FACEBOOK

Jól sikerült "közönségtalálkozó"

Jól sikerült
hozzászólás, 2017.07.20.

Az olaszok elleni, némileg botrányos csoportmeccset már szerdán este lezárta a csapat. Csütörtökön Varga Dénes csk jelezte a stábvezetésnek, hogy szeretnék együtt megnézni az esti holland-magyar női meccset. El lett intézve, s így a fiúk újabb szeretethullámokat engedhettek át magukon, hiszen a lelátó népe "felismerte őket". :-) Ráadásul a lányok csoportelsők lettek és már negyeddöntősök. Märcz Tamás a vlv-nek a napról:

Támogatónk a HerbaDoctor

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Természetesen amikor szerdán este, az olaszok elleni mérkőzés után visszaérkeztünk a szállodába, a szokásos módon megbeszélést tartottunk és értékeltük a történteket. Ott helyben le is zártuk ezt a témát, csak annyiban marad napirenden a továbbiakban, hogy tudatosan felkészüljünk ilyen helyzetekre is. Vannak dolgok, amiket nem igazán, vagy csak nagyon csekély mértékben tudunk befolyásolni, ilyen a játékvezetés is. Ezért elsősorban azzal kell fogalkoznunk, amire "van ráhatásunk" - ez eddig a saját játékunk. Ezt kell javítanunk, hiszen most is voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor a kezünkbe vehettük volna az irányítást és eldönthettük volna a találkozó kimenetelét. Nekünk erre kell koncentrálnunk, mert ha több góllal jobbak vagyunk az ellenfélnél, akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe, hogy futnunk kell az eredmény után. Ez még akkor is így van, ha szerdán valóban voltak "rajtunk kívül álló okok". Néhányan egyébként később érkeztek vissza, mert doppingvizsgálaton kellett részt venniük, de ők is elérték a beszélgetést, ott voltak a téma közös lezárásánál.

- Mi volt a csütörtöki program?

- A mai délelőtt azzal telt, hogy a játékosok egy része konditeremben dolgozott, azok, akik úgy érezték, hogy erre van szükségük, mások inkább relaxáltak, lazítottak, pihentek. Délután videós megbeszélésünk volt, már a franciák ellen készültünk. Ezt a meccset sem vesszük félvállról, a franciák annál sokkal jobbak, mint hogy ezt megtehessük. Ezt lehetett látni az olaszok elleni mérkőzésükön, amelyen ők is komoly "szembeszéllel" játszottak, a végére kialakult, az eredményjelzőn látott különbség nem tükrözte hűen a látott teljesítményt.

Nem foglalkozunk a péntek este utánunk következő ausztrál-olasz meccsel, nem is számolgatunk, egyetlen dologra koncentrálunk, a franciák legyőzésére. A győzelem az elsődleges cél, emellett szeretnénk minél jobb játékot produkálni, ez a pénteki nap feladata.

Este elcseréltük a pályánkat Montenegróval, hogy kilátogathassunk a női mérkőzésre. Egyórás kemény, magas koncentráltságú edzés volt. Készen állunk a pénteki mérkőzésre, fizikailag jó állapotban leszünk, nem hiszem, hogy ilyen téren problémánk adódna. Van néhány kisebb sérülés, de ezek a mérkőzésre várhatóan megoldódnak, nem fogják befolyásolni a teljesítményünket.

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Hogy történt, hogy megnézzétek a női meccset? Benne volt a programban vagy spontán ötlet volt?

- Spontán, egyébként Varga Dumi jelezte, hogy a csapat szívesen megnézné a mérkőzést és abban a pillanatban úgy alakítottuk át a menetrendet, hogy erre legyen mód. Már csak azért is, mert nem biztos, hogy a továbbiak során lehetőségünk nyílik ilyen programpont beiktatására. Fontos mérkőzés volt ez a lányoknak és ha már úgy alakult, hogy itt lehettünk, szerettük volna a támogatásunkról biztosítani őket. Azt gondolom, fontos hogy a két csapat összetartson, szurkoljon egymásnak. Itt voltunk, nagyon örülünk, hogy győztek a lányok és már a nyolc között tudhatják magukat.

- Milyen élmény volt a Hajós lelátójáról végignézni egy meccset?

- Nagyon érdekes! Egészen másként érzékeljük a buzdítást, a hangulatot, mint amikor mi játszunk. Egyébként is jó volt a közönséggel egy kicsit együtt lenni, elvegyülni köztük, jó volt, hogy sokan éreztették velünk, mennyire szeretnek, s támogatnak minket. Kellenek ezek a találkozások, láthatóan jólesett a fiúknak.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást, jó pihenést!

Címlapkép: Decker Ádám Sportélet


VB-ALOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


A csoportkör utolsó fordulójának programja

Július 21., péntek

09:30-10:35
Spanyolország-Dél-Afrika - C csoport

10:50-11:55 Szerbia-Görögország - C csoport

12:10-13:15 USA-Oroszország - D csoport

13:30-14:35 Japán-Horvátország - D csoport

17:30-18:35 Brazília-Kanada - A csoport

18:50-19:55 Montenegró-Kazahsztán - A csoport

20:10-21:15 Franciaország-Magyarország - B csoport - M4, vlv (szöveges élő)

21:30-22:35 Ausztrália-Olaszország - B csoport

 

Címkék:
Märcz Tamás