FACEBOOK

OSC-FTC 9:7

OSC-FTC 9:7
hozzászólás, 2017.04.29.

Az OSC győzelemmel kezdte a bronzcsatát. Szombati eredmények, riport a Kondorosiról nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.


A FORDULÓ VLV-S ELŐZETESE

Bronzcsata, 1. forduló

OSC-FTC 9:7 (2:3; 2:1; 4:3; 1:0)
G.: Zalánki, Salamon 3-3, Bátori, Gór-Nagy, Nikics, ill. Madaras, Varga Dániel, S. Mitrovics 2-2, Szirányi

Az OSC 3:3 után végig vezetve nyert, de a Fradi mindig ott kullogott a nyakán, csak az utolsó percben vált biztossá a hazaiak győzelme.

A második mérkőzés május 6-án, szombaton, 18.00 órakor lesz. A párharc az egyik fél két győzelméig tart, a győztes nemcsak bronzérmes, hanem indulhat a következő klubszezon BL-selejtezőin is, a vesztes az Eurokupában képviselheti Magyarországot.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.

0:1 - Varga Dániel első gólja, ötméteres

0:2 - Mitrovics első gólja

1:2 - Salamon első gólja

2:2 - Zalánki első gólja

2:3 - Mitrovics második gólja

3:3 - Salamon második gólja

4:3 - Zalánki második gólja

4:4 - Madaras első gólja

5:4 - Nikics gólja

6:4 - Salamon harmadik gólja

6:5 - Szirányi gólja

6:6 - Madaras második gólja

7:6 - Bátori gólja

7:7 - Varga Dániel második gólja

8:7 - Gór-Nagy gólja

9:7 - Zalánki harmadik gólja



Tóth László a vlv-nek


- Gratulálok, Laci, megnyertéltek ezt a meccset és egy nagyon nagy lépést tettetek előre. Láttam, hogy borzasztóan izgultál végig, ahogy közeledett a vége, egyre jobban. Érezted, hogy meglesz, végig?

- Nem. Azt kaptuk, amire számítottunk, egy borzasztó küzdelmes, hajtós mérkőzést. Tényleg nüanszok döntöttek és úgy gondolom, hogy a végjátékot most jól kezeltük. Volt a Fradinak egy időkéréses fórja, amire pontosan nem is emlékszem, de kivédekeztük és onnantól volt kicsit nyugisabb a mérkőzés. Összességében: az is bebizonyosodott, hogy ez a párharc is olyan, hogy nem lehet egyetlen percre sem kihagyni, mert abban a pillanatban az ellenfél azt bünteti.

Mondom, egy izgalmas mérkőzés volt. Nyilván én el tudnék képzelni nyugodtabbat is, de olyan nem lesz, úgyhogy..., ezeket a szituációkat borzasztó nagy akarattal, fgyelemmel jól kezeltük, így post picivel előnyösebb helyzetből várhatjuk a következő mérkőzést, de az ugyanilyen, sőt, még keményebb lesz. Most pihenünk, aztán a munka ünnepe után gőzerővel nekifogunk a munkának.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Varga Zsolt a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt! Hát, elment ez a meccs, de még van lehetőségetek javítani. Ezt a mait hogy értékeled?

- Kifejezetten jól indult a mérkőzés nekünk, jól meg tudtuk csinálni azokat a taktikai részeket, amiket szerettünk volna. Utána valahogy egy picit azt éreztem, hogy mi a helyzeteinket nem tudtuk belőni, az OSC meg talán valahogy higgadtabban fejezte be azokat a helyzeteket, amelyekből végül is a gólok születtek. Ez okozta a különbséget. Nem éreztem azt, hogy a két csapat között játékban lenne különbség, inkább tényleg a hibázásban, abban, hogy ott voltak a helyzeteink - kapufa éle vagy éppenhogy csak beleblokkolt valaki. Sajnos egy ilyen nagy meccs ezen múlik, hogy a helyzeteinket hogyan tudjuk belőni, illetve azokat az extrákat hogy tudjuk esetlegesen kivédekezni. De nyilvánvaló, hogy ebben most inkább az volt a fontos, hogxy a helyzeteinket hogyan tudtuk kihasználni.

