FACEBOOK

Szolnok-OSC jön - a döntőért

Szolnok-OSC jön - a döntőért
hozzászólás, 2017.04.21.

Szombaton mindenképpen befejeződik a Szolnok és az OSC csatája, amely 6:6-ra áll. A győztes döntőbe jut. A két edzőt kérdeztük.

Bajnoki rájátszás, elődöntő

Eddig ez történt:

SZOLNOK-OSC 13:10

OSC-SZOLNOK 7:6

 3. forduló

Április 22., szombat


18.00 Szolnok-OSC - tévéközvetítés most sincs

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Az első meccsen kicsit szétszórt volt a védekezésünk, de elég jól támadtunk, a visszavágón fegyelmezettebben védekeztünk, ugyanakkor elkövettünk három takikai hibát, amiből három gólt kaptunk. Javult tehát a védekezésünk, a támadásunk volt kicsit lassabb. Folyamatosan dolgoztunk azóta, szeretném, ha szombaton mind védekezésben, mind támadásban jó teljesítményt nyújtanánk, ha ez sikerül, akkor fogunk tudni győzni.

- Mekkora a lelki nyomás most rajtatok, hiszen azért nyilván nem arra számítottál, hogy mindent eldöntő meccs lesz az elődöntőben...?

- Túlságosan önteltnek kell lenni ahhoz, hogy az ember egy 3:3-ról induló elődöntő esetében ne vegye számításba, hogy egy meccset elveszíthet az első kettőből és a harmadik fog dönteni, tehát erre mindenképpen fel kellett, hogy legyünk készülve. Egyébként nem hiszem, hogy nagyobb a nyomás rajtunk, mint máskor - mostantól lényegében csak ilyen meccseink lesznek, az elmúlt években is így volt ez a szezon vége felé.

- A Kondorosi úti meccs utáni nyilatkozatodban volt egy mondatod, amely szerint "vannak olyan játékosok, akik úgy gondolták év közben, hogy eljutottak valahova és akkor itt picit be lehet fékezni". Ezzel kapcsolatban voltak "egyéni beszélgetéseid" a meccset nővetően (név nélkül kérdezem)?

- Nem voltak, amit ezzel kapcsolatban megbeszéltünk, azt a csapattal együtt beszéltük meg.

- Lehet-e beszélni arról, hogy van-e nálatok sérült, beteg - anélkül, hogy ezt a lehetőséget esetleg az ellenfél megtévesztésére használnád fel? :-)

- Soha nem használtam fel ilyesmire, mindig az igazat mondtam: jelen pillanatban, pénteken mindenki hadra fogható.


TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy látom, hogy a hangulat tökéletes, a fiúk elszántak, mindenki tisztában van a tét nagyságával, ennek megfelelő a hozzáállás. Sérültünk, betegünk nincsen, Hegedüs ujja is rendbe jött.

Igazi vízilabda-csemege jön, hiszen kiélezett helyzetben, várhatóan sok néző előtt játszunk. Apróságokon múlhat a dolog, bízom benne, hogy a mi javunkra dől el. A Szolnok továbbra is nagyon erős csapat, bár legutóbb legyőztük és az első meccsen is sokáig egál volt az állás. Biztos, hogy hazai pályán mindent megtesznek azért, hogy ők játsszák ismét a bajnoki finálét.

Az fog dönteni, hogy abban az egy órában ki hogy kezeli azokat a szituációkat, amelyeket már jól ismerünk. Nagy újdonságokra nem számítok, de azért a csapatok mindig próbálnak kitalálni valami meglepőt. Tökéletes összpontosítás, fegyelem és hallatlan nagy akarat kell, amivel azért eddig sem volt probléma.

- Egy ilyen helyzetben szerinted arra kell koncentrálni, hogy amit biztosan tudtok, azt jól, tökéletesen hajtsátok végre, elszántan, végig keményen vagy külön erre a meccsre kitalált edzői taktikát érdemes inkább megvalósítani?

- Mindig kell valami újdonság, de azért nekem elég kevés időm volt még a csapattal közösen, hogy a múltból vegyünk elő korábbi taktikai elemeket. Én arra számítok, hogy nekünk fognak esni és ami igazán félelmetes lehet, az az, amit a második meccsen sikerült jól kezeltünk: volt egy iszonyatos ritmusváltásuk a negyedik negyedben és gyakorlatilag meg is nyerhették volna a meccset, ha erre nem tudunk reagálni. Ha ez ismét megtörténik, márpedig megtörténhet, akkor az lesz a kérdés, hogy miként tudunk válaszolni, mert az a sebesség félelmetes, amit a Szolnok negyedenként tud újítani. De hát, nálunk is jó játékosok vannak, fel tudjuk venni a versenyt, meglátjuk, milyen eredménnyel.


18.00 Szentes-Tatabánya

A Tatabánya 6:3-ra vezet az egyik fél 7. pontjának megszerzéséig tartó párharcban.