FACEBOOK

Szolnok-OSC 10:8, Eger-Jug Dubrovnik 6:5

Szolnok-OSC 10:8, Eger-Jug Dubrovnik 6:5
hozzászólás, 2017.04.26.

A Szolnok és az Eger játszik a BL hatos döntőjében, egy ágon vannak, az elődöntőben találkozhatnak és mindketten elkerülték a Pro Reccót. A BL főtábla utolsó fordulójának eredményei, nyilatkozatok, gólok a magyar meccsekről - folyamatosan.

BL-főtábla, 10. forduló

A csoport

Spandau 04-Nizza 11:6 (2:1, 4:2, 4:1, 1:2)
G.: Dedovics 5, Marzuki 2, Saudadier, Mateo Csuk, Jüngling, M. Restovics, ill. Monneret, Izdinsky 2-2, Cakics, Hansen

Brescia-Olympiakosz 13:10 (2:2, 4:3, 1:1, 6:4)
G.: Nora, Ubovics 3-3, C. Presciutti, Bertoli 2-2, Guerrato, Paskovics, N. Presciutti, ill.  Geniduniasz, Murikisz, M. Janovics 2-2, Delakasz, Funtulisz, Buslje, Espanol

A meccs góljai:


Szolnok-OSC 10:8 (2:3, 1:1, 2:2, 5:2)
G.: Varga Dénes 3, Prlainovics, Younger 2-2, Vámos, Fülöp, Mezei, ill. Nikics, Zalánki, Drasko Brguljan 2-2, Salamon, Kovács G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport2):

1:0 - Prlainovics első gólja

1:1 - Zalánki első gólja

1:2 - Salamon gólja

2:2 - Fülöp gólja

2:3 - Nikics első gólja


2:4 - Kovács Gábor gólja

3:4 - Younger első gólja

4:4 - Varga Dénes első gólja

5:4 - Vámos gólja

5:5 - Nikics második gólja

5:6 - Drasko Brguljan első gólja

6:6 - Varga Dénes második gólja

6:7 - Zalánki második gólja

7:7 - Prlainovics második gólja

8:7 - Varga Dénes harmadik gólja

9:7 - Mezei gólja

9:8 - Drasko Brguljan második gólja

10:8 - Younger második gólja



Tóth László nyilatkozata


- A négy Szolnok-meccsből talán most játszottunk a legrosszabbul. Az elején megint jól ment, aztán valamiért elkezdtük siettetni a dolgokat, rengeteg technikai hiba csúszott be. Most már tudjuk a többi eredményt is, az is benne volt a pakliban, hogy bármit csinál az ember, akkor sem sikerül. Megvan ennek is a lélektana, ha nemcsak rajtad múlik, hanem egy másik mérkőzés eredménye is kell, akkor azért többet gondolkodik az agy, megakadhat a dolog.

El kell felejteni ezt a meccset, van két napunk, hogy rendezzük a sorokat, aztán az utolsó szakaszába lép a bajnokság, mindent meg kell tennünk a bronzmérkőzéseken, hogy a bronzérem meglegyen. Menni kell tovább.



Cseh Sándor nyilatkozta


- A Szolnok szempontjából igazából nem volt tétje ennek a mérkőzésnek, becsülettel küzdött, és a fair play szellemében hozta is a mérkőzést. Gratulálok a győzelemhez! Mi volt a siker titka? Annak ellenére, amiről beszéltünk, hogy nem feltétlenül van tétje számotokra ennek a meccsnek, ugyanolyan komolyan vette a társaság, és te is ugyanolyan komolyan vetted, ahogy kell is, ahogy illik.

- Nyilván egy furcsa mérkőzés volt, annyi minden előzte meg, akkora körítése volt ennek, és annyi mindenre kellett közben figyelni… Az az utolsó negyedben változtattunk, illetve taktikát is váltottunk. Nem szeretem soha azt mondani, hogy a taktika miatt nyertük meg, de azért a taktika kicsit megmozdított a csapatban valamit, és a végén ez jól jött ki, öt gólt lőttünk az utolsó negyedben.

- Ez minek volt köszönhető? Fizikailag sikerült felőrölni az ellenfelet, mentálisan, vagy a végére már jól jöttek ki a dolgok? Hogy látod?

- Nem hiszem, hogy fizikálisan sikerült felőrölnünk őket. Szerintem itt minden csapat sportszerűen küzdött, de valószínűleg az OSC is tudta, hogy a negyedik negyedben vezet a Brescia. Nyilván, ez a mai világban nem egy nagy csoda, viszont ők ettől az utolsó percekben egy kicsit maguk alá estek, feltételezem. De nem is akarok én erről beszélni.

Alapvetően azért nem volt minden jó, elég lassan játszottunk az első három negyedben, nem járattuk a labdákat, a védekezésünk is olyan volt, hogy hagytunk teret az ellenfélnek – tulajdonképpen ezt sikerült a negyedik negyedre megváltoztatnunk.

- Kardos Gergőről beszéltünk az elején, megkapta a lehetőséget kezdőként. Mit szólsz a teljesítményéhez?

