FACEBOOK

Görögország-Magyarország 5:7 - VB-DÖNTŐS MAGYARORSZÁG!

Görögország-Magyarország 5:7 - VB-DÖNTŐS MAGYARORSZÁG!
hozzászólás, 2017.07.27.

Parádés este, legyőztük a görögöket és szombat este vb-döntőt játszunk! Folyamatosan bővülő helyszíni riport. (Még nincs hivatalos információnk arról, hogy a vb-döntőt átviszik-e a Duna Arénába, ahogy arról korábban szó volt az esetben, ha a magyar válogatott döntős.) Az ellenfelünk nagy meglepetésre nem Szerbia, hanem Horvátország lesz.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Elődöntő


Görögország-Magyarország 5:7 (1:2, 3:3, 0:1, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Naumov (orosz), Buch (spanyol)
Görögország: Flegkasz, Geniduinasz 3, Funtulisz 2, Argiropulosz, Kolomvosz, Gunas, Vlahopulosz. Cs.: Delakasz, Derviszisz, Kapocisz, Pontikeasz, Murikisz. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Magyarország: Nagy V., Vámos 2, Hosnyánszky 2, Erdélyi 1, Gór-Nagy 1, Varga Dénes, Hárai 1. Cs.: Török, Manhercz K., Zalánki, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 2/11
Kipontozódott: Pontikeasz (az utolsó negyedben), ill. Zalánki (az utolsó negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE






vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Mit mondtál a fiúknak meccs közben?

- Picit még módosítottunk a játékunkon, mert elkezdtünk lőni a jobbszélsőink pozíciójából is. Oda akartuk egy kicsit terhelni a támadásokat, ott volt egy pici gyenge pontjuk a görögöknek. Azt kértem, hogy ne essen szét a támadásunk, mert kezdett egy kicsit összecsúszni. A támadóink egyre szorosabbak voltak, nagyon-nagyon elkezdtük"hajkurászni" a gólokat, pedig nem feltétlenül az volt a lényeg. Azt mondtam, hogy legyünk türelmesek, meg fog jönni a gól. Pontosítottuk még a védekezést amennyire lehetett. Egy picit módosítottunk az emberelőnyös megjátszásokon, hogy az is hatékonyabb legyen. Tehát amibe lehetett, egy picit mindenbe, belenyúltunk, hogy még tökéletesebb legyen a játékunk, ez is fontos, de az volt a nagyon fontos, hogy az elejétől kezdve higgadtak voltunk és ez nem veszett el a meccs közepe- és vége felé sem.

Egy elődöntőt meg kell nyerni. Nem azt kérik, hogy sok góllal nyerjen valaki, hanem hogy nyerjen. Mi nyertünk, és tényleg teljesen mindegy, hogy tízzel vagy eggyel. Ezt a görög csapatot nagyon nehéz legyőzni, és így, hogy mondhatom azt, hogy uraltuk a játékot, ez különösen biztató. Azt gondolom, tényleg csak gratulálhatok a játékosoknak, hogy ilyen koncentráltak és pontosak voltak.

- Maradt még a csapatban a döntőre?

- Nem hiszem, hogy ha már döntőbe jutottunk, valamelyik játékosom is megelégszik azzal, hogy hazamenjünk egy ezüstéremmel. Ellenfél most még, amikor beszélgetünk nincsen,  a másik elődöntőben szereplő mindkét csapat nagyon-nagyon erős. Mi magunkkal fogunk foglalkozni, mint ahogy eddig is csak magunkkal foglalkozunk. Megpróbáljuk magunkból kihozni a legtöbbet, és ahogy korábban mondtam a felkészülés során, mindenképpen a győzelemért játsszunk, ez nem fog változni a döntőben sem.

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

TEODOROSZ VLAHOSZ görög szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:


- Azt gondolom, hogy egy nagyon jó meccset játszottunk a világ egyik legjobb vízilabdacsapatával. Nagyon jól védekeztünk, de voltak gondjaink a támadásokkal. A közönség nem atott ránk negatívan, de biztosan segítette a hazai csapatot. Sok góllövési lehetőségünk volt, de valahol a vízilabda része az is, hogy egy kis szerencse kell a lövések egy részénél.


GÓR-NAGY MIKLÓS nyilatkozata újságíróknak:

- Hogy ment be az a lövésed?

- Nem tudom. A parton üldögéltünk és zavart, hogy sok lövésünk elkerüli a kaput, blokkok mennek, kicsit elidegeskedjük. Örülök, hogy bement az a lövés, jól jött ki a helyzet, de igazából mindegy is, mert amikor kellet, a helyén volt a szívünk. A védekezésünk végig parádés volt, én úgy érzem, a második félidőben szenzációsan védekeztünk, fölúszni nem bírtak, Viktor megint megbabonázta őket, úgyhogy ennek volt köszönhető a jó védekezés.

- Nagyon jó az összhang köztetek és a kapus között, erre készültetek, hogy a védekezés ennyire összeáll a végére?

- A felkészülés alatt sok mindent szeretnénk, sok mindenre törekszünk, de általában csak a világversenyen derül ki, hogy mi jön össze. Ez, hogy vb-döntőt játszunk, mutatja, hogy ez egy nagyon jó csapat, nagyon jó hangulattal, nagyon bízunk egymásban, Viktorban, és visszük egymást előre, jöhet bárki, mindegy.

- Meccsről meccsre javuló formát mutattok…

- Ezt én is így érzem, féljenek ők, ez egy katlan. Minket visz előre a közönség, a saját szívünk, nagyon boldogok vagyunk, nagyon akarunk nyerni. Már játszanám a döntőt, de most azért egy pihenő jobbat tesz.

- Naumovnak megköszönted a játékvezetést?

- Egyre jobb a statisztikája, úgyhogy igen. Annak örülök, hogy a közönség nem fütyülte ki őt "rutinból" a meccs előtt, így ő is nyugodtan tudott kezdeni. De igazából nem foglalkozunk a játékvezetéssel. Szerintem korrekt módon fújtak, de nem is számít az, hogy hogy fújnak, nyerni akarunk.

- Újra vb döntőbe jutottál vele…

- Igen, pontosan!

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON nyilatkozata:

- Marcika, Funtulisszal mit beszéltél a végén?

- Maradjon a mi titkunk, majd egyszer elmondom…, hogyha megnyertük a vb-t!

- Hogy értékeled a mai meccset?


- Kezdeném onnan, hogy valaki itt kérdezte tőlem az orosz meccs után, hogy mennyivel tudjuk megverni a görögöket. Mondtam, hogy két, vagy három góllal. Hát úgy állt a végéig, hogy három góllal, de végül csak kettővel tudtuk, úgyhogy sajnálom, hogy rosszabbik tippem jött be, de örülünk természetesen - a viccet félretéve.

- A horvátokat vagy a szerbeket mennyivel tudjátok megverni?

- Számításaim szerint a szerbek fognak jönni, akik kimondhatjuk, hogy esélyesek, de egy meccsen bármi lehet. Nyilván hazai közönség előtt a Duna Arénában – ha jól tudom ott lesz a döntő.

- Valószínűleg nem ott lesz.

- Akkor itt lesz, mindegy. Megpróbáljuk őket megverni, és hogyha ilyen jól játszunk és védekezünk, akkor sikerülni is fog.

- Köszönöm szépen Marci, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ZALÁNKI GERGŐ nyilatkozata újságíróknak:

- Gergő gratulálok, világbajnoki döntőt játszol! Hogy élted meg ezt a meccset?

-
Jól. Egy győztes meccs, az mindig jó. Kicsit talán izgalmasabbá tettük, mert az elején nem igazán jöttek be a lövések, de Nagy Viktor annyira jól védett, hogy ilyen kevés is elég volt most.

- Csinált bármi olyat a görög válogatott, amire nem számítottatok?

- Nem. Fel voltunk rájuk készülve.

- A döntőbe kit vársz?

- Szerintem a szerbek fognak érkezni, az is egy nagyon kemény meccs lesz.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


MEZEI TAMÁS nyilatkozata újságíróknak:

- Tomi! Életed első világversenyén döntővel kezdesz. Hogy értékeled?

- Majd az arany után értékelek.

- A görög bekkek milyenek voltak? Azt csinálták, amire számítottál?

- Igen, ugyanazt csinálták. Ez egy sok kiállításos meccs volt.  Második centerként nem volt olyan jó, már eredményesség szempontjából. Védekezésben megcsináltam amit kértek, a végén volt egy szép blokkom, úgyhogy ennek örülök. Jól játszott a csapat, és itt az a lényeg, hogy jól játsszon a csapat, és nyerjünk, amíg így van addig nincs gond.

- Köszönjük

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN nyilatkozata újságíróknak:

- Fantasztikus volt a védekezésetek, hogy értékeled?

- Így, ahogy mondod. Fantasztikus volt a védekezés, a második félidőben egy gólt kaptunk a világbajnoki elődöntőben, ami három másodperccel a vége előtt volt, amikor már a kispad nagy része, velem együtt a közönséget éltette. Nagy Viktor ma is lehúzta a rolót, és mi meg kisegítettük blokkokkal. 

- Mit vársz a döntőtől?

- Most még van egy mérkőzés, megmondom őszintén nem nagyon akarok azzal foglalkozni. Hazai vb-n bejutottunk a döntőbe. Akivel ott összekerülünk, az ellen százszázalékot ki fogunk adni magunkból, hogy megnyerjük a meccset.

- Nem is nézitek meg a másik elődöntőt?

- Nem tudom, én most a szüleimmel szeretnék lenni, meg a testvéremmel és a barátnőmmel találkozni. Azt, hogy mi lesz ezena  meccsen, videón is meg tudjuk nézni.

- Jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


MÄRCZ TAMÁS az M4-nek:

- Jól és nagy szívvel játszottak a fiúk, azt kell, hogy mondjam. Egy dolog a taktika, de amit mi még hozzá tudunk rakni: szívet, lelkesedést - meg türelmet, mert azért sok türelem szükséges ahhoz, hogy egy ilyen jó görög csapat ellen így játsszunk mind támadásban, mind védekezésben. Kevés hiba volt a játékban, volt egy fantasztikus kapusteljesítmény Viktortól. Nagyon jó volt, meg hát ez a közönség..., fantasztikus, hogy még egy ilyen meccset játszhatunk majd.

- Kapitány úrnak a megérzései most milyenek voltak. Nem akarta előre elmondani csak utólag. Valami hasonló?

- Mindenképp pozitív volt. A meg B terv volt, reméltem, hogy valahogy az elején valami hengert tudunk hozni, ez most nem sikerült, de mondtam a fiúknak, hogy lehet, ez a végén fog eldőlni. Ez is volt a terv, hogy mindenfajta variációra fejben készen legyenek, de ez is jó, hogy egy háromgólos vezetést ilyen szépen meg tudtunk tartani. Az utolsó negyedben beton volt a védelem, úgy láttam és nem tudtak nagyon átjönni rajta.

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Többször is elhangzott már mérkőzés közben és előtte is, hogy görögül a "ma nem" az "simera ohi", hát most Nagy Viktortól meghallhatjuk: Simera ohi!

- :) Nem, nem, még nem tanultam meg. Először is szeretném megköszönni a közönségnek ezt a fantasztikus szurkolást. Úgy érzem, hogy ezt ők hozták ki belőlünk, úgyhogy le a kalappal előttük is, a csapat előtt is! Nem tudom szebben mondani, de fantasztikus ilyen közönség előtt játszani.

- Ott vagytok a döntőben!

- Igen, ott vagyunk. Hihetetlen, tényleg hihetetlen. De megdolgoztunk érte. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a védekezést tűztük ki a legfontosabb célként és ma is nagyon sokat blokkoltak és segítettek a srácok, úgyhogy örülök ennek az egésznek, ahogy alakult, ahogy elindultunk és bent vagyunk a döntőben!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS a FINA sajtószolgálatának:

- Megnyertük. Nem gondoltuk, hogy ennyire kemény fizikai csata lesz. A görögök felvették a kesztyűt, de ez nem változtatott a végeredményen. Ki tudtuk szolgálni a csodálatos közönségünket, nagy számban szurkoltak nekünk ma is. Nagyon szépen köszönjük nekik, különleges élménnyel gazdagítottak minket.


A nap többi eredménye:

Brazília-Kazahsztán 5:9 (1:4, 2:2, 0:1, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 11. helyért
G.: Coutinho 2, Cruz, Almeida, Rocha, ill. Sakenov, Ukumanov 2-2, Medvegyev, Altajev, Shmider, Ruday, Turlikanov


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Japán-Spanyolország 11:13 (2:1, 4:6, 3:4, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - a 9. helyért
G.: Adacsi, Okawa 3-3, Shiga, Arai 2-2, Josida, ill. Espanol 5, Gutierrez 3, Tahull, Mallarach 2-2, Munarriz


Montenegró-Oroszország 9:8 (1:1, 4:2, 2:4, 2:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - az 5-8. helyért
G.: Drasko Brguljan 4, Radovics 3, Banic sevics, Misics, ill. Lazarjev, Merkulov, Liszunov 2-2, Derevjankin, Nagajev


Ausztrália-Olaszország 4:8 (2:4, 2:2, 0:0, 0:2) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf) - az 5-8. helyért
G.: Hollis 2, Kayes, Gilchrist, ill. Di Fulvio, Figlioli 2-2, Gitto, N. Presciutti, Bodegas, Aicardi


Szerbia-Horvátország 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Prlajnovics 6, Pijetlovics 2, Mandics, Rangyelovics, S. Mitrovics, ill. Jokovics, Sukno 3-3, Loncsar, Vukicsevics, Buslje 2-2

NYILATKOZATOK

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek a szombati ellenfélről:

- Nem volt kívánságműsor, hogy ki jöjjön a döntőbe, még ha a szerbeket talán valamennyire esélyesebbnek is tartották. Vigyázni kell a horvát csapattal, mert véletlenül senki sem veri meg a szerb válogatottat. Korábban is azt mondtam, hogy nagyon erős, masszív csapat képviseli Horvátországot ezen a világbajnokságon. Nem kisebb a feladat, mintha a szerbek jönnének szembe. Mostantól száz százalékig a horvát meccsre koncentrálunk és természetesen a győzelem szándékával fogunk vízbe szállni.

A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL