FACEBOOK

Magyarország-Montenegró 9:6

Magyarország-Montenegró 9:6
hozzászólás, 2017.06.24.

A szombaton 25 éves Vámos Márton két góllal járult hozzá Montenegró magabiztos legyőzéséhez a Samartzidis Kupa második napján. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal.


A Samartzidis Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Samartzidis Kupa, 2. nap.

Magyarország-Montenegró 9:6 (2:3, 2:1, 4:0, 1:2)
Glyfada, v.: Evans (kanadai), Galinda (spanyol)
Magyarország: Decker A., Salamon 1, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Varga Dénes 2, Mezei. Cs.: Zalánki 2, Bátori, Gór-Nagy 1, Török B., Hárai. Szövetségi kapitány: Marcz Tamás
Montenegró: Lazovics, Drasko Brguljan 1, Vidovics, Draskovics, Radovics, Misics 1, Cuckovics 1. Cs.: Banisevics, Krijesztorac 2, Gyurgyics, Ukropina 1, Spaics, Kandics (kapus). Szövetségi kapitány: Vlado Gojkovics
Gól - emberelőnyből: 4/12, ill. 2/10
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Török B., Gór-Nagy

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS FELVÉTELE

VLV-VIDEÓK (Telesport.gr és vlv):

(A közvetítés 1:0-nál, közvetlenül Gór-Nagy Miklós gólja után kezdődött.)

1:1 - Krijesztorac első gólja

2:1 - Varga Dénes első gólja

2:2 - Drasko Brguljan gólja

2:3 - Misics gólja

3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Salamon gólja


Támogatónk a HerbaDoctor

4:4 - Ukropina gólja

5:4 - Zalánki első gólja

6:4 - Zalánki második gólja

7:4 - Varga Dénes második gólja

8:4 - Vámos második gólja

Decker Attila ötméterest véd

8:5 - Cuckovics gólja

8:6 - Krijesztorac második gólja

9:6 - Decker Ádám gólja



Märcz Tamás a vlv-nek


- Gratulálok Tamás! Ez már egy egész komoly teljesítmény volt, és nagy értékű győzelem. Egy értékelést kérek szépen.

- Természetesen nagyon fontos az is, hogy nyerjünk, minden mérkőzésen úgy ugrunk be, és a jövőben is így lesz, akár egy torna lesz, akár hivatalos mérkőzés majd már a világbajnokságon, hogy győzzünk. Ennek ellenére továbbra is cél az, hogy a játékunkban javuljunk. Ez most jól sikerült, ebből kőkemény mérkőzés lett. Montenegró egy jól szervezett csapat, kemény játékosaik is vannak. Én azt gondolom, hogy azért mi beleálltunk ebbe az ütközetbe keményen, és szerintem a jövőben is ez lesz a jellemző a csapatra. Azt szeretném, hogy respektálják a magyar játékosokat és ne kelljen félnünk semmilyen fizikai ütközettől sem.

A harmadik negyedben dőlt el tulajdonképpen a mérkőzés, amikor néhány szabaddobás áthatolt a montenegrói védőfalon és a kapuson is, ami azért nem mindig sikerülhet egy mérkőzésen. Tehát azt gondolom, hogy itt volt extra teljesítmény a támadásokban, viszont volt egy nagyon jó védelem, ami jól működött. Sokkal jobban kiléptünk a támadóikra, mint előző nap meg az utóbbi időben, tehát amit kértem, hogy gyorsabbak legyenek a mozgások, lendületesebb, agresszívebb legyen a védelem, az megvolt. Kicsit be is hergelték magukat a srácok, jól van ez így, nekem tetszett a játék.

- Köszönöm szépen az összefoglalót, este találkozunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Gratulálok! Az előbb mondta Märcz Tamás, hogy a harmadik negyedben néhány szabaddobás "áthatolt a kapuson". Én úgy emlékszem, hogy neked ebben komoly részed volt. Hogy értékeled a meccset, a saját teljesítményedet?

- Hát örülök, hogy tudtunk nyerni, de azért a Volvo Kupáról nem szabad elfeledkezni, ott kikaptunk tőlük 9:4-re. Az akkor nagyon rosszul esett és most revansot tudtunk venni. Úgy gondolom, hogy muszáj minden egyes mérkőzésen megmutatni és éreztetni az ellenféllel, hogy jobban vagyunk náluk, mert a fiatal, szemtelen montenegróiak vérszemet tudnak kapni és ezt azért el akarjuk kerülni, úgyhogy jó úton haladunk, egyelőre.

- Mit vársz az esti meccstől?

- Ők pihenőből jönnek, délelőtt nem játszottak. Gondolom, pont emiatt tették erre az időpontra, hogy ellenünk a legjobb formában tudjanak lenni. Nehéz meccs lesz, bár nem gondolom úgy, hogy fizikailag, hanem inkább az emberelőny-emberhátrány szempontjából, mert a görögökről azt lehet tudni, hogy a végletekig kijátsszák és a centert keresik, úgyhogy fel kell szívni magunkat és jól kell tudni védekezni a hátrányt, és egy kicsit előnyben pedig javulni, mert ez a…nem tudom mennyiből mennyit lőttünk be, de azért kevéske volt.

- Még valamit lehet tudni a görögökről, hogy évek óta hívnak téged játszani, ami azt jelenti, hogy nagyon nagy a respekted. Számítasz arra, hogy külön őrzőt kapsz?

- Hát figyelj, ez mégiscsak egy torna, szerintem ők is azért próbálgatnak, vannak náluk is újak, nem tudom most, hogy mi lesz a taktikájuk ellenünk…meglátjuk Geyza, majd megírod, hogy mi volt. :-)

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Decker Attila a vlv-nek

- Hát, Attila, nagyon jól sikerült ez a bemutatkozás a Samartzidis Kupán, ötméterest védtél, megvertük Montenegrót - mi kell még?!


- A Volvo Kupán Montenegró elég csúnyán elvert minket, s azt gondolom, hogy a magyar válogatott van annyira igényes magával szemben, hogy ezeket "visszaadja". Főleg, amikor a világbajnokság lassan itt van a nyakunkon, azért jó, ha egy Montenegrót jól megverünk és azt gondolom, hogy most jól megvertük őket. Egy darabig szoros volt, de amikor elkezdtünk még agresszívabban játszani, és a védekezésünk is talán még jobban összeállt, akkor szétnyílt a meccs. Van egyébként a két csapat között ennyi különbség szerintem, játékosállományban, per pillanat. Tele vannak fiatalokkal, ők is olyan utat választottak, hogy lehet, most beáldoznak egy-két világversenyt azért, hogy aztán ütőképes csapatuk legyen. Na, de ez legyen ez ő doguk. A mi dolguk az, hogy megverjük őket így, ahogy most.

Elég masszív napunk van, este a görögökkel játszunk,  az is olyan, hogy "nyomot kell bennük hagyni", itt, az otthonukban. Aztán pedig holnap útravalónak kapunk még egy spanyolt - kajacsomagnak. :-)

- Az ötméteresvédés hogy volt, érzésre?

- Igen. Dumi mondta, hogy balra ugorjak, mondom: nehogy már neki legyen igaza, így jobbra ugrottam. Nem..., láttam a srácon, hogy nincs a helyzet magaslatán.  De azért örülök neki, mert fontos szituáció volt ez is. Hajrá magyarok!

- Gratulálok! Köszönöm szépen!



Decker Ádám a vlv-nek


- Ádám! Gratulálok neked egyrészt a győzelemhez, másrészt kivetted a részed, egy fantasztikus gólt dobtál, arról külön szeretnélek majd kérdezni. Összefoglalót kérek!

- Köszönjük! Nem gondolom, hogy nehéz meccs volt, bár az eredmény sokáig szoros volt, de, - ahogy Dumi meccs közben mondta - ajándék-gólokat kaptunk az első negyedben meg talán a másodikban is és hogyha jól emlékszem, a harmadik negyedet kapott gól nélkül hoztuk le, úgyhogy ez mindenképpen azt mutatja, hogy ha ez a csapat a védekezésre koncentrál elsőként, akkor nem igazán tudnak velünk mit kezdeni. Ehhez hozzá tartozik, hogy most nem voltak annyira aktívak a centereik, nem is gazán centerezni akartak, hanem inkább az ítéletre mentek meg csúnyán mondva: rángatóztak. Ez mindenképpen jó alap, hogy négy gólon tudtuk tartani őket nagyon sokáig és aztán szépen lassan jött a támadás is, mellé tudtuk tenni azt a pluszt, amivel sima lett szerintem ez a mérkőzés.

- A gól hogy volt?

- A gól úgy volt, hogy beadta Feri, én meg elcsavartam - van ilyen...

- Picit a víz alatt..., végiggurult...

- Picit a víz alatt, bízom benne, hogy a többiek sokáig fognak dicsérni emiatt...

- Jó, hát én megteszem. Jó pihenést délutánra!

Várható: később, valamikor: meccsjelenetek, gólok videón.


vlv-fotók a meccsről:



A másik reggeli meccsen Spanyolország 9:8-ra legyőzte Kanadát.

A Samartzidis Kupa további programja (időpontok magyar idő szerint):

Június 24., szombat

18.45 Kanada-Montenegró
20.00 Görögország-Magyarország (vlv - szöveges élő tudósítás)

Június 25., vasárnap

8.45 Magyarország-Spanyolország (vlv - szöveges élő tudósítás)
10.00 Görögország-Montenegró