FACEBOOK

Szerbia-Horvátország 11:12

Szerbia-Horvátország 11:12
hozzászólás, 2017.07.28.

Szerbia hosszú idő után először nem nyeri meg azt a világversenyt, amelyen elindult. A horvátok jó játékkal és némi szerencsével felülkerekedtek az elődöntőben és szombaton Magyarországgal szemben próbálják megszerezni a világbajnoki címet.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Szerbia-Horvátország 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Uszoda, v.: Rotsart (egyesült államokbeli), Alexandrescu (román)
Szerbia: B. Mitrovics, V. Rasovics, Rangyelovics 1, D. Pijetlovics 2, F. Filipovics, Prlainovics 6, Mitrovics S. 1. Cs.: G. Pijetlovics (kapus), Mandics 1, Milos Csuk, Ubovics, Alekszics, Jaksics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Horvátország: Bijac, Loncsar 2, Jokovics 3, Buslje 2, S. Sukno 3, Setka, X. Garcia. Cs.: Macan, L. Fatovic, Buljubasics, Vukicsevics 2, Krapics, Marcelics. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.

A hatalmas csata az utolsó másodpercekben dőlt el, s a szerbek igazi drámaként élték meg a vereséget. Stefan Mitrovics a zsűrinél azt reklamálta, hogy az utolsó támadásnál öt másodpercet elvettek tőlük. A hatalmas center, Dusko Pijetlovics konkrétan sírt. Azon a ponton, ahol a játékosok elhagyták az uszodateret, a lelátó alján Zsivko Gocics,a válogatottságtól Rió után visszavonult volt csapatkapitány fogott kezet az előtte elhaladó egykori társakkal, próbálta vigasztalni őket.

A sajtóközpontban az egyébként meglehetősen hangos (és nagy számban jelen lévő) szerb újságírók most csendben készítették tudósításukat...


vlv-képek


Prlainovics hat gólja:




A meccset követően telefonon kértünk reagálást a magyar szövetségi kapitánytól.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nem volt kívánságműsor, hogy ki jöjjön a döntőbe, még ha a szerbeket talán valamennyire esélyesebbnek is tartották. Vigyázni kell a horvát csapattal, mert véletlenül senki sem veri meg a szerb válogatottat. Korábban is azt mondtam, hogy nagyon erős, masszív csapat képviseli Horvátországot ezen a világbajnokságon. Nem kisebb a feladat, mintha a szerbek jönnének szembe. Mostantól száz százalékig a horvát meccsre koncentrálunk és természetesen a győzelem szándékával fogunk vízbe szállni.


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

FILIP FILIPOVICS (Szerbia) nyilatkozata újságíróknak:

- Ez egy fizikálisan nagyon nehéz mérkőzés volt. Sajnos nem mi jöttünk ki belőle győztesen, de mindent megpróbáltunk. A meccs végét nem akarom kommentálni. Néha a bírók a te oldaladon vannak, néha a másikén, de ez a sport.

- Néha a jobb csapat veszít…

- Nem. A horvát csapat remek játékosokból áll, az olimpia óta nagyon sokat fejlődtek, szeretnék nekik gratulálni a döntőhöz, mi pedig ki akarjuk hozni ebből a helyzetből a legjobbat, ami a bronzérem.

(Lejegyezte: Kerbi)

MILOS CSUK (Szerbia) a FINA sajtószolgálatának:


- Ma valahogy nem találtuk magunkat. Sajnálom, hogy nem sikerült a döntőbe jutás, de hát, ilyen a sport. A meccs után kezet fogtunk, gratuláltunk, ők ma jobbak voltak nálunk. Amilyen gyorsan csak lehet, ezt most el kell felejtenünk és a görögök ellenik bronzmérkőzésre kell koncentrálnunk, hogy bronzzal fejezzük be a vb-t.

GOJKO PIJETLOVICS (Szerbia) a FINA sajtószolgálatának:

- Lehet, hogy jó, hogy ez megtörtént, lehet, hogy nem, majd az idő eldönti. Nem akarunk azzal foglalkozni, hogy mi történt a medencén kívül, elemeznünk kell a saját játékunkat. Nem gyászolhatunk, a legjobbunkat kell nytanunk Görögország ellen, hogy ne szakadjon meg éremszerzési sorozatunk. Tanulnunk kell abból, ami történt. Egy nagyszerű csapat győzött le minket, gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a döntőben.


IVICA TUCAK (horvát szövetségi kapitány) a FINA sajtószolgálatának:

- Óriási győzelmet ünneplünk most! A nap végén elérkeztünk ide, az aranyérem megszerzésének küszöbére. Magyarországnak csodálatos csapata van, de azt hiszem, tudjuk, mit kell tennünk a győzelem eléréséért.

MARO JOKOVICS (Horvátország) nyilatkozata újságíróknak:

- Döntőben vagytok. Milyen döntő lesz ez?

- Először is szeretnék a csapatomnak gratulálni ehhez a nagyszerű győzelemhez, az aktuális világbajnok és olimpiai bajnok szerbeket győztük le, nagyszerű csapatmunkával. Most ezt a meccset el kell felejteni, és csakis Magyarországra koncentrálunk, akik hazai pályán játszanak. Fontos, hogy megőrizzük a türelmünket, mint ahogy azt tettük az egész torna alatt, és nagyon remélem, hogy a legjobbunkat tudjuk majd nyújtani. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz egyszerű, de eddig is nagyon jó csapatok ellen játszottunk, és remélem, ilyen játékkal tudjuk folytatni.

- Legyőztétek az olimpiai bajnok világbajnok és Európa-bajnok szerbeket. Nem bízzátok el magatokat ettől?

- Bízunk magunkban, de nem bízzuk el magunkat. Tudjuk, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek. Fegyelmezettnek kell lennünk, és akkor a legjobbunkat fogjuk tudni nyújtani.

- Tudtok majd ugyanilyen jól játszani szombaton?

- Szerintem még jobban is. Különlegesen a védekezésben. Tizenegy gólt kaptunk, ami sok. Egy olyan csapat ellen, mint a magyar, nem biztos, hogy ennyi kapott góllal meccset lehet nyerni.

- Mentálisan készültök erre az összecsapásra? Magyarországot hétezer ember fogja támogatni.

- Természetesen. De nekünk mindent ki kell zárnunk, és csak a meccsre koncentrálunk.

- Mi volt a titkotok, amivel megvertétek a szerbeket?

- Nyugodtak voltunk az egész mérkőzés alatt. A fontos pillanatokban is meg tudtuk őrizni a nyugalmukat, és az utolsó percekben kialakult helyzetből mi jöttünk ki jobban.

- Van olyan játékos a magyar csapatban, akire különös figyelmet kell fordítanotok?

- Nem igazán. Magunkra kell figyelni.

(Lejegyezte: Kerbi)

IVAN MARCELICS (Horvátország) a FINA sajtószolgálaténak:


- Rendkívül kemény meccs volt. Szerbia a legnehezebb ellenfelünk volt ezen a tornán. Mindketten fantasztikusan játszottunk, szerencsére a győzelem nekünk sikerült.


vlv-képek


A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL