FACEBOOK

Tóth László a Reggeli Startban

Tóth László a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.04.28.

Azt kellett elérni, hogy a jó játékos jól játsszon - mondta az edzőváltás utáni fő feladatáról az OSC-tréner, Tóth László a pénteki Reggeli Startban. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

Tóth László, az OSC kispadján Vincze Balázst szezon közben váltó szakember azt mondta: a szezon során mindenki láthatta, hogy az OSC egy jó csapat. Jól felkészített, válogatott játékosokból álló társaság, amellyel Vincze Balázs jó munkát végzett. Aztán valami miatt mély gödörbe kerültek a játékosok, azt kellett valahogy elérni, hogy a jó játékos jól játsszon. Sokat beszélgettek, s aztán mindenki megértette hogy a magyar bajnokság nagyon komoly dolog, a február-március tájékán elveszett hit, kedv kezdett visszatérni, túllendültek a gondokon, hiszen mégiszcsak felnőtt vízilabdázókról van szó. Összeálltak a dolgok, de sajnos a legerősebb csapat ellen kellet játszaniuk az elődöntőben, ezért nem sikerült feltenni az i-re a pontot.

A csapategység újra létrejött és bár két fronton is vereségeket szenvedett az OSC, ez most nem fog akkora törést okozni, hogy ismét a "padló alól kelljen előhúzni" a játékosokat a szombaton kezdődő bronzmeccs előtt.

A vezetőedző elmondta azt is, hogy az idő rövidsége miatt új dolgokat nem lehetett kitalálni, a kondícióra és a taktikára is figyelnie kellett, tartva a szerda-szombati meccsritmust. Taktikája egyébként is volt a csapatnak, ő azt kérte a játékosoktól, hogy "ugyanazt, csak másképp", mint az elődjével.

Az elődöntő esélyeiről szólva Tóth László elmondta, hogy összeállt a csapat, nem érzi, hogy a forma miatt aggódnia kellene. Az ilyen fontos mérkőzések mindig egy három-négy perces periódusban dőlnek el, az akarat megvan, az a kérdés, hogy az adott fontos pillanatokban milyen teljesítményre lesznek képesek a játékosok.

A vezetőedző továbbra sem foglalkozik azzal, hogy érintett-e a kérdést illetően: a szezon végeztével mi lesz az OSC kispadjával? Június 15-én megkezdődik a női válogatott felkészülése a nyári budapesti világbajnokságra, ennek során Bíró Attila szövetségi kapitány segítőjeként tevékenykedik, s ennél távolabbra egyelőre nem tervez.

A TELJES BESZÉLGETÉS: