FACEBOOK

Edződtünk a szerbek ellen - itt a vb-csapat!

Edződtünk a szerbek ellen - itt a vb-csapat!
hozzászólás, 2017.07.05.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a szerbek elleni utolsó közös gyakorlás után ismertette döntését és kihirdette a vb-csapatot. Helyszíni vlv-riport hat videónyilatkozattal:

Támogatónk a HerbaDoctor

A budapesti világbajnokságon szereplő magyar férfi válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

Ez egy nagyon erős csapat lesz, stabil hátsó sorral, de benne van a gólerősség is. Bízom ezekben a fiúkban, abban, hogy elérhető velük az a cél, amit korábban kitűztünk. Mostantól így tizenhárman folytatjuk a munkát, befordulunk a felkészülés célegyenesébe. Mindenkinek javulnia kell, még akár fizikálisan is, "húzni lehet" a játékosok formáján, a nüanszokon alakítgatására pedig van durván tíz napunk, sőt, erre még utána, a világbajnokság alatt is lesz lehetőség. Bizakodó vagyok, ez egy ütőképes csapat lesz, bízom abban, hogy be tudja magát verekedni a négy közé, hogy éremért játsszon.

(A szövetségi kapitánnyal hosszabb interjút is készítettünk.)

Az eddig együtt készülő 18-as keretből ők nem jutnak lehetőséghez a budapesti vb-n:

Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Jansik Dávid és Salamon Ferenc.


A csapatkihirdetés természetesen "mindent vitt" ma, de azért természetesen beszámolunk az előtte történtekről is.

MIvel a kecskeméti fedett uszodában úszóversenyt rendeztek, a szerbekkel közös utolsó közös edzés a strandfürdő erre előkészített medencéjében zajlott. Nagy számú strandoló helybeli volt kíváncsi a szünidei látványosságként sem utolsó kétkapura. A program szerint jó félóra erős edzőmeccs zajlott, majd a két kapunál az emberhátrányos védekezést, illetve az emberelőnyös támadást gyakorolták a csapatok. Az eredményt most sem vezette senki, az elején magabiztosak voltunk, de a végére a szerbek eléggé átvették az irányítást.

Ezúttal sem játszott Varga Dénes és Hárai Balázs.

Az edzés után készült vlv-videóinterjúk:

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Véget ért ez a fejezet is, túl vagytok a szerbeken, mik a tapasztalataid, mi az első értékelés?


- Szervusz, Sándor, köszöntök mindenkit, olvasókat és nézőket. Hasznos volt a szerbek elleni felkészülés, úgy, ahogy vártam. A ritmusa egyébként érdekes volt mind a három kétkapunak, hajlamosak vagyunk átvenni azt a fajta stílust, amit az ellenfelünk játszik, mint ahogy most. A szerbek keményen játszottak és időnként fizikailag nehéz volt, mégis a ritmus szerintem egy kicsit lassabb volt ahhoz képest, amit a Samartzidis Kupán diktáltunk akár a görög, akár a spanyol csapat ellen. Majd erre oda kell figyelni, hogy  azért ne feltétlenül az ellenfél diktálja, hanem mi határozzuk meg, hogy milyen ritmusban szeretnénk játszani. Nekik persze ez kényelmes, szeretik, hogy felérnek és rá építenek az emberfóros játékra mindent, hiszen ebben ők nagyon jók. Lehetett látni a mai edzés végén is, a 30 perces emberfór-emberhátrány-gyakorlás alatt, ami a két kapu előtt zajlott, hogy ebben előttünk járnak, nagyon magas szinten űzik és ha erre terelődik a mérkőzés, akkor őket nagyon nehéz megverni.

Gyakorlásnak nagyon-nagyon jó volt, azt nem mondom, hogy sorsdöntő dolgok történtek akár a csapathirdetéssel kapcsolatban itt az utolsó napon, ahogy vártam, nagyjából azért kedd estig láttam azt, amit látnom kellett. Az biztos, hogy bármilyen keret is lesz itt a délután folyamán, érdemtelenül senki nem kerül be, mert úgy láttam, hogy a 18 játékos nagyon-nagyon keményen verekedett ezért a 13 helyért, jó teljesítményt nyújtott a döntő részében a felkészülésnek.

Egyrészt egy stratégiai döntést kell hoznom, hogy milyen típusú csapat lesz "kinevezve", másrészt nem lehet elfelejteni azt, amit egész évben, valamint a válogatott keretedzésein láttam.

- Mi a technikai folyamat? Most visszamentek a szállodába és beszélsz a fiúkkal?

- Így van, visszamegyünk, leülök a fiúkkal, majd visszautazunk, holnaptól pedig a megnevezett 13 játékos fog együtt dolgozni.

- Köszönöm szépen.



Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz, Ádi, véget ért a szerbekkel a kétkapuzás sora. Hogy értékeled, milyen volt?


- Üdvözlöm az olvasókat, nézőket. Kemény volt és ahogy számítottam rá, ez egy igazi fokmérő volt. Azt gondolom, hogy a tegnap délelőtti edzésen ők nem olyan paprikásan játszottak, mint délután és mi is fegyelmezettebbek voltunk, a délutáni szerintem gyengére sikerült mind koncentrációban, mind pedig azokban az emberhátrányos védekezésekben, amikről már úgy éreztem, hogy jól mennek. Ennek ellenére volt olyan védekezés, amit egy-két támadásnál gyakoroltunk és előremutató volt. Ma pedig - azt gondolom, hogy az elején nagyon simán elmentünk öt-hat góllal, s utána bejöttek az idősebb játékosaik, s kiegyenlített lett a kétkapu.

