FACEBOOK

Olympiakosz-Szolnok 4:6, OSC-Nizza 11:9, Eger-Partizan Belgrád 8:4

Olympiakosz-Szolnok  4:6, OSC-Nizza 11:9, Eger-Partizan Belgrád 8:4
hozzászólás, 2017.04.05.

A Szolnok csoportelső, az Eger pedig biztosította helyét a májusi budapesti final six-ben - az OSC esélyei minimálisra csökkentek a továbbjutásra. A vlv-tudósítása nyilatkozatokkal és gólokkal:

BL-főtábla, 9. forduló

2017.04.05., szerda

A csoport

Spandau 04-Brescia 10:14 (3:5, 3:2, 4:7, 0:0)

G.: Marzuki, M. Stamm 3-3, Mateo Csuk 2, Gielen, Hamby, ill. Nora 4, Muslim, Bertoli, Ubovics 2-2, C. Presciutti, Rangyelovics,  Paskovics, Manzi

Olympiakosz-Szolnok 4:6 (0:1, 2:2, 1:2, 1:1)
G.: Funtulisz 2, Milonakisz, Geniduniasz, ill. Varga Dénes 2, Vámos, Mezei, Prlainovics, Kis G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

VLV-VIDEÓK (Sport Televízió):

0:1 - Varga Dénes első gólja

0:2 - Mezei gólja

1:2 - Funtulisz első gólja


1:3 - Prlainovics gólja

2:3 - Geniduniasz gólja

3:3 - Milonakisz gólja

3:4 - Kis Gábor gólja

3:5 - Vámos gólja

4:5 - Funtulisz második gólja, ötméteres

4:6 - Varga Dénes második gólja, ötméteres


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, ez nagyon kellett, nagyon szép is volt és olyan biztosnak is tűnt valahogy! De te foglald össze, légy szíves!

- Lényegében egy negyeddöntőt játszottunk az Olympiakosszal, amely tavaly BL-döntőt játszott, és azóta talán meg is erősödött, illetve mindenki tudja, hogy milyen a hazai pályája. Nagyon kemény feladat volt, és így, hogy sikerült győznünk, természetesen nagyon boldog vagyok, de még inkább nagyon büszke a csapatra, hiszen nagyon fegyelmezetten és óriási akarással játszottunk. Nyilván sok mindent megbeszéltünk, amiket szinte százszázalékosan betartottunk a mai napon, de nem elég valamit megbeszélni, hanem a játékosoknak ezt szívvel-lélekkel meg is kell csinálniuk. A tavalyi és a tavalyelőtti évben mindig egy hajszállal maradtunk le a csoportelsőségről, szerintem az egy óriási fejlődés, hogy idén meg tudtuk nyerni a csoportunkat. Az lesz a célunk, hogy bejussunk majd a döntőbe, ez egy következő lépcsőfok. De azt gondolom, az is óriási dolog, amit a klubvízilabda adhat egy csapatnak, játékosoknak, edzőknek, hogy egy ilyen atmoszférájú meccsen, Görögországban az Olympiakoszt sikerül legyőzni.

- Magáról a meccsről egy mondatot? Meglepett, hogy viszonylag sima volt, vagy nem érezted simának?

- Azért viszonylag sima nem volt… Azt gondolom, hogy a szombati Eger elleni mérkőzésünk lehet, hogy egy picikét azért is sikerült rosszabbul, mert erre koncentráltunk. De a lényeg inkább az, hogy ott nagyon sokat tanultunk arról, hogy egy jó csapat ellen, idegenben nem szabad megzavarodnunk, és minden centiméterért meg kell küzdenünk, hogy azt a játékot tudjuk játszani – mind védekezésben, mind támadásban –, amit mi kitaláltunk és szeretnénk. Ebben nagyon sokat léptünk ma előre. Azt éreztem, hogy nagyon keményen játszottunk, nagyon keményen védekeztünk, ez mind csapatszinten helyezkedésben, mind egyénileg megtörtént. Látszott a görög, illetve az idegenlégiós arcokon, hogy ez elkezdte őket elbizonytalanítani. Így is végig – nem tudom, hogy ezt a tévé mennyire adta át – egy nagyon feszült, kemény mérkőzés volt, talán 3-4 perccel a vége előtt volt pár lehetőségünk, ha azokat belőjük, elmehettünk volna három góllal is, eldönthettük volna hamarabb a meccset. De nyilván ez így is egy nagyon nagy győzelem. Úgy gondolom, nagy megkönnyebbülés a játékosoknak, hogy csoportelsők lettünk, hiszen biztosan ott leszünk utolsó nap a final sixben, mindenféleképpen éremért fogunk játszani, ez akár a magyar vízilabdának, vagy a rendezőknek is egy nagy megkönnyebbülés, hiszen az már biztos, hogy lesz az utolsó napon is magyar csapat.

Még annyit szeretnék mondani, hogy az egész csapat nevében gratulálok a Ferencvárosnak!

- Köszönöm, jó utat kívánok és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


OSC-Nizza 11:9 (3:2, 3:2, 2:2, 3:3)
G.: Bátori 4, Zalánki, Nikics 2-2, Seman, Gór-Nagy, Salamon, ill. Bruyere 4, Hansen, Izdinsky 2-2, Cakics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Gór-Nagy gólja

2:0 - Bátori első gólja

2:1 - Izdinsky első gólja

3:1 - Seman gólja

3:2 - Izdinsky második gólja

4:2 - Zalánki első gólja

4:3 - Bruyere első gólja


5:3 - Zalánki második gólja

5:4 - Hansen első gólja

6:4 - Nikics első gólja

6:5 - Bruyere második gólja, ötméteres

7:5 - Bátori második gólja

7:6 - Cakics gólja

8:6 - Nikics második gólja

8:7 - Hansen második gólja

9:7 - Bátori harmadik gólja

10:7 - Bátori harmadik gólja, ötméteres

10:8 - Bruyere harmadik gólja

10:9 - Bruyere negyedik gólja

11:9 - Salamon gólja



Tóth László nyilakozata


- Azt mondtad a harmadik negyed végén-negyedik negyed elején, hogy "olyan álmoskás az egész". Azt hiszem, hogy ez elég jól jellemezte a mérkőzést, azt, ahogy az OSC játszott.

- Hát igen, szemmel látható volt, hogy fáradt benyomást keltettek a fiúk. Négyet edzettünk a meccs előtt, lehet, hogy a frissesség hiányát ez okozta. Ennek ellenére, ha az első és a második negyedben picit jobban figyelünk és a ziccereinket nem a szögletzászlóhoz dobjuk, hanem a másik játékos kezébe, akkor hamar kialakulhatott volna egy megnyugtató, többgólos előny és talán más lett volna. Így azért izgulni kellett, nehogy döntetlen legyen, de fontos szituációban sikerült gólt szerezni és végül is hoztuk a mérkőzést, ami kötelező elvárás volt.

- Fáradtság? A koncentráció hiánya? Azért mégiscsak olyan társaságot vettél át, amely néhány hete még eléggé maga alatt volt, fel kellet őket rázni, s ez a folyamat még talán nem tart a végén.

- Ez is benne lehet, ez egyértelmű, az edzés miatt sokat voltak az uszodában, nem pihentünk rá a meccsre, de én úgy gondoltam, hogy munkával próbáljuk a dolgokat helyre rakni, hogy egyáltalán tudjunk közösen is gyakorolni, amit játszunk a meccsen. Nincs egy hete, hogy történtek itt a dolgok, és azért e nem múlik el egyik napról a másikra. Óhatatlan, hogy ha van egy rosszabb lövés - ma pedig volt -, akkor lehet, hogy a játékosnak eszébe jut egy csomó minden, ami meggátolja, hogy felszabadultan, lazán játsszon. Biztos, hogy ez is egyfajta magyarázat, de igazából a lényeg az, hogy megvan a győzelem. Megyünk, csináljuk tovább.

- Egyetértesz azzal, hogy Bisztritrsányi Dávid nevét említhetjük, rajta kívül csupa nagybetűs teljesítmény nem nagyon akadt a csapatban?

- Bisztro jól védett, teljesen egyértelmű, voltak bravúrok is a kapuban, mondjuk, itt a végén volt kettő, ami védhető lett volna, most belefért. Én még a két centert kiemelném, szereztek jó pár ítéletet, ami azért kellett, különösen itt a végén. De valóban nagyon hullámzó a játék, nem volt teljesen kiegyensúlyozott senki. Van még mit melózni ezen, nem vitás.

- A Brescia négy góllal nyert a Spandau ellen. A remény még él, hiszen két pont a különbség az utolsó továbbjutó helyért. Megy az OSC a Szolnokhoz, a Brescia pedig fogadja az Olympiakoszt. Mi sülhet ki ebből?

- Ez három hét múlva lesz, majd meglátjuk. Nyilván mindent megteszünk, de hát ezt már nagyon nehéz lesz úgy csinálni, hogy jó legyen. Ez van. Most szusszanunk egyet, aztán edzeni kell tovább. Jön a bajnoki elődöntő - Szolnok-napok jönnek. Belőlük kell felkészüllni és nem kell bemutatni őket, hogy milyen csapat.

- Úgy érzed, hogy a bajnokság most picit fontosabb?

- Ha bajnoki meccs jön, akkor kár ragozni az Euroligát, majd ha elérkezik az utolsó BL-forduló, akkor abba kell mindent belerakni és majd kiderül, hogy ez mire elég.

- Köszönöm szépen.


A csoport állása a 9. forduló után

1. Szolnok 25,
2. Olympiakosz 22,
3. Brescia 14,
4. OSC 12,
5. Spandau 4,
6. Nizza 0 pont

Mivel az egymás elleni eredmény tekintetében a Szolnok jobban áll, mint az Olympiakosz, előnye már nem behozható, tehát a szolnokiak csoportelsők és a budapesti final six elődöntőjében kezdik el szereplésüket.

