FACEBOOK

Belecsapnak a juniorok is

Belecsapnak a juniorok is
hozzászólás, 2017.07.07.

A ma kezdődő Benu Kupa különlegessége, hogy a felnőtt torna mellett a juniorok is játszanak, három válogatottal küzdenek meg három nap alatt saját, külön tornájukon és ez a mezőny relatíve jóval erősebb, mint a felnőtteké. Horkai Györgyöt, a juniorok szakmai vezetőjét kérdeztük.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Kemény munkából jövünk a tornára, itt voltak a héten az olaszok, akikkel közösen gyakoroltunk. Sajnos kevesen vagyunk, a tervezett vb-csapatból többen kiestek, illetve Manhercz Krisztián, ugye, a nagy válogatottal készül a felnőtt vb-re és csak azt követően csatlakozik hozzánk. Nagy Ádám műtétjéből lábadozik, Biros Barnabás vállával is gondok vannak, Fekete Gergő vállát csütörtökön operálták meg drukkolok, hogy az este kezdődő torna meccsein senki ne sérüljön meg...

Küzdünk, hajtunk, mindenki megpróbál majd többet adni, hiszen pótolni kell valahogy a hiányzó játékosokat. A játék már egész szépen alakul, persze vannak még hibák, azokat folyamatosan javítgatjuk. Kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek, ugyanis az elitbe tartoznak az ellenfeleink (Oroszország, Görögország és Olaszország - a szerk.), erősek, a három csapat mindegyike a legjobb négyben végzett e korosztály tavalyi Európa-bajnokságán. Most kiderül, hogy ők mennyit fejlődtek és mi hogy haladtunk előre.

Megtiszteltetés az egész utánpótlás számára, s természetesen elsősorban az U20-as válogatottnak, hogy a felnőtt válogatottal egy programban szerepelhetünk, remélem, hogy a közönség is kíváncsi lesz ránk, hiszen ezek közül a játékosok közül egy-két éven belül néhányan váratóan ott lesznek majd a felnőtt csapatban. Jó példa Manhercz Krisztián, aki még ebbe a korosztályba tartozik, s nyilván húzza a többieket is, hiszen a társai látják, hogy érdemes hajtani, mert be lehet kerülni a nagy válogatottba. Biztos vagyok abban, hogy aki kimagaslóan teljesít a belgrádi világbajnokságon, meghívót kap majd a vb-t követő felnőtt válogatott keretbe, ami az első lépés a későbbi csapattagság felé.

Mindhárom meccsen komoly küzdelemre számítok, a leginkább "pikáns" az olaszok elleni találkozó lesz - nemcsak az előzmények miatt, hanem azért is, mert velük egy csoportban vagyunk a vb-n, ahol létkérdés lesz a csoportelsőség, a második ugyanis "idő előtt" összekerülhet a szerbekkel, már a négy közé jutásért - Belgrádban...


A junior Benu Kupán szereplő U20-as magyar válogatott:

Csiszár Boldizsár, Vogel Soma (kapusok),
Baksa Benedek, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor, Lukács Dorián,
Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Sugár Péter, Szatmári Kristóf, Teleki András, Vadovics Viktor, Zerinváry Lóránd (mezőnyjátékosok).


Benu Kupa, Budapest, Szőnyi út

Július 7., péntek

A Benu Kupán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

14.30 Olaszország-Görögország (junior)
16.30 Németország-Románia
18.30 Magyarország-Kanada - M4, vlv (szöveges élő)
20.30 Magyarország-Oroszország (junior)

Július 8., szombat

14.00 Oroszország-Olaszország (junior)
16.00 Magyarország-Görögország (junior)
18.00 Kanada-Románia
20.00 Magyarország-Németország - M4, vlv (szöveges élő)

Július 9., vasárnap

10.00 Kanada-Németország
11.45 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
13.45 Magyarország-Olaszország (junior)
15.30 Görögország-Oroszország (junior)