FACEBOOK

A rájátszás újabb fordulója - OSC-Szolnok a Kondorosin

A rájátszás újabb fordulója - OSC-Szolnok a Kondorosin
hozzászólás, 2017.04.19.

Kialakulhat a döntő mezőnye a szerda esti OSC-Szolnok meccsen. Előzetesünkben a két vezetőedző nyilatkozata. További két mai mérkőzés: BVSC-Szeged és Vasas-Miskolc.

Bajnoki rájászás, április 19., szerda

Elődöntő, 2. forduló

20.00 OSC-Szolnok


A Szolnok 6:3-ra vezet az egyik fél 7. pontjának megszerzéséig tartó küzdelemben.

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Minenki tisztában van a mérkőzés jelentőségével, ennek megfelelően fognak vízbe ugrani a fiúk, de nyilván a szolnokiak is. Nem számítok semmivel sem könnyebb meccsre, mint Szolnokon volt, de ha azt a színvonalat tudjuk tartani, amit ott mutattunk, főleg az első két-három negyedben és még kevesebb hibával játszunk, akkor azt hiszem, hogy fogunk tudni élni a hazai pálya előnyével.

- Lesz "hazai pálya előnye"? Mire gondolsz?

- Annyiból mindenféleképpen, hogy ott edzünk... :-)

- Ezt nem veheti el tőletek senki. :-)

- Így van. :-) Nekünk ismerős ez a pálya, minden nap ebben a medencében vagyunk. Én egy jó meccsre számítok és mondom, ugyanazzal az akarattal és fegyelmezettséggel kell végig játszanunk, mert a Szolnok ellen egy percre sem szabad kihagyni, ezt azonnal megbünteti. Ha ez sikerül, akkor nagyon jó eredmény születhet.

- Mennyire lökheti meg a csapatodat, hogy visszatér a két eltiltott, Nikics és Brguljan?

- Mindenféleképpen jó ez, mert fontos, hogy meccs közben is lehessen pihentetni embereket. Olyan iram van a Szolnok meccsein, hogy a fáradtságból adódó pillanatnyi figyelmetlenségek gólokba kerülnek. Így jobban lehet a játékosokat forgatni, cserélgetni, s talán frissebbek tudunk maradni a végjátékra.

- Lehet, hogy hülye a kérdés, de mégiscsak felteszem: szerinted meglepő lenne, ha nyernétek?

- Az a kiindulás, hogy nyerni akarunk. Az egész szezon nagyjából a Szolnokról szólt, nagyon erős csapat, csak két vereségük van, de az egyik éppen tőlünk...

- Tudsz-e betegről, sérültről, panaszkodott-e valaki a szolnoki meccs után?

- Fáradtságra panaszkodtak, de ez normális a meccs után...


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Természetesen a rájátszásban csak a győzelem számít, az a legfontosabb. Nagyon fontos nekünk a győzelem, mégis, a két mérkőzés között két-három nap eltelt és ez alatt a két-három nap alatt elég sok mindent átbeszéltünk csapaton belül. Szeretnék látni kis előrelépéseket, olyan dolgokat, amik jobban működnek már, mint az első meccsen. Nekem ez is nagyon fontos lesz a szerdai találkozón.

- Megsérült-e valaki vagy mindenki játszani tud?

- Szerencsére mindenki egészséges, Fülöp Bence is meggyógyult.

Tudjuk, hogy az OSC is komplett lesz. Természetesen mind Nikics, mind Brguljan nagyon jó játékos, és hiányoztak az első meccsen, de szeretném elmondani, hogy mi is ugyanúgy három emberrel kevesebbel játszottunk. Mivel nem igazán működött a csapatvédekezésünk, s szinte az egész meccsen "gólkényszerben" voltunk, ezért nem játszattam Hangay Zoltánt és Szatmári Kristófot, Fülöp Bence pedig, ugye, beteg volt, tehát mi is az első 7-8-9 játékosunkkal játszottuk le azt a mérkőzést.

Nekem az is nagyon fontos lenne, hogy szerdán este sokkal egységesebbek legyünk, igazi csapatként működjünk, mert ez azt is lehetővé tenné, hogy kisebb-nagyobb szerepekre minden játékost be tudjak vetni, ez nagyon sokat jelenthet nekünk.


Az 5-8. helyért, 1. forduló

19.00 BVSC-Szeged

A párharc 6:0-as BVSC-vezetésről indul.


Az 5-8. helyért, 2. forduló

20.00 Vasas-Miskolc

A Miskolc 6:3-ra vezet.