- Jövő szombaton már nagyon éles lesz, mert nincs több lehetőség... Gondolom, hogy az egész hét az erre való lelki felkészítésre is megy majd.

- Megmondom őszintén, én nem éreztem a kettő között akkora különbséget, ez is ugyanolyan fontos volt, szerintem minden meccs ilyen. És azt sem, hogy ennek vagy annak a meccsnek nagyobb a súlya. Bár hogyha ott negatív az eredmény, akkor az az utolsó meccs az évben. Mindenképpen szeretném ezt a párharcot a harmadik meccsig elvinni, ide visszajönni és itt játszani egy ilyen jó mérkőzést.

- Köszönöm szépen, Zsolt, jó pihenést!



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Gratulálok, Bisztro! Fantasztikus meccs volt. Hogy értékeled?


- Nagyon komoly tétje volt, tétje van ennek a párbajnak, ezt mind a két fél átérzi, így is készültünk, így is álltunk hozzá a mérkőzéshez. Nagyon nehéz volt, talán most játszottunk idén először ennyire kompletten, de ők több pozitív élményből érkeztek, mint mi. 1:0-ra vezetünk, ezt most lezárjuk és hétfőtől elkezdünk készülni a visszavágóra. Szeretnénk úgy lezárni a szezont, hogy lesz egy bronzérmünk.

- Gratulálok!

- Köszönjük.



Salamon Ferenc a vlv-nek

- Na, Feri! Fantasztikusan játszottál, gratulálok külön a teljesítményedhez! Kérek egy kis értékelést!


- Köszönöm szépen. A jó teljesítmény abból fakadt, hogy hátul stabilak voltunk, Bisztro nagyokat védett fontos szituációkban, elöl pedig hoztuk azt, amit a elmúlt egy-másfél hónapban sikerült hoznunk. Biztatva egymást..., nem foglalkoztunk azzal, hogy az elején még vezettek is, aztán kétszer is kiegyenlített a Fradi, csak mentünk előre. Tényleg minden jól alakult és ebből tudunk építkezni. Van egy hét szünet, az egy teljesen más mérkőzés lesz, ott már a Fradinak minden mindegy alapon mennie kell előre. Nagyon várjuk azt a meccset.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi! Ahogy látom, eléggé el vagytok keseredve és minden okotok megvan rá, már csak egy meccs maradt... Hogy érzed? Milyen volt ez?

- Hát, bízunk benne, hogy kettő... Egy hét múlva a Népligetben vagy vége vagy kiegyenlítünk.

Nem mondhatom azt, hogy jó volt, de közben azt gondoltam, hogy van esélyünk - volt is esélyünk. Pontosabbak voltak, ha röviden kell összefoglalni. 8:7-nél volt két emberelőnyünk, hogy egyenlítsünk, aztán ők lőttek abból egy akciógólt és nagyjából vége volt a meccsnek.

- Mit lehet csinálni? Mert két egyforma csapat volt ez nagyjából.

- Hasonóak, de azért nem, mert 9:7 lett nekik.

Kicsi elöl, kicsi hátul, annyit kell hozzáadni. Mondom, tényleg azt éreztem, hogy ezekben a kulcsszituációkban, a legfontosabb pillanatokban pontosabbak voltak, mint mi.

- Ez a pici lehet az, hogy otthon játszotok? Ez sokat számít?

- Biztos számít valamennyit, de attól még ezeket ki kell javítani.

- Mi lesz a héten?

- Edzés. Edzünk, készülünk, aztán jövő szombaton "meghosszabbítjuk".

- Te nem vagy ideges ilyen helyzetekben, de a többiek?

- Meg kell szoknia mindenkinek. Éles, de nem dől össze a világ, bár nagyon fontos. Nem fogom elizgulni, de hát nagyon odateszem magam, meg hát, azt gondolom, mindenki.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence, egy izgalmas meccsen megnyertétek az első találkozót a bronzcsatában. Ilyesmire számítottál?

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat. Ugyanilyenre. Eddig minden Fradi-meccsünk ugyanilyen volt. Hiriges, kemény, brusztos, végig fej-fej mellett és örülök, hogy megint mi jöttünk ki győztesen ebből. De hát azért tenni kell, sokat, hogy ez jövő szombaton is így legyen.

