FACEBOOK

Egy gólos siker a nyitányon

Egy gólos siker a nyitányon
hozzászólás, 2007.03.04.

Válogatott csapatunknak a Kolozsvári torna első napján a horvát válogatottal kellett megküzdenie, ami nem ment zökkenőmentesen, igaz így is sikerült hoznunk a papírformát. Valószínűleg 3 légiósunk (Szécsi, Kásás, Madaras) távollétének is volt köszönhető, hogy az elején nem igazán találtuk meg a közös hangot sem egymással, sem a horvát kapussal. A mérkőzésre a kapitány Steinmetz Ádámot és Hárai Balázst nem nevezte, ellenben lehetőséget kapott ifjú hálóőrünk Baksa László a kapus poszton illetve az egri újoncaink és a Vasas ifjú titánjai is, a Domino veteránjairól nem is beszélve. Peti két góllal járult hozzá a csapat győzelméhez.

A mérkőzés nem indult a legjobban, hiszen az első horvát támadásnál büntetőt ítéltek a játékvezetők Biros Péter ellen, amit Boskovic teketóriázás nélkül be is lőtt Baksa kapujába. Szerencsére ezután a fiaskó után nálunk is mozgásba lendültek a sakkfigurák. Benedek Tibor gondoskodott róla, hogy az örömük nem tartson túl sokáig, igaz a góllövéstől nem tudta elvenni a horvátok kedvét. Djogas emberelőnyből lőtt gólját, szintén egy emberelőnyös gól követte , de ezúttal magyar részről (Kis Gábor). Benedeknek köszönhetően a második negyedet vezetéssel kezdhette a csapat.

A második negyedben Kis Gábor által kiharcolt büntetőt Biros Péter váltotta gólra, ezzel revansot véve a korábbi büntetőéert.. Jó magyar szokás szerint túl sokáig fújtuk ki azt a bizonyos levegőt Biros bombája után. Ennek köszönhetően előbb Antonievic, majd Buljic is betalált centerből. Ismét döntetlen. Nem sokáig. Birosnak sikerült megúsznia és egy szép gólt elhelyezni Vican kapujában. A nehéztüzérek közül Kiss Gergelynél is megtört végre a jég, így 2 gólos vezetéssel várhattuk a folytatást.

A harmadik negyed bizonyult a legszínesebbnek. Röviden összefoglalva adok-kapok ütközet folyt a medencében, a csapatokhoz méltó szinten. Emberelőnyből először Boskovic talált be, majd a másik oldalon Varga Dénes hímezte a ki a piros-fehér kockások hálóját. Smodlaka centergóljára Varga Dániel válaszolt, a „ nagy testvér” gólját azonban Antonievic nem hagyhatta szó nélkül. Bár emberelőnyös helyzetben Szivós is megmutatta, hogy a vízben van, a negyed végére Vranjes tette a pontot.

A negyedik negyedet Kiss Gergely gólja nyitotta, majd Boskovic gyűjtötte be harmadik, egyben utolsó találatát. Ezután Kiss duplázott, ezzel növelve a válogatott előnyét. Időkérést követően Smodlaka még szépíteni tudott ugyan, de csapata egy góllal alulmaradt, ami lássuk be nem rossz eredmény a magyar válogatott ellen. Sőt...

Horvátország-Magyarország: 10-11 (2-3, 2-3, 4-3, 2-2)
Bírók: Brguljan (montenegrói), Naumov (orosz)
Horvátország: Vican - Buric 1, Djogas 1, Dobud, Markovic, Boskovic 3, Vranjes 1 Csere: Pavic (kapus), Buljubasic, Buslje, Antonievics 2, Pavlovic, Vrdoljak, Smodlaka 2
Szövetségi kapitány: Ratko Rudic
Magyarország: Baksa - Biros 2, Varga Dániel 1, Molnár T., Gór-Nagy, Kiss G.
3, Benedek 2 Csere: Varga Dénes 1, Szivós 1, Hosnyánszky, Kis G. 1, Fodor, Kiss Cs.
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőny: 10/6 ill. 12/7
Ötméteresből: 1/1 ill 1/1
Kipontozódott: Boskovic (28. perc)