- Az elején nem tetszett annyira, de aztán a végére szerencsére nagyon jól védett. Összességében nem is úgy kezelem őt, mint egy cserekapust, hiszen azért a Szuperkupa-döntőn, az Eger elleni bajnoki rangadón, az elődöntőn már bizonyított. Ez volt a célunk, hogy két jó kapusunk legyen.

- Köszönöm szépen, és sok sikert a final sixben!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bisztritsányi Dávid nyilatkozta


- Az utolsó percekig esélyünk volt arra, hogy bekerüljünk, de azért legyünk őszinték, nekünk nem ezt a mérkőzést kellett volna megnyerni, hanem a két Brescia-meccset, amelyeken mind a kétszer nyert helyzetből kiengedtük a vezetést a kezünkből. Ez ott ment el... De visszaemlékezve erre a két meccsre, meg kell védenem a csapatot, saját magunkat, azért ott nem volt olyan könnyű...

Nyilván csalódottak vagyunk, főleg így, hogy ugye a bajnoki döntő is elúszott. Fel kell készülnünk a Ferencváros elleni bronzmérkőzésre és meg kell szereznünk a harmadik helyet, mert jövőre is a BL-ben akarunk játszani.

Ma érezhető volt, hogy tíz napon belül már a negyedik mérkőzést játszottuk egymással, mindegyiknek más volt a forgatókönyve, sok gólos, kevés gólos, sok kiállítás, kevés kiállítás, ez volt talán az átmenet a kettő között. Elfáradt nagyon a két csapat, látszott, hogy már nem először feszül neki a mi centerünk az ő bekkjének. Kicsit talán már "untuk egymást", de ennek a mérkőzésnek nagyon komoly tétje volt, a Szolnok részéről az, hogy veretlen maradjon, a mi részünkről az, hogy bekerüljünk a final sixbe. Sportemberek vagyunk, felemelt fejjel tovább kell menni és csinálni a dolgunkat, mert ha most elkezdünk melankóliába süllyedni, akkor az nem lesz jó. Megtettünk mindent, egymás szemmébe tudunk nézni és tényleg emelt fővel mehetünk haza.



Kardos Gergely a Sport2-nek


- Gratulálok! Mit szóltál hozzá, hogy megkapod a lehetőséget kezdőként ezen a meccsen?

- Nagyon-nagyon örültem neki, nekem ez volt életem első BL-mérkőzése. A non plus ultra, hogy még nyerni is tudtunk, úgy, hogy pár játékost pihentettünk. Nagyon örültem, nagyon jól játszottunk, szerintem nagyon jó volt a védekezés, emiatt is tudtam jól védeni a kapuban.

- Kérdeztem rólad, a teljesítményedről Cseh Sándort, és mondta, hogy az elején nem volt elégedett, de aztán a végén elkaptad a fonalat. Mi kellett ahhoz, hogy átlendülj a holtponton?

- Igen, az elején egy kicsit én is úgy éreztem, hogy egy-fél ütemekkel lemaradtam az első két-három lövésnél, de aztán az első két védés után éreztem azt, hogy most már ott vagyok fejben, és menni fog.

- Hogy készülsz a final sixre?

- Minden meccsre úgy készülök, mintha védenék, de valószínű, hogy nem rólam fog szólni a final six. Nagyon szeretnénk megnyerni!

- Úgy legyen! Köszönöm szépen, sok sikert kívánunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes a Sport2-nek


- Varga Dénes három gólt szerzett a mérkőzésen, ezzel csapata és a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Gratulálok a győzelemhez, gratulálok a góljaidhoz, sikerült felőrölni az OSC-t. Minek volt ez köszönhető? Hogy láttad? Egy hullámzó mérkőzés végül szinte sima lett a végén.

- Talán annak, hogy az utolsó negyedben húztunk egy merészet, amit nem elemeznék tovább annál, hogy ennek eredményeképpen 5:2-re nyertük a negyedet, tudtunk lefordulásgólt lőni.

- Amúgy milyen volt a mérkőzés eleje, ez a hullámzás? Mennyire voltál ezzel elégedett, elégedetlen, hogy érezted? A társaságnak nem tudom mennyire volt nehéz rápörögni egy olyan meccsre, aminek a tétje igazából csak az volt, hogy a veretlenséget megőrizzétek?

- Alapvetően bennem az határozta meg a kezdést, hogy bennünk van két olyan nap, amit annak szenteltünk, hogy a jövő hét hétfőre legyünk jó formában. Izomlázat érzek magamban, és ezzel nem voltam egyedül, ilyenkor nehéz, sokkal nehezebb jól kezdeni egy pörgős meccset, úgyhogy szépen lassan rázódtunk bele, mondhatni pont akkorra, amikorra kellett, a végére.

