FACEBOOK

Madrid - második nap

Madrid - második nap
hozzászólás, 2017.06.17.

Kiadós konditermi edzés és újabb két edzőmeccs a spanyolokkal - ez volt a Madridban edzőtáborozó magyar válogatott szombati programja. Mindkét meccset megnyertük, körvonalazódik a csapat végleges játéka és a csomagok is megérkeztek. Beszámoló a szombati napról:

Reggel a konditeremben kezdett a csapat, majd az uszoda következett. Négy negyedes kétkapuzás folyt a spanyolokkal, s az eddigi meccsek közül ez volt a leginkább kiegyenlített. Sőt, a spanyolok vezettek is, de a végére megfordítottuk az eredményt. Érdekesség, hogy  bár az ilyen kétkapuk során megszokott, hogy a sikeresen végrehajtott emberelőny után a támadó csapat még egyszer próbálkozhat, az viszonylag ritka, hogy a két edző abban állapodik meg, hogy a fórokat egymásután háromszor is játszhatják a csapatok. Most ez történt. A mieinknél délelőtt Decker Attila, Erdélyi Balázs és Vámos Márton nem szerepelt a meccsen, ők külön edzettek.

BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- A spanyolok leginkább a lefordulásokkal tudtak érvényesülni és úgy láttam, mi ezúttal kicsit pontatlanabbak voltunk, szerencsére a végére így is sikerült felül kerekedni.

- Mennyire zavart titeket a csomagjaitok hiánya?

- Hát, nem volt kellemes, de lehetőséget kaptunk arra, hogy bevásároljunk. Annyi volt a "látható különbség", hogy nem voltunk egyforma ruhákban, ahogy egyébként lenni szoktunk.

- Voltatok a városban is, szétnéztetek?

- Nem, csak vásároltunk, erre nincs energia, ki kell használni minden energiát a regenerálódásra, ráadásul kint 38 fok van...

- Milyen a hely, jó körülmények között vagytok?

- Ez egy nagy sportkomplexum, amit szerintem akkor építettek, amikor a barcelonai olimpia rendezési jogát megkapták a spanyolok és valószínű, hogy azóta nem is nagyon nyúltak hozzá, de a kaja rendben van, és ami a legfontosabb a pihenés szempontjából: van légkondi a szobákban.


Már vízben volt a csapat az esti edzésen, amikor jött a hír, hogy megérkeztek a csomagok. A fiúk csak a kétkaput követően, az uszodából a szállásra visszatérve tudják ellenőrizni, hogy minden hiánytalanul megvan-e, az az első hírek szerint biztos volt, hogy a gyúrópadra még továbbra is várni kell majd. Mindenesetre a hír hallatán Illés Roli, a gyúró visszasietett a csomagokhoz és legalább a sapkákat, valamint a gumiköteleket elvitte az edzéshelyszínre.

Az esti meccset mindezek után a szokottnál is jobb hangulatban abszolválta a csapat - természetesen győzelemmel. Ezúttal Bisztritsányi Dávid, Bátori Bence és Gór-Nagy Miklós maradt ki.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Mindkét mai kétkapu során négy negyedet játszottunk. Szerettem volna meccs közben gyakorolni az emberelőnyös-emberhátrányos helyzeteket, de délelőtt kevés ilyet fújtak a bírók. Megbeszéltük a spanyol edzővel, hogy kétszer-háromszor játsszuk a fórokat. Este többet fújtak a bírók, ami nemcsak kérésre történt, hanem azért is, mert a meccsek kezdenek keményedni. (Ez általában így szokott lenni, ha rövid időn belül többször edz egymással két csapat.) Férfias párharc volt, de durvaság nem történt és kicsit megálltunk, amikor kezdett "befeszülni" a helyzet. Mindenesetre az látható volt, hogy a mai két mérkőzésbe sokkal keményebben "beleálltak" a házigazdák. Úgy látszik, a tegnapi nap után megfordult a fejükben, hogy mégiscsak itthon vannak, jobban helyt kellene állniuk.

A délelőtti mérkőzés kiélezettebb volt, de megnyertük, az estin végig előttük voltunk, úgy sikerült behúzni. Fontos dolog ez is, mert még ha nem is az az elsődleges célunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, de azért jó érzés nyerni. Több dolgot próbálgattunk, mindkét alkalommal elővettünk új taktikai elemeket, az alapjátékunkat kezdtük egy-két extra megoldással színezni. Van még mit javulni, de úgy látom, hogy azért szépen kezd összeállni az alapjátékunk.


A madridi keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A center Mezei Tamás fülsérülése miatt itthon maradt.


Kovácsfi Barna képei a vlv-nek