FACEBOOK

Kialakult a válogatott vb-felkészülési programja

Kialakult a válogatott vb-felkészülési programja
hozzászólás, 2017.04.19.

Várhatóan 18-as keret kezdi meg a vb felkészülést, amely "nyugodt időszakokat" és kemény partnerekkel közös edzéseket, sőt, éles meccseket is tartalmaz. Az elkészült programterv részleteiről a szövetségi kapitány tájékoztatta a vlv-t.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:



Az idén tízéves vlv továbbra is arra törekszik, hogy, ha csak egy mód van rá, mindenhova elkísérje a válogatottat és a helyszínről tudósítson felkészülési tornákról, edzőtáborozásokról is. Úgy gondoljuk, hogy a budapesti világbajnokság évében ez különösen közérdekű feladat.

A szövetséggel kötött együttműködési megállapodásunk (amely eddig működésünk költségeinek kisebb részét fedezte) a múlt hónap végén lejárt és bizonyos jelekből kénytelenek vagyunk arra következtetni, hogy az MVLSZ nem folytatja támogatásunkat.

Ez a kérdés még nem dőlt el véglegesen, egyelőre reménykedünk, de szeretnénk kérni mindazokat, akiknek módjukban áll céges formában támogatni működésünket, hogy segítsenek, járuljanak hozzá anyagi támogatással ahhoz, hogy munkánkat az eddigi színvonalon végezhessük.

Amennyiben támogató nélkül maradunk, a következő - lényegében utolsó - tervünk az, hogy közvetlenül az olvasóinkhoz fordulunk segítségért. (Ezt a számunkra kedvező adóügyi szabályváltozások lehetővé teszik.)


Mindenkinek jó szurkolást, sok hasznos olvasnivalót, vlv-fotót és vlv-videót kívánunk!

a vlv szerkesztője
info_kukac_vlv_pont_hu

- Két részletben kezdődik meg a felkészülés, hiszen a BL final sixen szereplő játékosok értelemszerűen egy kis pihenőt kapnak. A többiekkel május 29-én elkezdjük a munkát, a BL-esek egy héttel később csatlakoznak. Az egész társasággal a szlovákiai Somorjára vonulunk, ahol elszeparáltan tudunk dolgozni, mindenki csak a munkára koncentrálhat, úgy remélem, hogy jó kezdete lesz ez a felkészülésnek.

A második héten Budapesten kezdünk, majd Madridba utazunk, ahol néhány napot a spanyol válogatottal közösen készülünk majd. A harmadik héten Görögországban részt veszünk a hagyományos görögországi Samartzidis Kupán, amelynek programjában az idén öt csapat szerepel, Montenegró, Görögország, Kanada, Spanyolország és mi. (Érdekesség, hogy ezen a tornán a magyar válogatott legutóbb 2013-ban szerepelt, akkor második lett, majd nem sokkal később megnyerte a barcelonai világbajnokságot - a szerk.)

A negyedik héten Budapesten, magunk készülünk, a következő hét viszont ismét izgalmasabb lesz: előbb Szerbiával lesznek közös edzéseink, sőt, valószínűleg egy mérkőzés is, Kecskeméten, majd péntek-szombat-vasárnap a Benu Kupa, következik, amelynek helyszíne még nincs meg, szereplői már ismertek: Németország, Románia és Kanada. A közvetlen élvonalhoz tartozó válogatottakat azért nem tudtunk meghívni, mert a legtöbb csapat már januárban lekötötte részvételét az ugyanekkorra szervezett siracusai tornára. Ezért is törekedtem arra, hogy a felkészülés e szakaszában nagyon erős ellenfelünk is legyen, így került a programba a szerbekkel közös edzőtáborozás.

A felkészülés hatodik hetében már a formaélesítésre koncentrálunk, Budapesten leszünk, július 17-án, hétfőn pedig az ausztrálok elleni csoportmeccsel megkezdődik számunkra a budapesti világbajnokság.

- A Margitsziget szétdúlva a felújítási munkálatok miatt, amelyek hírek szerint csak közvetlenül a vb előtt fejeződnek be. Hol lesznek a budapesti foglalkozások? Készül számotokra egy "védett terület"?

- A és B tervünk is van. A Margitszigetre készülünk, de akár a B terv is átváltozhat A tervvé, ez pedig a Szőnyi úti BVSC-uszoda, amely hamarosan egy nyitott-fedett új medencével bővül.

- Mikor hirdeted ki a felkészülési keretet?

- Úgy gondolom, hogy május vége felé, közvetlenül a final six után.

- Azt már eldöntötted, hogy hány emberrel kezded meg a munkát?

- Valószínűleg 18-as keret lesz, plusz egy fő elképzelhető, de az is lehetséges, hogy mínusz egy lesz...

- A szövetség a napokban kikérte az olaszoktól Alex Giorgetti sport-állampolgárságát - erről lehetett olvasni a Magyar Nemzetben. Ez azt jelenti, hogy számolsz vele a vb-keret összeállításánál?

- A Magyar Vízilabda Szövetség jogköre, hogy elindítson sportállampolgárság-váltással kapcsolatos ügyeket, az én szövetségi kapitányi jogköröm pedig, hogy a rendelkezésre álló játékosokból majd a legütőképesebb, legharmonikusabb csapatot alakítsam ki.

- Köszönöm a beszélgetést!


A BUDAPESTI VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA



(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd és vlv)