FACEBOOK

Zalánki Gergő szerint gólokat jelent ez a szurkolás

Zalánki Gergő szerint gólokat jelent ez a szurkolás
hozzászólás, 2017.07.25.

Zalánki Gergő, a magyar csapat fiatal balkezese nagyon elégedett a világbajnokság szervezésével, a tornához kapcsolódó külső körülményekkel. Brutálisnak érzi a közönség által sugárzott energiát és nem tart az oroszoktól. Azt mondja, ha meglesz a négy közé jutás, jöhet a már felszabadult, igazi magyaros vízilabda! vlv-interjú:

Támogatónk a HerbaDoctor

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Hogy tetszik a vb? A környezet, a hely a szervezés, a légkör, a szurkolás...


- Úgy gondolom, hogy eddig minden zseniális, tényleg. Ha végig alkarok menni: ez a hotel, ahol lakunk, gyönyörű. A kaja is rendben van, a közlekedésről is azt hittem, rosszabb lesz, de nem olyan vészes, húsz perc alatt ott vagyunk ahova menni kell. Az uszoda, a margitszigeti hangulat lenyűgöző, a meccsnapot követő konditerem-wellness kombó nekem nagyon bejön. Rájöttem, hogy a meccset követően jó pár percet futópadon futni, utána pedig lehet lazítani is, azt Tomiék nagyon jól kitalálták.

- Amikor először jöttél bemutatásra és a közönség így fogadott, ahogy azóta minden meccsen, ez, gondolom, megütött egy kicsit.

- Igen, az jó érzés, amikor bevonulunk és át kell sétálni rengeteg ember előtt. Nagyon sok energiát ad a közönség. Amikor beugrok, a meccsre koncentrálok, de például ha lecserélnek, odaülök a padra szusszanni egy kicsit, nagyon sok erőt ad, hogy hallom ezt a buzdítást. Sokan mondták, hogy mennyire jó volt ez már az Eb-n is, teljes mértékben igazuk volt, valóban nagyon sokat számít, úgyhogy nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki kijött és drukkolt nekünk.



- Igazán kritikus pillanatok nem voltak még, esetleg talán az olaszok elleni meccsen. El lehet azt képzelni, hogy egy ilyen közönség a nagyon fontos meccsen, elődöntőben, döntőben konkrét előnyt jelent? "Be tudjátok váltani" ott a medencében ezt a buzdítást?

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


- Nagyon sokat hatottak ránk már eddig is. Kezdhetem az ausztrálokkal. Ott, azon a meccsen nem kellett volna a végsőkig úgy küzdeni, ahogy küzdöttünk. Nem is tudom, talán Manó lőtt a végén, 20 másodperccel a befejezés előtt egy lefordulásgólt. Na például azt a támadást intézhettük volna úgy is, hogy nyugodtan felúszunk...

- Akkor még nem lehetett tudni, hogy az ausztrálok elleni tízgólos győzelem lesz a csoportelsőség kulcsa...

- Igen. De mindenki érezte: kijött miattunk 7 ezer ember, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy egyetlen percet is lazítsunk meccs közben. Ha csak ezt vesszük, hogy emiatt lett tízgólos a különbség, már ezzel óriási segítséget kaptunk a közönségtől, hiszen sokkal, de sokkal könnyebb ágra kerültünk. Biztos, hogy nagyon nehéz volt az olaszoknak úgy elkezdeni az ausztrálok elleni meccset, hogy tíz gólnál többet kell lőniük.

- Három meccsen túl vagytok, talán lehet már képed arról, hogy milyen színvonalú a torna, milyen erősek az ellenfelek.

- Néhány csapat kicsit fiatalított, de egyébként mindenki azon a szinten van már, hogy nagyon oda kell figyelni, amikor az ellenfelünk, senkit nem lehet félvállról venni. Itt volt például a franciák elleni meccsünk, amelyen 6:0 után egy kicsit elfáradtunk, mert három emberrel kevesebben voltunk, s emiatt ők fel is jöttek, úgyhogy újra nagyobb erőkifejtésre volt szükség, még egyszer meg kellett mutatnunk, be kellett bizonyítani, hogy jobbak vagyunk. Nincs már laza meccs.



- Az ausztrál-olaszt végignéztétek?

- Igen.

- Amikor 2:8 volt, mit éreztél?

- Akkor kicsit elvesztettem a hitemet abban, hogy csoportelsők lehetünk. Szerencsére az olaszok csináltak néhány butaságot, egy-két játékos maga akarta megoldani a feladatot és így sok lehetőséget elkapkodtak. Az ausztrálok pedig lőttek egy kapufás gólt, egy lepattanó gólt, szóval kicsit szerencsénk is volt, de teljes mértékben megérdemeltük.

- A közönség hogy tetszett az ausztrál meccsen?

- Nagyon vicces volt, hogy betanították nekik az ausztrál szurkolást és tök jó hangulatot csináltak. Nem hittem volna, hogy ilyen sokan ott maradnak, ebből is látszik, hogy mennyire próbálnak minket segíteni, ha ezen múlik, hogy könnyebben menjünk előre, hogy szurkolni kell az ausztráloknak, akkor ők szurkolnak az ausztráloknak. Nagyon jó hangulat volt, nagyon tetszett az a meccs.



- Te is utaltál rá: teljesen egyértelmű, hogy a másik ág jóval nehezebb lett volna...

- Persze. Ha már csak azt nézzük, hogy a szerbeket így elkerüljük az elődöntőben..., tényleg könnyebb, de azért a negyeddöntő egyetlen meccs, egy meccsen pedig bármi megtörténhet.

A nyolcaddöntő előtt úgy gondoltuk, hogy a spanyolok esélyesebbek és hogy talán jobb is lenne nekünk az ő továbbjutásuk, mert velük mostanában sokat játszottunk, de az oroszokkal sem lehet gond. Néztünk róluk videókat, láttuk, hogy miket csinálnak. Jó erőben vannak, az biztos, de nem kell megijedni tőlük. Ha ugyanúgy koncentrálunk a saját játékunkra, akkor továbbjutunk.

- Ha sikerül győzni, az mekkora megkönnyebbülést, fellélegzést jelent majd?

- Hát az óriásit. Egy negyedöntő mindig nagyon feszült hangulatú, ott dől el, hogy sikeres vb lesz-e ez vagy nem. Ha sikerül, akkor jóval felszabadultabban játszhatunk tovább. Könnyebben jönnek majd elő a magyaros vízilabda elemei is, azok a megoldások, amiket mások nem tudnak. Várom, hogy eljussunk oda, ott legyünk, abban a bizonyos következő fázisban.

- Köszönöm szépen!


A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

Címkék:
Zalánki Gergő