság a különbség, sajnos.

- A meccs elején mi volt a probléma a védekezéssel?

- Nem, tudom. Egyéni villanások voltak, ilyen előfordul. Szerintem erről a vb-döntőről életünk hátralévő részében még beszélgetni fogunk, hogy mi történt, de az eredmény mindig ugyanaz lesz, az, hogy sajnos nem mi nyertünk. Mindemellett ez egy óriási élmény volt az egész csapatnak, nekem biztosan, és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott nekem. Köszönjük a sok szeretetet, megpróbálunk örülni majd ennek az ezüstnek is.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT nyilatkozata újságíróknak:

- Mit lehet mondani egy ilyen meccs után?

- Semmit. Köszönöm szépen a közönségnek, köszönöm, hogy itt játszottam, köszönöm a csapattársaimnak, mindenkinek nagyon szépen köszönöm, szerintem egy nagyon szép eredményt értünk el.

- Mi volt az oka szerinted, hogy az első negyedben ennyire elléptek a horvátok?

- Nem tudom. Ez mindig más. Barcelonában mi léptünk el Montenegrótól, és ők jöttek fel ránk. Most fordítva történt, mi feljöttünk, aztán kaptunk két szerencsétlen gólt. Ez van, ilyen a sport. Bement két blokkról megpattanó labda, ez szerencse volt, de annak a csapatnak van szerencséje, amelyik megérdemli. Jobbak voltak, ennyi.

- Nagyon sok mindenkinek megköszönted most… ez volt az utolsó fellépésed a válogatottban?

- Nem foglalkozom vele. Szeretném még élvezni ezt a vb-t, tart még egy pár óráig, amíg a többiekkel vagyok.

- Összességében pozitívan tekintesz erre a két hétre?

- Abszolút. Nagy élmény volt.

- Gratulálunk!

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ÁDÁM nyilatkozata újságíróknak:

- Szervusz Ádi! Kezedben a vb kabalája. Párban van?

- Nem tudom, szerintem a fiúk fiú babát kapnak, a lányok meg lány babát, majd veszek mellé egy lányt babát is.

- Gondolom aranyat szerettél volna hazavinni a családnak.

- Szerettem volna, igen. Azért 33 éves vagyok, gyarapodnak az évek, fogynak a lehetőségek, úgyhogy jó lett volna egy aranyérem. Persze most nagyon csalódott vagyok és csak a tudatom mondja azt, hogy ennek is örülni kell. Ez a döntő megismételhetetlen élmény volt. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki buzdított bennünket, mert tényleg fantasztikus hangulatot teremtettek. És erre egész életem végéig emlékezni fogok ugyanúgy, ahogy a 2014-es ezüstéremre is. Sajnos két ezüstérem, ez csalódottság.

- Ez az elején múlott? Nyilván 0:4-ről visszakapaszkodni nagyon sok energiát kivett a csapatból.

- Nem tudom megmondani neked. Kaptunk lefordulásgólokat, ami nem volt ránk jellemző. Szerintem pont az történt, ami mondjuk az olimpián a Montenegró elleni meccsen, hogy nem kezdtük el olyan szinten ezt a mérkőzést, talán egy picit tartalékolva, vagy én nem is tudom, de nem kezdtük el olyan hőfokon, olyan energiabedobással, hogy az első negyedben is akár belehaljunk a vízbe, merthogy ez vb-döntő volt...

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


MÄRCZ TAMÁS az M4-nek:

- Märcz Tamásnak minden mérkőzésre volt akár A, B  vagy C terve is de nincs az a terv, amit el lehet erre képzelni, mármint ahogy ez a mérkőzés alakult. Kizártnak tartom, hogy egy 4:0-as hátrányt képzelt volna el  és még szerencséjük se volt.

- Egy vb-döntőt azért nagyon nehéz visszahozni 0:4-ről. Azt gondolom, hogy mindent megtettek a fiúk, annak ellenére, hogy tényleg rosszul kezdtük a mérkőzést. Szerencsénk se volt, az emberelőnyöknél sem, bepattantak hátrafelé azok a labdák, amik nem feltétlenül szoktak bepattanni. Egy nagyon jó csapattól kaptunk ki, szerintem megérdemelten győztek, még akkor is hogyha éreztük az erőt, hogy valahogy visszahozhatjuk a sírból is ezt  a meccset. Megköszönöm a játékosoknak, mert nagyon jól játszottak, meg a közönségnek.

- Látom elérzékenyült a kapitány úr. Ez az egész történet majd szép lesz, ez az ezüstérem?

