FACEBOOK

Még egy nappal közelebb a rajthoz

Még egy nappal közelebb a rajthoz
hozzászólás, 2017.07.12.

Már csak öt nap és lejátssza első meccsét a magyar válogatott a budapesti vb-n. Edzésriportunkban már az ausztrálok elleni bemutatkozás is téma.

Támogatónk a HerbaDoctor

Egyre csinosodik a Hajós nyitott medencéje, sorra kerülnek fel a reklámfeliratok, próbálgatják a nagy kivetítőket, s már újságírók, tévés stábok is fel-feltűnnek a medence környékén.

Szerdán délelőtt rövid úszás és passzolgatás, néhány páros gyakorlat után taktikai elemeket gyakorolt a csapat, majd amikor az edzés hivatalos része már véget ért, még jó negyedórát lövöldöztek csak úgy, saját kedvükre a játékosok.

A szerdai riportalanyunkkal folytatott beszélgetésekben már szóba mertük hozni az ausztrálok elleni bemutatkozást is.

VLV-VIDEÓK:


Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Köszöntelek ezen a gyönyörű helyen, sokat lesztek itt a következő két hétben. Hogy érzed magad? Milyen volt az itteni két edzés?

- Hát olyan volt, amilyennek vártam, ugye, fent vannak már a lelátók, hasonlóan, mint az Eb-n. Úgy tudom, hogy ugyanannyi hely van, azt sajnálattal hallottam, hogy nem lehet több nézőt beengedni. Annak azért örültem volna, mert minél többen vagyunk, annál jobb, és úgy gondolom, hogy ezen a világbajnokságon amúgy is sokan kíváncsiak ránk, és sajnálom, hogy nem tudnak bejönni, akik be szeretnének. Ennyi.

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Milyen a csapat?

- A csapat jó, mi mást mondhatnék? :-) Természetesen jó a hangulat, készülünk. Ugye, már a célegyenesben vagyunk, öt vagy hat nap, öt nap van hátra az első mérkőzésünkig. Látok egy kis feszültséget a csapatban, nagyon várják már, meg én is. Az első mérkőzés vízválasztó, van, akinek az első ilyen mérkőzése, annak, aki nem volt a 2014-es Eb-n, ilyen közönség előtt, úgyhogy várjuk a mérkőzéseket.

- Nagyon furcsa, hogy már ezt kérdezhetem, hogy mire számítasz az Ausztrália elleni meccsen? Hiszen az az első meccsünk, ahogy mondtad fontos a rajt, mire számítasz velük szemben?

- A Világliga-eredmények alapján meggyengültek, bár ugye, van ott egy világklasszis játékos, Aaron Younger, akire épül a csapat, épül a játék, számítanak rá, ahogy láttam. Őt kell tudni semlegesíteni, és akkor úgy gondolom, hogy nem lehet problémánk, mert azért többen abbahagyták abból a csapatból és már nem azt a játékerőt képviselik. Ennek ellenére ez az első mérkőzés, bele kell rázódni és nem szabad lebecsülni őket. Tehát maximális gázon kell végig tartanunk a mérkőzést.

- Gondolom, elvárás a győzelem.

- Abszolút.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Manó! Köszöntelek a Margitszigeten. Ez már a véghajrá, kétszer edzettetek a versenyhelyszínen. Milyen? Hogy érzed magad? Izgulsz-e már? Mi van veled?


- Jól érzem magam, köszönöm szépen és üdvözlöm a vlv olvasóit. Igen, ahogy mondtad, már csak napok választanak el minket attól, hogy megkezdjük vb-menetelésünket, már izgatott vagyok, főleg, hogy a második edzésünkön vagyunk túl a meccsmedencében. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha megtelnek emberekkel a lelátók, biztos, hogy különleges érzés lesz.

- Jó, hát azért ti nem strandoltok, elég komoly munka folyik, nagy összpontosítás hosszabb időtávon, tehát olyan jó félórákat úgy gyakoroltatok, hogy nagyon oda kellett figyelni. Hogy látod az összeállást, a csapatjátékot?

- Azt gondolom, hogy az összeállást már láthatta mindenki a Benu Kupán. Jól haladunk, ezek már csak a finomhangolások, a simítások, de hát ezekre is hatalmas szükség van.

- Azt kérdezhetem már, hogy mit vársz az első meccstől, az ausztráloktól, hiszen itt van a nyakunkon. Milyen meccsre számítasz, különösen annak fényében, hogy először találkoztok a közönséggel.

- Őszintén szólva még nem is gondolkodtam ezen, hogy mire számítok az első meccsen, még mindig van három napunk, hogy készüljünk. Nyilván egy győzelemmel jobb kezdeni egy világbajnokságot, bármilyen világversenyt, ez jó lendületet ad az egész vb-re.

- Nem fog nyomasztani a hazai nagy közönség?

- Nem tudom. Engem a nagy közönség általában nem szokott nyomasztani. Bízom benne, hogy most sem lesz másképpen.

- Ezt kívánom. Köszönöm szépen!


vlv-képek


A magyar válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A VB HIVATALOS PROGRAMJA