FACEBOOK

FTC-OSC 7:11 - az OSC bronzérmes

FTC-OSC 7:11 - az OSC bronzérmes
hozzászólás, 2017.05.06.

Az OSC győzött a Népligetben és megszerezte a bajnokság harmadik helyét. Helyszíni riport, nyilatkozatok, vlv-fotók, -videók és további eredmények.

Bajnoki bronzcsata, 2. mérkőzés

FTC-OSC 7:11 (1:4, 2:4, 2:2, 2:1)

G.: Madaras 3, S. Mitrovics 2, Tóth M., Varga Dániel, ill. Drasko Brguljan, Gór-Nagy, Nikics, Zalánki 2-2, Salamon, Hegedüs, Seman

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az OSC két győzelemmel nyerte meg a bronzpárbajt és ezzel indulhat a Bajnokok Ligája következő versenysorozatában. A Ferencváros negyedikként az Eurokupában szerepelhet, ahol címvédő.

A meccs után, a vlv.nek adott videónyilatkozatában Zalánki Gergő, az OSC válogatott balkezes játékosa bejelentette, hogy két évre a Szolnokhoz igazol.


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.

1:0 - Madaras első gólja

1:1 - Drasko Brguljan első gólja

1:2 - Nikics első gólja

1:3 - Gór-Nagy első gólja

1:4 - Seman gólja

1:5 - Drasko Brguljan második gólja

2:5 - Stefan Mitrovics első gólja, ötméteres

2:6 - Zalánki első gólja

3:6 - Madaras második gólja

3:7 - Nikics második gólja

3:8 - Hegedüs gólja

3:9 - Salamon góljának felvétele nincs meg

4:9 - Stefan Mitrovics második gólja

4:10 - Zalánki második gólja

5:10 - Madaras harmadik gólja

6:10 - Varga Dániel gólja

7:10 - Tóth Márton gólja

7:11 - Gór-Nagy második gólja



Varga Zsolt a vlv-nek


- Hát szervusz, Zsolt! Véget ért a bajnokság számotokra. Nagyon felemás éven vagytok túl, mert ugye, volt itt kupagyőzelem, de nyilvánvalóan csalódás a bronzmeccs végeredménye. Mi az első értékelésed?

- Igen. Talán, ha az egész évet kell értékelnem, akkor azt mondanám, hogy az Eurokupában siker, sikerélmény, elégedettség, összességében talán - leszámítva az első pár hónapot - a bajnokságban úgy éreztem végig, hogy adósok maradtunk ebben az évben. Adósok maradtunk eredményekben, adósok maradtunk bizonyos helyzetekben, meccsekben.Ez az érzésem, hiányérzetem maradt a bajnokság kapcsán. Nehéz értékelni egy csapatot, amit frissen összerak az ember - egy épülési folyamatban mindig más a valóság, mint az "azt gondolom, hogy". Hiszen nagyon jó játékosok érkeztek ebben az évben és talán egy picit mi is magasabbra tettük a mércét és ugye a bajnokságban ezt nem tudtuk elérni.

Összességében az Eurokupa ezt ellensúlyozza, hiszen, bár nem lehet azt mondani, hogy ott nem voltak jó esélyeink, ettől függetlenül azért nehéz sorozat volt, főleg az elődöntő része, ott azért nagyon megszenvedtünk az Eurokupával is. A döntő már bizonyos értelemben könnyebbre sikerült.

Tehát igen, valóban felemás éven vagyunk túl, érzésben is, hiszen 19 év után nyertünk egy európai kupát, ami tényleg nagy dolog, ugyanakkor a bajnokság mindenféleképpen hagy bennem hiányérzetet, csalódottságot, mert nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy előrébb végezzünk.

- Nem tudni még, hogy mi lesz jövőre, csak mindenféle pletykát hallani, nyilván majd fogtok tartani erről egy sajtótájékoztatót, de az hírlik, hogy még erősebb lesz a Fradi - és hát nincsen BL... Gondolom, hogy ez önmagában is fájó.