- Igen, most nagyon rossz, nem is szabad ilyenkor könnyezni. Csak nagyon úgy készültünk, hogy ez sikerülni fog valahogy, de majd legközelebb.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MANHERCZ KRISZTIÁN az M4-nek:

- Krisztián! Világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó áll itt mellettem. Rettenetesen nehéz egy ilyen döntő után beszélni. Lehet ezt majd egy kicsit később, egyet aludva máshogy értékelni és kell is az ezüstérmet?

- Természetesen, azt gondolom. Egy nagyon kemény meccset játszottunk, amit így utólag azt mondom, hogy az első negyedben vesztettünk el. Ilyen vb-döntőt nem lehet 0:4-gyel kezdeni. Hiába jöttünk fel, megbosszulta ez magát a végén. Nagyon sok energiát elvett tőlünk az, hogy egalizáljunk, ami sikerült is. Ott párszor balszerencsénk is volt, ennek következtében kikaptunk.

- Egyszerű a kérdés, a válasz soha nem. De miért kaptuk azt  a négy gólt. Ráadásul olyan gólok voltak, amelyek talán elkerülhetőek voltak és védelmi hibákból is jöttek.

- Mindig minden gól elkerülhető valamilyen szinten, igen jól mondod. Most őszintén szólva nem is emlékszem a gólokra.

- Bocsánat, csak azért kérdezem, esetleg bármiféle görcs vagy idegesség volt bennetek?

- Jól kezdtek a horvátok, mi meg egy kicsit megszeppentünk ettől a kezdéstől amit produkáltak és sajnos későn tértünk magunkhoz.

- Pedig voltak olyan pontok, éppen a te  egyenlítő gólodnál, ahol azt éreztük, hogy ez fordulópont lehet. Vagy még Vámos Marci góljánál, amikor visszajöttünk mínusz egyre. Csak az a pici hiányzott, talán még a szerencse is.

- Ezzel a picivel világbajnokok a horvátok, tehát most nem tudunk mi ennél többet tenni, így alakult.

- Mutasd meg, mi volt ott a karodon. Azt láttuk a mérkőzés elején is. Mit rövidít ez a három betű?

- GY, K, Á. A szüleim, meg a bátyám nevének a kezdőbetűje. Györgyi, Kálmán, Ádám. Arra emlékeztetett ez az egész, hogy nem egyedül jutottam el idáig, hanem ezt az ő segítségükkel, négyen értük el.

- Köszönöm szépen Manó. Gratulálok az ezüstéremhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MEZEI TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Milyen érzések kavarognak most benned?

- Bennem igazából egy hatalmas üresség van, most elsőre. Szerintem holnap egy picivel talán még rosszabb lesz, aztán harmadnapra egy picivel jobb, de igazából saját közönség előtt végignézni a horvát ünneplést, gondolhatjátok, hogy nem annyira jó. Ma jobbak voltak, gratulálni kell nekik, de azért én már előre tekintek, úgyhogy majd legközelebb visszavágunk.

- Ez így van. Mindig előre kell nézni. Varga Dénes azt mondta, hogy fel kell töltődnötök. Mi kell ahhoz, hogy feltöltődjetek?

- Ez egy jó kérdés. Igazából majd számot kell vetni ugye ezzel az egész nyárral vagy akár az elmúlt időszakkal. Úgy gondolom, hogy a vb előtt valószínűleg kevesen tettek volna arra, hogy döntőt játszunk. Ilyen szempontból nyilván nagy eredmény ez az ezüstérem. Az egész vb alatt mutatott játék alapján úgy gondolom, hogy ha az aranyérmet akasztották volna a nyakunkba a szakma akár is azt mondta volna, hogy megérdemelte a csapat, de ezen a mai napon ebben az egy órában jobbak voltak.

- Hogyan lehet "elgyászolni" egy aranyat? Átgondolni, hogy mit csináltam volna másképp, ha újra csinálhatom, egyszerűen csak elfogadni ami van. Benned, hogy zajlik egy ilyen?

- Hát először is, nem gyászolok. Gyászoltam már életemben, ez nem olyan. Tehát  azt gondolom, hogy nekem és a csapatnak nagy részének, igazából mindenkinek azért ez egy szép dolog. Mondom egyelőre tényleg ürességet érzek. Amikor odamentem a családomhoz, akkor is így volt. Igazából nem volt semmi problémám, csak úgy néztem magam elé, mert még emésztgeti az ember, hogy ez a meccs elment, Jobbak voltak, gratulálni kell nekik, de nem lesz több ilyen. Csak előre lehet menekülni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a FINA sajtószolgálatának:

- Szomorú vagyok, mert nyerni jöttünk ma ide, és ez nem sikerült. Sajnálom, hogy esetleg csalódást okoztunk a szurkolóknak. Ilyen a sport. Ma jobb volt az ellenfelünk.