- Ez a mai meccs milyen volt? Mi döntött?

- Nagyon nagy akarattal játszottunk, úgy érzem. Nyilván nem mi voltunk az elődöntőből való továbbjutás várományosai, de az utolsó meccsre már nagyon elhittük, hogy bejuthatunk a döntőbe, ott azért "vért ittunk előtte", nagyon készültünk rá. És azért nem olyan könnyű ebből felállni, ugyanolyan akarattal, motiváltan játszani - erről beszéltünk sokat -, de úgy érzem, hogy sikerült ezt megcsinálni. Szerintem ez látható is volt, ugyanúgy örültünk egy blokknak, egy szép gólpassznak, egy gólnak, ez volt a kulcsa a mi szempontunkból.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani!

- Szia!

- Sokáig ültetek meccs után a vízben a medenceparton Norbival. Miről volt ott szó?

- Hát..., nem voltunk happy-k... Sőt, nem is vagyunk. Elég csalódottak vagyunk. A mérkőzésről beszéltünk, persze, azokról a kis dolgokról, amiken múlik tulajdonképpen a győzelem. Ma is volt két-három ilyen megnevezhető fordulópont vagy legalábbis markáns fél perc-egy perc, amikor megnyerhettük volna, ehelyett sajnos elveszítettük a meccset.

- Lehet-e ezen változtatni, hogy ezek a pici dolgok sikerüljenek?

- Persze, hogy lehet változtatni. Mondjuk, ahhoz képest kevés az idő, hogy..., talán az egyik ok, hogy az OSC a maga javára tudta fordítani ezeket a lélektani pontokat, az az, hogy három éve vannak együtt, ehhez képest az egy hét, ami rendelkezésünkre áll, nem sok, de ahhoz, hogy átbeszéljük, megemésszük, meghozzunk egy döntést, hogy jobban figyelünk, ahhoz meg elég. Igen. Meglátjuk, hogy elég-e.

- Gondolom, hogy bízol a továbbjutásban...

- Természetesen, de már nem jutunk sehova, harmadikok szeretnénk lenni. :-)

- Ja, igen. :-) Gondolom, hogy bízol a harmadik helyben!

- Bízom abban, hogy továbbjutunk az Euroligába, a jövő évre vonatkozóan. :-)

- Köszönöm szépen. Nem akarom elviccelni, de a BL-be... már nem Euroliga... :-)


vlv-fotók


A 7. helyért

Április 29., szombat

1. forduló

Szeged-Vasas 11:7 (4:1, 2:1, 4:1, 1:4)

G.: Illés 3, Sedlmayer, Nagy M. 2-2, Kiss Cs., Sánta, Manhercz Á., Vukicsevics, ill. Marnitz G. 2, Bencz, Mészáros Cs., Bóbis M., Takács B., Lindhout

A párharc az egyik fél második győzelméig tart. A visszavágó időpontja május 3., szerda, 20.00 óra (Tüske uszoda).

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot a szegedi stábnak, Varga Péternek.

1:0 - Sedlmayer első gólja

1:1 - Marnitz Gergő első gólja, ötméteres

2:1 - Illés első gólja

3:1 - Nagy Márton első gólja

4:1 - Illés második gólja

4:2 - Bóbis gólja

5:2 - Sánta gólja

6:2 - Vukicsevics gólja

7:2 - Manhercz Ádám gólja

7:3 - Mészáros Csaba gólja

8:3 - Illés harmadik gólja, ötméteres

9:3 - Kiss Csaba gólja

10:3 - Nagy Márton második gólja

11:3 - Sedlmayer második gólja

11:4 - Marnitz Gergő második gólja

11:5 - Takács Bálint góljának felvétele nincs meg

11:6 - Lindhout gólja

11:7 - Bencz gólja


A 13-16.. helyért

Tatabánya-Szentes 6:5 (2:2, 2:1, 0:2, 2:0)
G.: Francsics 4, Szabó Botond, Kolarik, ill. Farkas, Somogyi, Szalai, Kókai, Visnyakov

A párharcot 2:1-re a Tatabánya nyerte, s játszhat a 13. helyért vagyis biztosította bennmaradását.