FACEBOOK

Reggel edzés, délben szalon, este ismét a csapat mellett

Reggel edzés, délben szalon, este ismét a csapat mellett
hozzászólás, 2007.03.04.

  Évente 4 hónapra Nagy Ferencnek, a válogatott gyúrójának meg kell osztania napjait a magánpraxisa és a férfi vízilabda válogatott között.Délelőtt és este a csapatnál, nap közben pedig az UTE pályánál lévő masszőr szalonjában gyúrja a vízilabda és labdarúgó játékosokat, illetve azokat, akik bejelentkeznek hozzá.

 

Fél 8-kor indul el otthonról és késő este 9-re ér haza a válogatott időszakban, amikor két edzésen is ott kell lennie. Ha van rá ideje, akkor a délelőtti edzés után már rohan is a Megyeri útra a masszázs szalonjába. Az egyik tanítványa maradt mellette dolgozni, így sosem üres a szalon. Se akkor, amikor az edzésen van, se akkor, amikor a válogatottal kell utaznia valahová.

 

“Kicsit elmentem a fizioterápia felé. Ez újabb tanfolyamokat is jelentett. Az ultrahanghoz nem kell tanfolyam, de a többi géphez igen.”

A szalonban lévő különböző gépekhez, mint a lézer is, meg kellett szereznie a különböző okleveleket, de így sokkal átfogóbb és eredményesebb kezeléseket tudnak nyújtani. Azonban nem ő dönti el, milyen gépet kell elővennie 1-1 probléma esetén.

“Az orvos csinál egy diagnózist és abban benne van, hogy milyen kezelésre van szükség a gyógyuláshoz. A válogatottnál azonban a doki maga végzi ezeket a kezeléseket. A szalonban lévő gépeket az UTE labdarúgói használják elsősorban, mert ott van helyben. Edzés után lejönnek. Megcsináljuk és nem kell sorban állniuk a TF-en hozzá.”

A vízilabda válogatott játékosainál Dr. Pavlik Gábor állítja fel a diagnózist és, amennyiben nem elegendő egy masszázs, ő maga veszi őket kezelésbe lézerrel, izomstimulátorral, ultrahanggal.

Címkék:
Nagy Ferenc