FACEBOOK

Megkezdődött a vb-felkészülés!

Megkezdődött a vb-felkészülés!
hozzászólás, 2017.05.30.

Märcz Tamás vb-kerete kedden megkezdte a felkészülést a nyári budapesti világbajnokságra. A BL final sixen szerepelt 10 játékos még pihen, nyolcan vágtak bele a munkába, de a szövetségi kapitány jóindulatát mutatja, hogy egyelőre "visszaszoktató edzések" készítik elő a későbbi komolyabb munkát.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Mint ismert, 18 játékos szerepel Märcz Tamás vb-keretében:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


Az elmúlt hétvégi BL final sixen tíz jtékos szerepelt, ők vasárnapig pihenhetnek, így nyolcan kezdték meg kedden a munkát.

Az esti edzés után Märcz Tamást kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Hát.., akárhogy is nézzük ez egy történelmi pillanat, mert a ma kezdtétek meg a felkészülést a világbajnokságra, a budapesti világbajnokságra. Foglald össze kérlek a mai napot, illetve mondd el, hogy mit érzel? Mit vársz? Milyen elszántság van benned?

-
Üdvözlök mindenkit! Megmondom őszintén, nagyon vártam már, hogy megérkezzenek a fiúk, bár ugye még csak egy része van itt a tizennyolcas keretnek, nyolc fő, de mégis azt gondolom, hogy elkezdődött valami. Kíváncsian vártam ezt a mai napot, hogy hogyan áll össze, egyrészt mert elég nagy zűrzavar van itt a Margitszigeten, már nem is az uszodánál közvetlenül, de az uszoda környékén, azért elég zűrzavaros a ki-be járkálás, ez kicsit megnehezítette az uszodába bejutást és kijutást, és az étterembe való eljutást, majd a tornaterembe való eljutást.

Egy picit tesztfázisba helyeztük ezt a napot, hiszen holnap várhatóan ugyanilyen körülményekkel találkozunk, de megoldottuk. Én nagyon jó tapasztalatokat éreztem most, és kimondottan élveztem ezt a ma esti edzést, mert varázslatos itt a hangulat a Széchy uszodában, még így testközelből nem tapasztaltam, hogy micsoda nyugalom van, és biztos vagyok benne, hogy jól lehet majd itt dolgozni, amikor már mindenki itt lesz és taktikai elemeket is gyakorlunk. Megvan az a meghittség, nyugalom, ami kell ahhoz, hogy szépen összerakjunk itt bizonyos dolgokat Várom természetesen azt is, amikor majd tizennyolcas keret lesz a somorjai edzőtáborban, de egyelőre ezt a nyolc fiút belendítettük a munkába, és jól haladunk, elkezdtük szépen, ebben a kicsit lassabb ritmusban, de mennyiségi munka volt a mai napon.

- Kérlek mondd el, hogy hogy néz ki egy nap. Milyen jellegű edzések vannak? Hány program, hogy vagytok együtt?

-
Reggel kezdtünk, egy hosszabb úszás volt, körülbelül 75 perces, majd egy rövidebb labdás gyakorlás, "barátkozás" kicsit a labdával újra, hiszen azért van, aki két-két és fél hete nem volt vízben. Ennek, azt gondolom, így is kellett lennie, ezt is kértem tőlük, hogy nem feltétlenül kell, hogy uszodába menjenek az utóbbi időben.

Délután a Factory Gym-ben voltunk, ez egy új hely a válogatott számára is, ott végeztük a tornatermi edzéseket, amit egy kicsit megbolondított az átjárás, mint korábban is mondtam, hiszen az Árpád-hídon nem lehetett "behatolni", ezért el kellett mennünk a Margit-hídig, hogy újra beérkezzünk a szigetre. Közte ugye szintén külső helyszínen volt az étterem, ami megnehezítette itt ezt az első napot.

Délután pedig egy rövidebb úszás, lábgyakorlatok voltak elsősorban, labdával és labda nélkül, egykapuzások, tehát elindult a nap. Hasonló várható egyébként a következő napokban is, még nem annyira a taktikával foglalkozunk, legfeljebb részhelyzeteket fogunk létrehozni a következő napokban

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók az edzésről

Címkék:
Märcz Tamás