Ez lesz az utolsó fordulóban (április 26-án, szerdán):

Szolnok-OSC

Brescia-Olympiakosz

Spandau 04-Nizza


B csoport

CNA Barceloneta-Hannover 12:10 (6:2, 2:3, 3:2, 1:3)
G.: Munarriz 3, Famera, S. Rasovics, Minduell 2-2, Larumbe, Roca, V. Rasovics, ill. Darko Brguljan 4, Bukowski, Winkelhorst 2-2, Ban, Tkacs

Pro Recco-Jug Dubrovnik 9:5 (2:2, 1:0, 3:2, 3:1)
G.: S. Sukno 3, Ivovics 2, Di Fulvio, Molina, Echenique, Fondelli, ill. Loncsar 2, L. Fatovics, Markovics, Perrone

Eger-Partizan Belgrád 8:4 (0:1, 2:2, 4:1, 2:0)
G.: Vapenszki, Cuckovics 2-2, Hosnyánszky, Lőrincz, Kovács G., Erdélyi, ill. Lazics 2, Drasovics, Jankovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük  a képanyagot az Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.

0:1 - Lazics első gólja

1:1 - Kovács Gergő gólja

2:1 - Lőrincz Bálint gólja

2:2 - Drasovics gólja

2:3 - Lazics második gólja

3:3 - Cuckovics első gólja

4:3 - Vapenszki első gólja

4:4 - Jankovics gólja

5:4 - Erdélyi gólja

6:4 - Hosnyánszky gólja

7:4 - Vapenszki második gólja, ötméteres

8:4 -Cuckovics második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nehéz volt az eleje, nagyon feszült volt a csapat és nem voltunk frissek, ők meg jöttek és fiatal csikócsapatlént játszották a saját játékukat, nagyon pontosan, fegyelmezetten és vezettek 3:2-re a félidőben. A védekezésünk ekkor is rendben volt, bár úgy kaptunk három gólt, hogy abból kettőt csúnyán elvédekeztünk. Azért három gól nem a világ vége - viszont nem mentek a helyzetek, akadoztak a támadások. De aztán elfáradtak, jó csapat, meg birják is fizikailag, de azért ez hozzájuk képest mégiscsak egy felnőtt, erős csapat volt - felőröltük őket. Már nem tudták tartani azt a védekezést, amit addig, szépen belövöldöztük a helyzeteket meg a fórokat, így a vége sima lett hál, Istennek.

- Úgy alakult, hogy ha az utolsó fordulóban a Jugot megveritek, akkor második helyen juttok be a hatos döntőbe. Ez mennyire fontos nektek?

- Eddig kétszer voltunk csoportmásodikok és mindkétszer a csoportharmadik Juggal játszottunk - nem sikerült bejutnunk az elődöntőbe. Persze, jelenleg könnyebb útnak tűnik, ha másodikok vagyiunk, mert akkor a Reccót elkerüljük, de hát ez mindig ott derül ki. nagyobb lenne az esély az elődöntőbe jutásra, mint addig volt, de hát ehhez most kellene megvernünk a Jugot. Ők az Adria Ligában megmutatták, mennyire erősek, nemrég 18:4-re verték azt a Partizant, amelyet mi most 8:4-re... Jó, persze minden meccs más, de azért úgy tűnik, ők most megint elindultak fölfelé...

Egyébként azóta, hogy lefújták a Partizan-meccset, elmondtam a csapatnak, hogy hogy van a pihenőjük, mikor kezdünk el dolgozni, felkészülni az elődöntőre és jelen pillanatban nekem a Fradi sokkal fontosabb, mint hogy a Juggal mi lesz.

- Hány nap pihenőt kaptak a játékosok?

- Hétfőn edzünk legközelebb.

- Köszönöm az információkat és gratulálok a final sixbe jutáshoz!


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Előszőr is gratulálok a Fradinak, hiszen régóta nem volt nemzetközi szinten magyar aranyérem, örülök a sikerüknek! Másodszor ez a nap a magyar vízilabdának is sikernap, hiszen mindegyik csapat nyert, ráadásul a Szolnok csoportelső. Harmadszor pedig: mi is hoztuk a kötelező győzelmet, így az Eger ismét, zsinórban harmadszor játszhat európa legrangosabb klubeseményén. Boldog vagyok!

- A mai meccsetekről?

- Az OSC és Szolnok elleni bajnoki rangadók nem múltak nyomtalanul, de a kezdeti fáradtság ellenére sikerült átlendülnünk az első két negyed fizikális holtpontján pár egyéni villanással elöl és magas szintű védésekkel a kapuban.

- A Jug verhető?

- Verhető és verni is akarjuk!

- Az nem is kérdés! De tudjátok-e, fogjátok-e verni őket?

- Nagyon bízom benne. Most négy nap pihenő következik és utána onnan kell, folytassuk, ahol a Szolnok ellen abbahagytuk.


- Köszönöm szépen!


A csoport állása a 9, forduló után

1. Pro Recco 27,
2. Jug Dubrovnik 17,
3. Eger 15,
4. Barceloneta 11,
5. Partizan 4,
6. Hannover 3 pont


Ez lesz az utolsó fordulóban (április 26-án, szerdán):

Partizan Belgrád-CNA Barceloneta

Hannover-Pro Recco

Eger-Jug Dubrovnik