- Persze, hogyha lesz bejelenteni velünk, azt egyértelműen bejelentjük, ahogy szoktuk minden évben. Én úgy vagyok vele, hogy vannak megváltoztatható és vannak sorsszerű dolgok. Tehát, hogyha ennek így kellett most lennie, akkor ennek is megvan az oka, hogy jövőre még egyszer az Eurokupában kell indulni. Nem érzem ezt akkora problémának, pontosan azért, mert ha változik valami a csapatban, van egy érési folyamat és azért azt lehet látni a többi csapaton is, hogy nagyon megterheli őket ez a párhuzamos játék a BL-ben, a magyar bajnokságban és a kupában. Úgyhogy, ha az építkezésnek ez a következő fázisa, akkor - és nyilván pár nap múlva elmúlik a csalódottság, - akkor ez megy tovább, errefelé építkezünk.

- Köszönöm szépen, Zsolt.



Tóth László a vlv-nek


- Szervusz Laci! Gratulálok, mert azt elérted ezzel a csapattal, amit ezen a szinten el lehetett érni. Én azt hiszem, hogy elégedett lehetsz. Így van-e ez?

- Hát mindenképpen, hogy sikerült a bronzérmet megszerezni, ezzel a jogosítványt a BL-szereplésre jövőre. Ez magunkkal szemben, az OSC-vel szemben és a szponzorokkal szemben is elvárás volt, úgyhogy ez mindenféleképpen örömteli, hogy sikerült.

- Ez a két meccs nem volt simább, mint amire számítottál?

- Nem.

- Nem?

- Egyáltalán nem volt sima, simának tűnt, meg hát nyilván itt menet közben kialakult egy magabiztos előny, de hát itt azért úgy gondolom, hogy ez ellen a csapat ellen, ezen a szinten, ahol ilyen játékosok vannak, egy pillanatig sem lehet hátradőlni, de hál' Istennek, a játékosok nem is dőltek hátra, és ezáltal meg tudtuk tartani az előnyt. Összeszedettek voltak a fiúk, nagyon akarták a bronzérmet és ennek megfelelően, jól játszottak.

- Jó, hát akkor ez letudva. Megvan a bronzérem, bronzérmes edző vagy az OB1-ben, hogyan tovább? 

- Most lesz egy hetem valamennyit pihengetni, aztán kezdjük a lányokkal a felkészülést a vb-re. Ez lesz a következő hetek programja.

- Hosszabb távon még nem "gondolkodsz"?

- Most egyelőre nem. Nem is akarok most ebben a pillanatban ezzel foglalkozni, mert most nincs itt az ideje, úgy gondolom.

Azt az értékelésbe még mindenféleképpen bele szeretném rakni, hogy ez a bronzérem azért Vincze Balázsé is, aki nyolc hónapot dolgozott ezzel a csapattal, ezt mindenképpen tegyük hozzá. Neki óriási szerepe volt abban, hogy ezek a játékosok így fel voltak készítve. Az én egy hónapom az csak ilyen, itt voltam és nyilván meg kellett oldani ezt a kialakult helyzetet, de a bronzérem Balázsnak ugyanúgy dukál!

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok neked meg a női válogatottnak
a nyárra!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)




- Szervusz Gergő! Gratulálok, megszereztétek a bronzérmet. Ezt egy hónappal ezelőtt nem sokan gondolták volna, hogy sikerülni fog. Hogy értékeled a mai meccset, illetve az évet?

- Hát igen, az elején elmondtad, hogy úgy nézett ki ez az év, hogy teljes káosz és szétesés, de aztán jött ez a csere és valahogy így újjászülettünk. Úgy érzem, hogy kihoztuk ebből a maximumot. Az elődöntőben nagyon jól játszottunk, kevésen múlott az, hogy most mi játszhassunk az Egerrel, úgyhogy végül is jól zártuk az évet. A final six is kicsin múlott, azt inkább be kellett volna húzni, mint ezt a döntőt. Úgy gondolom, hogy annak simábbnak kellett volna lennie, de így összességében nagyon jól éreztem magam, jó év volt és jó volt ez a csapat.

- Ez a két bronzmeccs talán a vártnál is simábban ment, nem?

- Igen. Nagyon sokat edzettünk, meglepően sokat edzettünk Lacival, úgy gondolom, hogy az alatt az egy hónap alatt, amíg Laci volt az edzőnk, legalább annyit leúsztunk, mint Balázzsal egész évben. De tényleg erről a többiek is tudnak majd mesélni, hogy például most ezen a héten kedden egy hatezer méterbe „belenéztünk”, tényleg nagyon keményen edzettünk, és meglett az eredménye, úgyhogy jól sikerült.

- Na, hát egy kérdés maradt. Vége van a szezonnak, hol folyatod?

