FACEBOOK

Cseh Sándor a Reggeli Startban

Cseh Sándor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.05.16.

A Szolnok három év alatt hat magyar tornaelsőséget, kupát húzott be. A mostani, legfrissebb cél elérésére már csak másfél hetet kell várni. Cseh Sándor vezetőedző a keddi Reggeli Start, Szombathy Pál vendége volt. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

A vezetőedző úgy értékeli, hogy vízilabdázói ebben a szezonban végig jól játszottak, emellett csapatként is megállták a helyüket - ez volt a bajnoki cím titka.

Szolnokon hosszú évekkel ezelőtt kezdődött el az építkezés - kellett az erős anyagi háttér, ami nagy csapat építését teszi lehetővé és biztonságot ad, emellett bizonyos típusú játékosokat igazoltak, megpróbáltak egyfajta "szolnokias" vízilabdát kialakítani. Három év alatt hat kupát nyertek és ez visszaigazolásnak is tekinthető: jó irányba indultak el, jó cél érdekében "költötték a pénzt". Egy tervezés végeredményéről van szó és különösen fontos, hogy a trófeák elhódítása mellett ezzel a játékstílussal, ezzel a kerettel év közben is domonálta a magyar mezőnyt a Szolnok.

A szakember tisztában van azzal, hogy jövőre is nagyon erős lesz a bajnokság, az Eger és az OSC megőrzi eddigi szintjét, az FTC a hírek szerint jelentősen tovább erősödik. A Szolnokban is lesznek változások, de a gárda következő években is a legjobb csapatok közé tartozik majd.

A BL-győzelem esélyével kapcsolatos műsorvezetői kérdésre válaszolva Cseh Sándor azt emelte ki, hogy a final sixben évről évre jobban szerepel és előrelép a csapata, nagy vágyuk, hogy bekerüljenek a döntőbe. Ezért már év közben megtettek mindent, amit az is bizonyít, hogy először lettek csoportelsők, tehát rögtön az elődöntőben kezdik meg szereplésüket.

Forgatókönyvek itt már nincsenek, nagyon nehéz minden ellenfél. Cseh Sándor egyelőre az elődöntőig lát és már ott nagyon kemény csatára számít.

A Brescia és az Eger a Szolnokhoz hasonló csapat, de "nem érdemes alibizni", ezzel a két csapattal a mostani szezonban a Szolnok 9-szer játszott és nyolcszor nyert. Viszont az elődöntőbe bekerülő csapat nagy élménnyel érkezik, s ha az Eger jól játszik a nyolcaddöntőben, egy-két góllal nyerhet. Természetesen ezt szeretné Cseh Sándor is.

A felkészülés menetrendjére is rákérdezett Szombathy Pál. Mivel ugyanis a Szolnok kiváló formába lendült a bajnoki döntőre, s az aranyérem megszerzése és a final six között hét hét telik el, felvetődik a kérdés, hogy formában kell-e tartani a csapatot vagy inkább újra formába lendíteni két hét szünet után, az elődöntőre.

Cseh Sándor elismerte, hogy nem lehet két hétig folyamatosan pörögni, edzeni, de fejben mégis feladat szinten tartani az adrenalint. Szerinte ki lehet tolni az elért szintet még két hétre, újra jó formába lendülni már sokkal nehezebb feladat lenne. Meg kell tartani a feszültség egy bizonyos szintjét és azt a fegyelmet, ami a szolnokiakat ebben a szezonban végigkísérte.

- Nem tudjuk biztosan, hogy mit kell csinálni. Mindenkinek oda kell figyelnie egymásra, magára, hogy amikor bemegyünk a vízbe, mindenki a legjobbját tudja nyújtani. Tudom, hogy ez túl egyszerűnek tűnik, de a hétköznapi apró dolgokba kell beletennie az embernek magát. Oda kell figyelni minden egyes lövésre, minden egyes blokkra. Az egész év megmutatta, hogy csapatszinten valahol tartunk, fizikálisan is, taktikailag is. Igazából két nap van hátra a szezonból, mindenkinek azzal kell foglalkoznia, edzőnek, játékosnak, hogy abban a két napban - először is az elsőben - a saját dolgát eredményesen tudja elvégezni és szolgálja ezzel a csapat érdekét - mondta a bajnok Szolnok mestere.

A TELJES - részben a vlv fotóival illusztrált - BESZÉLGETÉS