FACEBOOK

Märcz Tamás "részkerete" az Universiadéra

Märcz Tamás
hozzászólás, 2017.07.03.

Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn 11 játékost nevezett meg, akik biztosan tagjai lesznek az augusztus 19-30-i tajvani Universiadén szereplő magyar válogatottnak. Ők már most meg is kezdik a felkészülést, néhányan később (várhatóan a vb-csapat kihirdetése után) csatlakoznak hozzájuk. Érdekesség, hogy egyetemi válogatottunk a tornára utazás előtt valószínűleg edzőmeccset játszik a masters vb-n induló, olimpiai bajnokoktól hemzsegő Millenium csapattal!

Az Univesiade-csapat már ismert 11 játékosa:

Kardos Gergely, Lévai Márton (kapusok)
Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Kovács Gergő, Kovács Péter, Német Toni, Lőrincz Bálint és
Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ha semmi váratlan nem történik, akkor a most ismertetett 11 játákos tagja lesz az utazó csapatnak, a további két csapattagot később nevezem meg. A felkészülés fő szakaszára azonban nem csak két fővel bővül majd a keret, lesz játékos, aki csatlakozik és nem lesz ott az Universiadén, részben a munka segítése érdekében, részben azért, mert ez is egy lehetőség, hogy megnézhessek olyanokat, akikkel később esetleg a felnőtt válogatottnál számolok.

Azokat a taktikai elemeket fogjuk gyakorolni az Universiade-csapat tagjaival, amelyeket többnyire a felnőtt válogatott is játszik. Hétfőn Székely Bulcsú irányításával kezdődik meg a felkészülés a 11 fiú számára és ahogy az már korábban elhangzott, a szakmai munka vezénylésébe a felkészülési időszak egy-egy szakaszában Kósz Zoltán és Nyéki Balázs is bekapcsolódik. Zala György tart majd erőnléti edzéseket, ez szintén egy kapcsolódási pont a válogatottal.

Szervezés alatt áll, hogy kikkel fog tudni edzőmeccseket játszani az Universiade-válogatott. Várhatóan lesz mérkőzés egy amerikai egyetemi csapattal, amely Magyarországon készül és kapusa azonos az Universiadén szereplő USA-válogatott kapusával. A román Universiade-válogatottal is kapcsolatban vagyunk, szeretnének velünk készülni a tornára és szó lehet arról - én fel fogom ajánlani -, hogy a masters vb-re készülő Millenium csapattal is legyen egy edzőmeccs a Tajpejbe utazást (augusztus 15-ét) megelőző héten.


Az idei, XXIX. nyári Universiade augusztus 19. és 30. között lesz a tajvani Tajpejben. (A vízilabdatorna mérkőzései már augusztus 18-án elkezdődnek.)

Mint ismeretes, a szövetségi kapitányi tisztet a felnőtt válogatott irányítója, Märcz Tamás látja el, aki a vlv-nek korábban elmondta, hogy az egyetemi játékok tornáján várhatóan többségében olyan játékosok vesznek majd részt, akikkel később a magyar felnőtt válogatott tagjaként is számol. A válogatottnál végzett munka így erősebben összekapcsolódik az Universiade-keret munkájával, s azok a játékosok, akik egyelőre még nem férnek be a világbajnokságon szereplő felnőtt csapatba, ugyanazokat a játékelemeket gyakorolhatják, mint a "nagy válogatott" tagjai.

Az Universiade férfi vízilabda-tornáját a legutóbbi két alkalommal Magyarország nyerte.

2013-ban Kazanyban nyertünk, miután a döntőben legyőztük a házigazda orosz csapatot:

2015-ben Kvangdzsuból hozta el az aranyérmet a magyar válogatott, miután Olaszországot ötméteresekkel győzte le a döntőben


A tajpeji torna csoportbeosztása:

A csoport:

Tajvan
Franciaország
Koreai Köztársaság
Nagy-Britannia

B csoport:

Olaszország
Ausztrália
Hollandia
Argentína

C csoport:

Magyarország
Szerbia
Kanada
Dél-afrikai Köztársaság

D csoport:

Amerikai Egyesült Államok
Oroszország
Japán
Románia