FACEBOOK

,,Jól fog esni a pihenés,,

,,Jól fog esni a pihenés,,
hozzászólás, 2017.06.28.

Program szerint zajlik a felkészülés a Margitszigeten. A szerdai második vizes edzést követően Märcz Tamást és Nagy Viktort szólaltattuk meg.

Támogatónk a HerbaDoctor

A jelenleg a Margitszigeten készülő vb-keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


MÄRCZ TAMÁS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Ugyan nem sokat, de nagyon erősen úsztunk a mai reggelen és ez nagyon igénybe vette a fiúkat, jelentős besavasodások történtek a reggeli edzés során, erős fáradtság is érzékelhető volt, ennek ellenére még egy komoly egyéni munkát is hozzátettünk a délelőtt folyamán, centerképzés, bekk-képzés zajlott, különböző posztok szerint dolgoztak a játékosok. Mátéfalvy Csaba a kapusokkal foglalkozott, ők is megerőltető erőnléti munkát végeztek.

Délután megbeszélésünk volt, Kenyeres András is tartott egy újabb foglalkozást a fiúk számára, majd itt a vízben a két kapu között taktikai elemeket gyakoroltunk: zónavédekezést, speciális letámadást a zónavédekezés közben és főleg az emberfóros figurák élesítését,  pontosítását végeztük, ezek voltak a mai feladatok. Azt hiszem, jól fog esni a fiúknak a pihenés, úgy láttam, hogy az e heti negyedik edzés végére egy kicsit elfáradtak, de most már "kifelé megyünk" a hétből.

Elégedett vagyok a fejlődéssel, a védekezés kezd jó szintre kerülni, az emberfóron még dolgozni kell, a time outos figurák még nem úgy mennek, ahogy szeretném, ma este ezeket gyakoroltuk és fogunk is dolgozni még rajtuk.


vlv-képek az esti edzésről


VLV-VIDEÓ:


Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor! Egy nagyon fárasztó napon vagytok túl. Most mondta el Tamás, hogy mi minden volt ma. Én még a görög útról kérdeznélek, nem volt alkalmunk beszélni. Azt a túrát hogy értékeled?

- Abszolút pozitívan. Folyamatosan látszódik a fejlődés, ahogy megyünk előre meccsről meccsre. Jó volt, hogy megnyertük a tornát. Tök jó, pozitív élményekkel lettünk gazdagabbak. De azt látnunk kell, hogy van még hova fejlődni, és a többi csapat is fog még fejlődni. Szóval nem szabad abból kiindulni, hogy megnyertük a tornát, s minden simán megy majd. Még körülbelül három hét van, azt fel is kell használni arra, hogy még jobban összeszokjunk, csiszolgassuk a dolgokat, mert itt a VB-n is nagyon komoly csapatokkal fogunk találkozni.

- Volt valami a túrán, ami meglepett? Ami nagyon jól sikerült vagy ami nagyon rosszul? Volt ilyen?

- Nem.

- Egy átlagot hoztatok, úgy érzed?

- Úgy érzem, hogy igen. Egy ilyen közepes átlagot. Voltak hibák, voltak jó dolgok. De csökkenteni kell a hibák számát, mert úgy lehet eredményt elérni majd itt a Margitszigeten.

- Mi történt azóta, hogy hazaértetek?

- Sok víz lefolyt a Dunán itt mellettünk. :-) Belecsaptunk egy kemény munkába. Úgyhogy ez a hét inkább az alapozásról szól, arról, hogy jól elfáradjunk, és erősebbek legyünk. Úgyhogy a taktikarésze, a játék maga, az jövő héten folytatódik majd. A szerbekkel fogunk kétkapuzni Kecskeméten. Ez a hét a kemény munkáról és a hétvégén a pihenésről szól.

- Várod már a szerbeket? Kíváncsi vagy?

- Nagyon kíváncsi vagyok, mert azt tudjuk, hogy ők mit tudnak, nagyon magas szintet képviselnek. És igazából a velük való játék mutatja majd meg, hogy mi hol vagyunk - nem a Kanada elleni játék.

- Köszönöm szépen, Viktor! Jó pihenést!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-képek az esti edzésről