Nagyon hasznos volt akkor is, ha nem azt nézem, hogy miket csináltunk, hanem ha a "globális értékét" tekintem. Szerintem az eddigi felkészülésünkben ez volt a leghasznosabb három nap.

- Hamarosan csapathirdetés lesz. Gondolom, hogy találkozunk...

- Bízom benne.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Véget ért az összetartás, háromszor játszottatok a szerbekkel, hogy értékeled, milyen volt?


- Nagyon tanulszágos volt szerintem, örülnék, ha több gyakorlásunk is lenne velük, mert - jók. És jó csapattal kell mindig játszani, mert akkor derül ki, hogy hol tartunk és tőlük tudunk tanulni. Úgyhogy én úgy érzem, hogy tanulságos volt ez a három kétkapu meg a mostani fórozás. Azért tapasztaltuk a bőrünkön, hogy van még hova fejlődni...

- Azt azért érezted, hogy ha egy éles meccsen találkoztok, van esélyünk ellenük, vagy ezt ilyenkor nem lehet tudni?

- Hát..., nem nagyon érződik szerintem egy ilyen találkozón, ugyanis nálunk sem játszott két játékos, náluk is hátul edzegetett négy-öt meghatározó játékos, szóval egyik csapat sem volt teljes, úgyhogy ezt nem lehet lemérni. Szerintem egy világeseményen derül ki igazából, hogy mit tud egy csapat.

- Haladunk? Fejlődünk? Hogy látod?

- Igen. Abszolút. De még mindig szükség van arra a két hétre, kell, mert azért még sokat kell fejlődni.

- Köszönöm szépen.



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Zalesz! Egyre inkább közeledik a világbajnokság, a legkeményebb ellenféllel edzettetek, milyen volt?


- Úgy gondolom, hogy jól sikerült. Végre tényleg egy olyan ellenfél, amely az utóbbi időben jobb volt nálunk. Ellenük tudtunk gyakorolni és úgy gondolom, hogy teljesen jó ellenfelek voltunk. Talán a második edzés volt az, amelyen egy kicsit jobbak voltak nálunk, ott szerintem kijött rajtunk egy kis fáradtság, nem tudom, én például azt éreztem, hogy nagyon mélyponton vagyok. Ma reggel pedig - náluk egy-két játékos nem játszott, úgyhogy ma viszont mi voltunk egyértelműen a jobbak, de nagyjából egy szinten játszottunk. Nem tudom, hogy mennyire vették komolyan, biztos komolyan vették. Jó volt.

- Nálunk is hiányzott két játékos, nem is akármilyen két játékos... Ha ők vannak, akkor mennyivel vagyunk jobbak, szerinted?

- Igen, ezt el is felejtettem. Szerintem, ha ők is beszállnak, akkor egy szinten letünk volna. Így egy kicsivel jobbak voltak nálunk, de hogyha itt van Pufi és Dumi, akkor úgy már jók vagyunk.

- Hogyan tovább?

- Most utazunk vissza Pestre, van egy kis szünet és aztán holnap folytatjuk az edzéseket, a hétvégén, ugye, Benu Kupa, ha jó tudom, a csapathirdetés is meglesz még előtte, remélem, benne leszek a csapatban!

- Köszönöm szépen, sok sikert, találkozunk!



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Köszöntelek, tőled is egy értékelést szeretnék kérni, azért ez egy kemény két és fél nap volt. Milyen volt? Hogy érezted magad?

- Köszöntöm a VLV olvasóit! Kemény edzéseink voltak. Ugye játszottunk kettő és fél kétkapus edzést, ez a mai fél óra volt körülbelül, de azt gondolom, hogy nagyon jó meccseket sikerült játszani. Az elsőt mi nyertük, a másodikat a szerbek. Nem számoltuk az eredményt, de érezhető volt azért, hogy mikor kinek megy jobban. Nyilván kijöttek azok a hiányosságok, amiket akkor mondunk, hogy a legjobbaknál ez megbosszulja magát. De voltak olyan elemek is, amik nagyon biztatóak. Még mindig van másfél két hetünk javítani.

- Úgy történtek a dolgok ahogy vártad? A szerbek olyan erőt mutattak és ellen tudtatok állni?

- Igen, kemények voltak, nyilván jobb teljesítményt nyújtottak, mint a kanadai válogatott az athéni felkészülési tornán, de azt gondolom, erre szükségünk is van, hogy mindig az adott legjobb csapattal tudjunk gyakorolni, hiszen akkor jön ki, hogy mik azok a dolgok, amiken javítani kell.

- Ami hátravan a világbajnokság kezdetéig, az mire lesz elég? Mire van szükségetek még?

- Nyilván az emberhátrányos védekezés az, ami meghatároz majd minket, hogy mennyire tudjuk ezt jól csinálni és hát a védekezés, ugye a sablon, a vízilabdában a védekezés az első, de hát így is van. Úgyhogy feltétlenül azon kell javítanunk.

- Jó munkát kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Egy értékelést kérek tőled is a szerbek elleni közös edzésekről!

- Úgy gondolom, biztos, hogy hasznos volt, megtapasztaltuk, hogy milyen a világ élvonalába tartozó, legjobb csapat ellen játszani. Vannak bennem hiányérzetek, de voltak olyan dolgok is, amik tetszettek a kétkapuk során. Összességében pozitív volt, kicsit szerintem elfáradtunk fejben itt a végére az emberelőny-emberhátrány-gyakorlásra, már nem voltunk olyan magabiztosak.

Megyünk tovább, jön a Benu Kupa, remélem, hogy azt azért magabiztosan be tudjuk húzni.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm.

Várható: interjú Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal.


vlv-képek