- A Szolnokban. Kicsit hiányozni fog ez a csapat, nagyon családias volt a hangulat, nagyon jól éreztem magam, tényleg mindenkivel baráti viszonyban voltam, nem volt senkivel összetűzésem, nagyon szerettem itt lenni. Jövőre elmegyek, remélem ott is hasonlóan fogom érezni magam.

- Mennyi időre szól a szerződésed Szolnokon?

- Két évre.

- És mi a terv? Mit szeretnél ott elérni?

- Hát..., mindent megnyerni, amit lehet. Azért mentem oda, mert úgy gondolom, hogy jövőre is az lesz a legjobb csapat Magyarországon, és hát..., nyerni akarok mindent, ami jön, sorban. Ez a cél, csak a győzelem.

- Köszönöm szépen, gratulálok az idei évedhez és találkozunk a válogatott edzésein.

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miki! Gratulálok a bronzérmedhez, ami ott lóg a nyakadban, hallottam hogy a nagybátyád szeretetének köszönheted, ezen kívül még minek?

- Nyilván nagyon jók voltunk itt a végén, már az elődöntőben is látszott, hogy nagyon jól összeálltunk, egyénileg is mindenki jól játszott, illetve tényleg csapatilag is sikerült egy igen jó közösséggé alakulni a végére, úgyhogy ennek az eredménye az, hogy csak sikerült ezt a bronzot begyűjteni, aminek nagyon-nagyon örülünk.

- Nem sajnálod ezt az évet? Nem volt ebben több?

- Hát így utólag, ha az elődöntőt nézzük akkor persze, mondhatjuk, hogy több volt benne, meg lehet erről beszélgetni, egy sör mellett vagy kettő mellett, de ez így alakult. Tehát ennek kell örülni. A BL egy kicsit fájó pont nekem, azért a hazai final six nagyon nagy dolog lett volna, de hát ez így alakult, ennek kell örülni aztán ebből építkezni tovább.

- Hogyan tovább neked?

- Szeretném a köpenyemet odaajándékozni Ibolya Tamás barátomnak, aki Dániából érkezett ide meccset nézni, prominens vízilabdázó, bizonyára ismered.

- Hallottam már a nevét igen.  :-)

- És utána szintén itt leszek, ezzel a csapattal, illetve inni szeretnék egy jó italt és ünnepelni, együtt a csapattal.

- Most egy kicsit..., én nem úgy értettem, hogy a mai napon hogyan tovább, hanem hogyan tovább a pályafutásoddal? Maradsz az OSC-nél.

- Igen, maradok az OSC-nél. Itt azon túl, hogy lesznek "értékes távozók", de azért szerintem sikerült nagyon jó neveket leigazolni hosszú távra, úgyhogy itt mindenféleképpen, az, ami elkezdődött három éve, pozitív szellemiségben folytatódik tovább.

- Hát Miki, köszönöm szépen és gratulálok még egyszer!

- Köszi

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani! Szomorúságot tükröz az arcod és én ezt abszolút megértem, gondolom, hogy nem erre számítottatok sem az év elején, sem most, a bronzcsata előtt. Tudod-e már, hogy mi történt?

- Nagyon sok minden történt és nem is feltétlenül ezen a mai napon vagy ezen a héten. Ha a kérdés az egész szezonra vonatkozik, akkor az egy hosszabb történet. Egyébként is a mostani érzelmeim nem biztos, hogy reális képet adnnak vissza arról, hogy hogy értékelem a szezont, illetve ezt a meccset. Nagyon csalódott vagyok, az biztos. De gratulálok az OSC-nek a harmadik helyhez, azt hiszem, hogy ott a helyük, megérdemelték, ahogy mi is megérdemeltük a negyedik helyet. Ezt értem elsősorban negatív értelemben, csalódottan, mert ahogy mondtam még valamikor egy évvel ezelőtt, amikor a bajnoki esélyekről beszéltünk: a magyar bajnokság történetének legcsalódottabb negyedik helyezettje lesz az a csapat, amely idén negyedik lesz - és ezt így is érzem most.

Több volt benne, sokkal több minden, jobban összeállhatott volna, hogy jobb eredményt érjünk el. Figyelj! Nem gondolom, hogy a részletekkel kellene most foglalkozni, sajnálom, hogy ez így alakult, tényleg, igazán csalódott vagyok!

- Köszönöm szépen.



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Tiszteletem, csapatkapitány úr! Gratulálok, mert amit itt a vége felé produkált a csapat, azt szerintem talán még ti sem vártátok. Ez nagyon szép volt és megvan a bronzérem és megvan a BL-szereplés. Mi a véleményed?

- Köszönjük szépen. Hát igen, az elmúlt másfél hónapunk nem úgy alakult, ahogy előtte szerettük volna. Egyrészt nyilván csalódás, hogy csak bronzérmesek lettünk, hogy nem jutottunk döntőbe, csalódás hogy nem játszunk final sixet, személy szerint nekem ez a legnagyobb. A végére sikerült tényleg csapattá érni és elérni azt, ami a végére a legfontosabb volt hogy meglegyen a Bajnokok Ligája-indulás.

- Elégedett vagy? Most őszintén!

- Figyelj, a bajnoki bronzéremről azt kell, mondjam, ha elégedett nem is vagyok, de csalódott sem. Nagyképűség lenne azt mondani, hogy nekünk akár a Szolnok, akár az Eger helyett bajnoki döntőt kellett volna játszanunk. Az esélyünk megvolt rá, a kezünkben volt, olyan játékosok, olyan csapat voltunk, akiknek reálisan volt erre esélye, de azért mégis, az ellenfeleink is ugyanezt elmondhatták. De mondom, csak saját magunkat okolhatjuk meg az ellenfél klasszisát, hogy ez nem jött össze.

Ami nagyobb gáz az idei évre, az inkább a Magyar Kupa- és a Bajnokok Ligája-szereplés, mert páldául a kupára visszatérve: ott egy komoly sérülésekkel megtizedelt Egerrel kellett szembenéznünk és gyakorlatilag úgy átmentek rajtunk, ahogy nem sokszor mennek át egy csapaton.

- Hát azért ne ez legyen a végszó a beszélgetésünk végén... Azt mondd meg, hogy lesz-e jövőre final six?

- Lesz, ha jól tudom, akkor Reccóban és...

- Nem úgy gondoltam a kérdést, hogy megtartják-e...

- ...és ha a legutóbbi szezonból indulunk ki, amikor tudtuk jól, hogy három selejtezőkört kell vívnunk, amit jövőre is meg kell tennünk - fel kell kötni a gatyát.  A csapatok erősödnek - meló lesz. A főtáblára jutás most sem volt egyszerű, de nagyon szeretnénk ismét a tűz közelébe kerülni, hogy legrosszabb esetben is az utolsó fordulóban dőljenek el a dolgaink.

- Köszönöm szépen, Gratulálok!



vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei


További szombati mérkőzések:

Az 5. helyért, 2. forduló

BVSC-Miskolc 8:7 (3:2, 3:1, 0:3, 2:1)

G.: Czigány 2, Mátyok, Várnai, Török B., Pásztor, Létay, Sugár P., ill. Bowen, Misics 2-2, Jakab D., Vadovics, Szabó Roland

A párharc 1:1-re áll, az utolsó mérkőzés Miskolcon lesz, május 10-én, szerdán.


A 11. helyért, 2. forduló

Debrecen-Pécs 13:12 (2:1, 2:1, 1:3, 1:2 - 6:5) - ötméteresekkel

G.: Gyurik 3, Szőke Sz., Tóth P., Kállay 2-2, Fekete G., Macsi M., Dienes, Busilacchi, ill. Kolozsi, Macsi P. 3-3, Csacsovszky E., Csaba M. 2-2, Horváth Zs., Lajkó

A Debrecen 2:0-ra megnyerte a párharcot.


A 13. helyért, 1. forduló

UVSE-Tatabánya 14:11 (2:3, 5:1, 3:5, 4:2)

G.: Tóth Z., Dala D. 4-4, Dávid Z., Kovács Csatlós 2-2, Korényi, Szentesi Á., ill. Szabó Botond 5, Regős, Kiss Gy., Máthé, Francsics, Salamon A.,  Kolarik

A második mérkőzés Tatabányán lesz, május 13-én, szombaton, 15.00 órakor.


A 15. helyért, 1. forduló

Szentes-KSI 12:7 (3:1, 2:0, 3:4, 4:2)
G.:Vörös 4, Van Mil, Visnyakov 2-2, Takács J., Werner, Somogyi, Pellei, ill. Tóth B. 3, Lévai, Kósa, Zerinváry, Bóbis B.

A második mérkőzés május 13-án, szombaton 19.00 órakor lesz a Tüske uszodában.