- Köszönöm szépen, sok sikert a Final Sixhez!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 

A csoport végeredménye

1. Szolnok 28,
2. Olympiakosz 22,
3. Brescia 17,
4. OSC 12,
5. Spandau 7,
6. Nizza 0 pont



 




B csoport

Partizan Belgrád-CNA Barceloneta 4:8 (0:1, 1:2, 2:3, 1:2)

G.: Radanovics, Jankovics, Jaksics, Radojevics, ill. Famera 5, Lazina 2, Mallarach

A teljes mérkőzés:


Hannover-Pro Recco 7:10 (0:1, 0:1, 2:4, 5:4)
G.: Radovics, Szekulics 2-2, Bukowski, Darko Brguljan, Winkler, ill. Pijetlovics 3, Mandics 2, S. Sukno, Figari, F. Filipovics, Bodegas, Ivovics

Eger-Jug Dubrovnik 6:5 (1:1, 2:1, 1:1, 2:2)
G.: Erdélyi 3, Angyal, Milos Csuk, Hárai, ill. Benics 2, L. Fatovics, X. Garcia, Perrone

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.)

0:1 - Perrone gólja

1:1 - Angyal gólja

1:2 - X. Garcia gólja

2:2 - Erdélyi első gólja

3:2 - Erdélyi második gólja, ötméteres

3:3 - L. Fatovics gólja

4:3 - Erdélyi harmadik gólja

5:3 - Milos Csuk gólja

6:3 - Hárai csavargólja

6:4 - Benics első gólja

6:5 - Benics második gólja


DABROWSKI NORBERT nyilatkozata (M4):

- Annyi volt a gondom az egész mérkőzéssel, hogy az eső két negyedben Bane (Braniszlav Mitrovics - a szerk.) jobb volt, mint a Jug, a második kettőben pedig mi voltunk jobbak, mint a Jug, megtámogattuk Banét is, már nem kellett annyi bravúrt végrehajtania, azokat a lövéseket kapta, amiket kikényszerítettünk. Úgy gondolom, ez tényleg egy csapatmunka volt.

Nem a Jugnak és nem a másik négy F6-os csapatnak üzentünk ezzel a meccsel, hanem inkább magunknak, hogy igaz az, amiben hiszünk, az elmúlt három évben nem fürdeni jártunk le az uszodába. Szép lassan kezdem azt látni, hogy minden a helyére kerül, de hát egy blokkon, egy lövésen elcsúszhat minden, úgyhogy - megyünk tovább.

HÁRAI BALÁZS nyilatkozata (M4):

- Borzasztó fárasztó mérkőzés volt. Igazából nem számolgattunk, nem foglalkoztunk azzal, hogy ki lesz az ellenfelünk a final sixben, úgy jöttünk be erre a mérkőzésre, hogy meg akarjuk nyerni, aztán lesz, ami lesz. Az egész mérkőzésen mi diktáltunk, de mondom, borzasztóan elfáradt mind a két csapat, ez átható volt a végén is.

A sok úszás volt fárasztó, meg hogy dekoncentráltak voltunk elöl. A védekezés nagyjából rendben volt, viszont elöl nagyon kapkodtunk, főleg az elején, ezért rengeteget kellett melózni a mai meccsen.

Az eredmény magáért beszél. A BL-ben évek óta nem volt sikerélményünk, pedig a final sixbe kétszer is bekerültünk, de most mindenféleképpen szeretnénk előrelépni és erre minden esély megvan, ezt ma is megmutattuk.


ERDÉLYI BALZS nyilatkozata (M4):

- Bane óriási bravúrokat mutatott be hátul. Összességében nem volt rossz a védekezés, de volt egy pár lyuk, amit a Jug ki tudott volna használni. Szerencsére ott volt Bane és megmentett minket. Támadásban akadozott a gépezet, nem értünk fel időben, ebben mindenképpen előre kell lépni.

Nyertünk, de a játék összességét nézve sok van még a csapatban. Bízom abban, hogy nem ez volt a maximum, amit tudunk nyújtani.

Azt gondolom, hogy mind a két csapat nagyon küzdött, a Jug is meg mi is és talán tudása alatt játszott mind a két csapat. A döntőkre és a final sixre azért még jobb formába fogunk kerülni és jobb vízilabdát fogunk mutatni.


BRANISZLAV MITROVICS nyilatkozata (M4):

- Csak így, kevés gólon tartva lehet megverni a Jugot, amely egy nagyon jó csapat. Kicsit többet vártunk tőlük, lehet, hogy az utazás miatt fáradtan jöttek ki a meccsre. Muszáj megdicsérni a csapatomat, nagyon jól játszott és a Bajnokok Ligája címvédőjét megvertük!

Ha most azt hisszük, ezután a győzelem után, hogy elég jók vagyunk, akkor bajba kerülhetünk. Ami biztos: van még elég idő, hogy még jobbak legyünk addigra, amikorrra kell.

A csoport végeredménye

1. Pro Recco 30,
2. Eger 18
3. Jug Dubrovnik 17,
4. Barceloneta 14,
5. Partizan 4,
6. Hannover 3 pont


A BUDAPESTI BL FINAL SIX PROGRAMJA (Duna Aréna)

Május 25., csütörtök

Eger-Brescia

Olympiakosz-Jug Dubrovnik

Május 26., péntek

Szolnok-Eger-Brescia győztese

Pro Recco-Olympiakosz-Jug Dubrovnik győztese

Május 27., szombat

Bronzmérkőzés

Döntő