ZALÁNKI GERGŐ a FINA sajtószolgálatának:

- Itthon, ilyen közönség előtt az lett volna az elvárt, hogy megnyerjük a döntőt. Szerencsétlenek voltunk, nagyon sajnálom. Meglepett minket, hogy lefordultak, és ilyen gyorsan kezdték a játékot. Benéztük az elejét.

MILE SMODLAKA, a horvát válogatott másodedzője a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyszerűen kezdtünk, és ez meghatározta a mérkőzést. Végig kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést. Fantasztikus volt az aréna, az egész világbajnokság, köszönjük, hogy itt lehettünk, a szervezés is remek volt.

LUKA LONCSAR, a FINA sajtószolgálatának:

- Ez egy nagyszerű torna volt, gratulálni tudok a magyaroknak is. Nehéz volt ilyen körülmények között játszani, de meg tudtuk mutatni az erőnket a két hét során. Hiszem, hogy a győzelmet nem kell magyarázni. Gratulálok a magyar és a szerb csapatnak is az ezüst- és a bronzéremhez.

ANDRO BUSLJE a FINA sajtószolgálatának:

- Fantasztikus érzés. 10 év után ismét világbajnokok lettünk. Semmi okos nem jut most eszembe. Először is szeretnék gratulálni a játékostársaimank, kitűnően játszottunk az egész tornán. Mérkőzésről mérkőzésre egy jobban ment a játék. Voltak kisebb problémáink, de leküzdöttük őket és mind a döntőben, mind az azt megelőző meccseken megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Nagyon jól szervezetten kezdtünk, így tettünk szert a 4:0-ás előnyre. Akkor kicsit megálltunk, de 4:4 után nem engedtük meg a magyar csapatnak, hogy megszerezze az előnyt. Hittünk magunkban, tudtuk, hogy mit kell tennünk a győzelemért.


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az utolsó nap eredményei:

Oroszország-Ausztrália 7:10 (3:4, 2:2, 1:3, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 7. helyért
G.: Kholod 3, Merkulov 2, Derevjankin, Liszunov, ill. Edwrds, Younger 2-2, Putt, Kayes, Power, Gilchrist, Ford, Hollis


Montenegró-Olaszország 5:4 (1:1, 1:1, 3:2, 0:0) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - az 5. helyért
G.: Drasko Brguljan 3, Draskovics 2, ill. Mirarchi 2, Renzuto Iodice, Bodegas


DRASKO BRGULJAN a vlv-nek:

- Egy ilyen meccsen, mennyire nehéz megtalálni a motivációt?

-
Az olasz egy jó csapat, és egy jó csapat ellen játszani mindig motiváló. Sok fiatal van a csapatunkban, nekik ez egy jó tapasztalat. A meccsen sok hibánk volt, de Scsepanovics jól védett, ezért így is nyerni tudtunk, ez jó.

- Összességében ezt az ötödik helyet hogy értékeled?

- Sok hiányzónk van, leginkább Ivovics hiányzott, aki vissza fog térni és ez nagyon fontos nekünk. Ha továbbra is tudjuk ezt a kemény, agresszív játékot játszani, akkor Barcelonában jók leszünk.

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


Görögország-Szerbia 8:11 (3:5, 1:2, 3:3, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - bronzmérkőzés
G.: Funtulisz 3, Vlahopulosz 2, Geniduniasz, Delakasz, Pontikeasz, ill. Rangyelovics, Pijetlovics 2-2, Mandics, V. Rasovics, Milos Csuk, Ubovics, Alekszics, F. Filipovics, Prlainovics

MILAN ALEKSZICS nyilatkozata újságíróknak:

- Sajnos a horvátok ellen nem játszottunk jól, így nem jutottunk döntőbe. Ezt a meccset jól kezdtük, és az előnyt tartani tudtuk végig, így mi vagyunk a harmadik legjobb csapat a világon. Gratulálok a görögöknek, mi pedig megyünk tovább. 

(Lejegyezte: Kerbi)

BRANISZLAV MITROVICS nyilatkozata újságíróknak:

- Ugyan ezen a meccsen nem védtél, de a vébét egészében hogy látod?


- Ami nagyon fontos, hogy egy újabb világversenyről tudunk érmet hazavinni az országunknak, Szerbiának. Ezen a meccsen fontos volt, hogy jól kezdtünk, megvolt a kellő agresszivitás és akarat, ami kicsit hiányzott a horvát meccsünkből. Ha a játékot és az eredményt nézem, akkor a 11:8-cal nem lehetek elégedett, de az ilyen meccseken ez nem számít, csak a győzelem. Nagyon boldog vagyok.

Szeretnék sok sikert kívánni a magyar válogatottnak! Nagyon sok barátom játszik ott, és szerintem a játékosok és az egész ország megérdemli, hogy ma este ünnepelhessék az aranyat!

- Köszönjük szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek