FACEBOOK

Lezárult a felkészülés első szakasza - Madrid következik

Lezárult a felkészülés első szakasza - Madrid következik
hozzászólás, 2017.06.14.

A szerda délelőtti edzéssel befejeződött a vb-felkészülés első hazai szakasza. Csütörtökön 17 játékos utazik Madridba (Mezei Tamás dobhártya-szakadása miatt itthon marad), a fiúk hétfőig a spanyol válogatottal közösen készülnek. Märcz Tamás, Nagy Viktor és Bedő Krisztián nyilatkozott a vlv-nek.

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Mondhatjuk, hogy ez volt a felkészülés első része, de úgy gondolom, hogy azért még hozzá számíthatjuk a csütörtökön kezdődő spanyolországi túrát is, amelynek során élesben is kipróbáljuk mindazt, amit az elmúlt pár nap során átvettünk. Minimális taktikai elképzelésekről van szó mind a támadásvezetésben, mind az emberelőnyös támadás és az emberhátrányos védekezés terén. Ugyancsak megvan már egy alapvédekezésünk, s szerintem mindezeken kívül ki fogunk próbálni Spanyolországban olyan taktikai dolgokat is, amelyeket már gyakoroltunk a korábbi keretedzéseken, de most még nem kerültek elő, mert az utóbbi két hétben azért valóban a fizikai és a technikai edzéselemek kaptak hangsúlyt.

Összességében ott tartunk, ahol szerintem tartanunk kell. A hangulat továbbra is jó, ami alapfeltétele annak, hogy jól tudjunk dolgozni.

Friss hír, hogy közösen úgy döntöttünk: a fülsérülésből gyógyuló Mezei Tamás nem utazik velünk, pénteken és hétfőn orvosi kontroll vár rá, s hétfőn - a távollétünkben - talán már elkezdheti a vizes gyakorlást is. Így tehát 17-en utazunk. 

Madridban naponta két edzésünk lesz, várhatóan kétkapuzunk is a spanyol válogatottal és olyan közös edzéseink is lesznek, amikor csak az emberelőnyt-emberhátrányt gyakoroljuk egymás ellen. Azt tervezem, hogy minden edzésen másik három játékos külön dolgozik majd, amíg a többiek a spanyolokkal edzenek.

VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor!

- Szia!

- Elutaztok Madridba, érdekel, hogy a spanyolokról mi a véleményed, mit vársz ettől a kétkapu-sorozattól, azt hiszem, hat edzésetek is lesz. Hogy készülsz erre?

- Nem tudom, hogy milyen csapattal lesz jelen a spanyol válogatott, majd ott derül ki. Hogy mit várok? Azt várom, hogy
épüljön a csapat. Úgy gondolom, hogy nagyon sok gyakorlásra van még szükségünk, és hát, leginkább egy másik csapat ellen, mert így lehet igazán kiszűrni, hogy mi működik és mi nem.

- Ami eddig történt veletek itt a közös munka során, azt hogy értékeled? Volt már sok ilyen nyár eleji munkakezdésben részed.

- Jó idő van, süt a nap..., jó a víz, jó a hangulat. A szokásos, jó minden.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Milyen a társaság? Mennyire érzed azt, hogy kicserélődött, hogy régi emberek nincsenek?

- Hát nyilván észrevettem. :-) Jó a hangulat. Jók az edzések. Készülünk.

- Na, hát Viktor. Ezen a nyáron itthon játszotok egy világversenyen és ez rendkívül ritka egy vízilabdázó pályafutása során. Hogy készülsz erre? Van-e már benned valami izgalom?

- Az izgalom majd akkor fog jelentkezni, ahogy közeledünk a meccsekhez, még azért messzebb vagyunk ettől, nincs bennünk semmilyen vb-láz. Csinálom a melót, dolgozom, dolgozunk mindannyian, leginkább most azzal foglalkozom, hogy a pihenőidőben kipihenjem magam, amikor edzés van, dolgozzak, beleadjak mindent.

- Mit szoktál csinálni levezetésként otthon?

- Hát..., nem vagyok otthon. Egy panzióban vagyunk néhány társammal és ott pihenem ki a fáradalmaimat.

- Akkor a család nagyon hiányzik, gondolom...

- Nem tagadom, nagyon hiányzik, igen, de hát ez van, így kell boldogulni.

- Jó pihenést mára és jó utat kívánok Madridba!

- Köszi szépen!




Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Krisztián, köszöntelek. Újra a válogatott edzésén vagyunk. Most ért véget a program, milyen volt, hogy érezted magad?

- Szia! Köszönöm szépen, nagyon jól! Úgy gondolom, hogy nagyon jól folyik a munka, nagyon jókedvű az egész csapat. Persze még csak a második hétről beszélünk, még inkább kicsit "alapozósabb" az egész. A múlt héten rengeteget úsztunk, most már azért több gyakorlás is van. Úgy látom, hogy mivel hasonló korúakból áll a csapat, mindenki sokat játszott már mindenkivel, hol a válogatottban, hol klubszinten, ezért már összeszokottak is vagyunk. Persze az igazi összeszokottság eléréséhez természetesen még az egy hónap is kevés, ami hátra van, de már nincsenek meglepetések, nagyjából mindenki tudja, hogy a másik mit szeret, hogy szeret, a parton is ismerjük egymást, biztos, hogy ez a jövőben a hasznunkra fog válni.

- Emlékezetes volt számomra a riói csapatkijelölés utáni nyilatkozatod, amiben azt mondtad, hogy soha többé nem szeretnél hiányozni világversenyen a magyar válogatottból. Hogy látod most az esélyeidet?

- Hát, én ezt továbbra is így gondolom, ugyanígy állok az egészhez. Itt akarok lenni a következő tíz évben, világversenyt nem akarok kihagyni, remélem, hogy így is lesz. Úgy gondolom, hogy a hozzáállásommal azt mutatom, hogy tényleg ez a célom és ezt komolyan is gondolom, remélem, ezt az edzők, illetve a csapattársak is így látják.

- Sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen.