FACEBOOK

Budapesten lesz a Benu Kupa

Budapesten lesz a Benu Kupa
hozzászólás, 2017.05.15.

A Margitszigeten, a szabadtéri Széchy-medencében rendezik meg az idei BENU Kupát. A gyógyszerforgalmazó cég továbbra is a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója.

A fenti hírt sajtótájékoztatón jelentették be hétfőn Budapesten. A szerződés részleteiről (időtartamáról és a támogatás összegéről) nem hoztak nyilvánosságra információt, de az kiderült, hogy az idei Magyar Kupa a Benu nevet viseli majd és a cég névszponzora lett három korosztályos bajnokságnak is.

A férfi válogatott vb-felkészülésének fontos állomását jelentő Benu Kupa furcsa helyszínét az indokolja, hogy a Hajós nyitott, 50 méteres medencéje körüli munkálatok várhatóan a vb kezdetére fejeződnek be.

A sajtótájékoztatón Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, hogy 18 tagú keret kezdi meg a felkészülést a vb-re, a névsort a május 25-26-27-i budapesti BL final sixet követő napokban hozza nyilvánosságra.

A csapat felkészülési menetrendje kialakult.

Szakmai szempontból kiemelkedik a hathetes felkészülési időszakból a spanyolokkal közös madridi edzőtáborozás, a szerbekkel vívott néhány hazai kétkapus edőmeccs és egy hivatalos találkozó Kecskeméten, a görögországi Samartzidis Kupa (Júnus 22-25., Athén, Montenegró, Görögország, Kanada, Spanyolország), és a Benu Kupa (július 7-8-9., Budapest, Románia, Németország és Kanada részvételével).

Märcz Tamás nyilatkozata a vlv-nek.

A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA