FACEBOOK

Magyar-orosz az elődöntőért - Märcz Tamás és Dimitríj Kholod a vlv-nek

Magyar-orosz az elődöntőért - Märcz Tamás és Dimitríj Kholod a vlv-nek
hozzászólás, 2017.07.23.

Kedden 20.30-kor Oroszországot kell legyőzni ahhoz, hogy a magyar válogatott mindenképpen éremért játszhasson a budapesti világbajnokságon. Märcz Tamás beszámolt a csapat vasárnapi programjáról és elmondta véleményét a késő esti spanyol-orosz nyolcaddöntőről. Az oroszok egyik legjobbja, Kholod is nyilatkozott a vlv-nek.

Támogatónk a HerbaDoctor

A világbajnokság férfi tornájának negyedik játéknapján nem volt meccsünk, hiszen a pénteken kivívott csoportgyőzelemmel plusz pihenőnaphoz jutott a magyar válogatott, amely legközelebb kedden este 20.30-kor játszik, már az elődöntőbe jutásért.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Hála istennek, egyre jobb híreket kapunk a sérülteinkkel, betegeinkkel kapcsolatban. A fülbetegeink (Mezei Tamás és Hárai Balázs - a szerk.) kezdenek panaszmentessé válni, folyamatosan edzenek. Ehhez nyilván az is hozzájárult, hogy kaptunk egy fül-orr-gégész doktornőt, aki folyamatosan velünk van és kezeli az érintetteket.

Délelőtt kemény tornatermi edzés volt Zala György vezényletével, ezen egységesen mindenki ugyanazt a munkát végezte. Este egyórás vízi edzést tartottunk a Hajós Alfréd uszodában.

Este a fiúk tévén nézték meg a spanyol-orosz meccset, mi a stábbal a helyszínen. Természetesen fel is vettük a mérkőzést és hétfő reggel megkezdjük a felkészülést immár speciálisan a kedd esti ellenfélre.

- Hogy értékeled a nyolcaddöntőt és mit szólsz, hogy Oroszország lesz az ellenfelünk?

- Úgy láttam, hogy az oroszok szinte végig kézben tartották ezt a mérkőzést, nem nagyon fenyegette őket az a veszély, hogy ne ők nyerjék a meccset, talán lehet azt mondani, hogy jobban is játszottak, mint a spanyolok.

Veszélyes csapatnak látom az orosz válogatottat, két erős center, balkezesek, szívesen lőnek, vannak nagyon jó játékosaik, például Merkulov, Kholod, akik nagyon sokat vállalnak, a hátvédsoruk is elég erős. Nem lesz könnyű mérkőzés, már csak azért sem, mert ők most lendületbe kerültek ezzel a gőzelemmel, de azt mondom, hogy fel fogunk készülni, megnézzük az összes mérkőzésüket, amit eddig a vb-n játszottak és rajtunk fog múlni a keddi negyeddöntő, nem az oroszokon. Még ha jól is játszanak, azt gondolom, hogy le fogjuk tudni győzni őket.

- Köszönöm a tájékoztatást!


DIMITRÍJ KHOLOD a VLV-nek:

- Gratulálok, bent vagytok a nyolcban, milyen érzés?


- Köszönöm a magam és a csapat nevében a gratulációt! Nagyon boldog vagyok, hogy a legjobb nyolc közé kerültünk, erre nem volt példa több, mint tíz éve. Nagyon izgatottak voltunk a meccs előtt. Most van két napunk a felkészülésre, biztos, hogy vissza fogjuk nézni a mai meccsünket, kielemezzük a hibáinkat.

- Kívülről nagyon könnyűnek tűnt ez a mérkőzés, végig vezettetek. Mi volt a titkotok?

- Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés. Kívülről annak tűnhetett, de belülről nem volt az. Rendkívül motivált minket, hogy bekerülhetünk a legjobb nyolc közé. Nagyon jól felkészültünk a spanyolokból, jó volt a védelmünk, a kapusunk csodálatos teljesítményt nyújtott, elöl pedig bejöttek a lövéseink.

- Mire számítasz, szerinted meg tudjátok verni a magyar válogatottat?

-
Rettentő nehéz meccs lesz, a világ egyik legjobb csapata az ellenfél, ráadásul itthon játszanak. Nemcsak a csapatot, de a 8 ezer embert is le kell győzni, mindenki ellenünk fog szurkolni. Ki fogjuk elemezni a játékukat, és a két nap alatt megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni belőlük.

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Fotó: Balogh Máté

DAVID MARTIN spanyol szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Kemény mérkőzés volt, de úgy gondolom, Oroszország jobb volt, megérdemelték a győzelmet. Fel kell állnunk, a világbajnokság még nem ért véget, meglátjuk, ki ellen játszunk legközelebb.

SZERGEJ JEVSZTIGNYEJEV  orosz szövetségi kapitény a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyon örülünk az eredménynek, a negyeddöntőben vagyunk! A következő ellenfél Magyarország, azt remélem, hogy ez egy nagyon érdekes meccs lesz.

IVAN NAGAJEV (Oroszország) a FINA sajtószolgálatának:

- Nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt, ez nagyszerű meccs volt, nem emlékszem, mikor játszottunk legutóbb ennyire kiválóan, mint ma. Nem akarunk itt megállni, a negyeddöntőben igyekszünk ugyanilyen jól játszani, mint ma. Magyarország hatalmas közönségtámogatást élvez, de mi a legjobbunkat nyújtjuk majd és megpróbáunk meglepetést okozni


A torna vasárnapi eredményei:

Kanada (az A csoport 4. helyezettje)-Franciaország (a B csoport 4. helyezettje) 6:10 (4:3, 1:2, 1:2, 0:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Thomwood 2, Patterson, Constantin-Bicari, D'Soutza, Soleimanipak, ill. Crousillat, Marzuki 3-3, Kovacsevics, Guillaume, Simon, Peisson


Dél-Afrika (C4)-USA (D4)  4:13 (0:1, 3:6, 1:3, 0:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: E. le Roux, Badenhorst, Rodda, P. le Roux, ill. Obert, Irving 3-3, Roelse 2, Hooper, Vavics, Cupido, Carniglia, Ramirez

Brazília (A2)-Ausztrália (B3) 3:8 (2:2, 0:2, 1:2, 0:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.:
Guimaraes 2, Freitas, ill. Kayes 3, Fannon 2, Power, Gilchrist, Ford

Kazahsztán (A3)-Olaszország (B2) 7:12 (1:3, 1:2, 1:4, 4:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Saeknov 3, Ruday, Turlikanov 2-2, ill. Mirarchi, Renzuto Iodice 3-3, di Fulvio, Bodegas 2-2, Figlioli, Fondelli

Görögország (C2)-Japán 14:4 (5:2, 5:0, 2:2, 2:0) (D3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.:Funtulisz 4, Gunasz, Vlahopulosz 3-3, Geniduniasz, Murikisz 2-2, ill. Adacsi 2, Shiga, Okawa

Spanyolország (C3)-Oroszország (D2) 10:11 (2:3, 2:4, 3:3, 3:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Tahull 4, Espanol 2, Munarriz, Minguell, Barroso, Fernandez, ill. Merkulov, Liszunov 3-3, Derevjankin, Nagajev 2-2, Bugajcsuk


Negyeddöntők kedden:

14:50 Montenegró-Görögország

16:10 Szerbia-Ausztrália

20:30 Magyarország-Oroszország

22:00 Horvátország-Olaszország

A VLV VB-ALOLDALA A TELJES MENETRENDDEL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, JEGYZŐKÖNYVEKKEL.