FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.04.04.

Az Eger a legfontosabb pillanatban, a rájátszás előtt került az első helyre a bajnokságban. A vezetőedző, Dabrowski Norbert volt a keddi Reggeli Start egyik riportalanya. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

A derült ki a hétvégén, hogy most, amikor a bajnokság a vége felé közeledik, az Eger bárkit meg tud verni. Ezt azért tartja fontosnak Dabrowski Norbert vezetőedző, mert a szezon előtt nagy mozgás volt a csapatoknál, nagyon megerősödött a Fradi és az OSC is, az Egerről pedig inkább azt gondolták, hogy gyengül,hiszen Biros Péter befejezte játékos-pályafutását, Szivós Márton pedig a Honvédhez igazolt. Akkor Decker Ádám és Kovács Gergő érkezett, s kiderült, hogy szisztematikus munkával tartani lehet a korábbi szintet és a már kivívott helyet az élcsapatok között.

Külön nehézségként említette a vezetőedző, hogy az olimpiát követő évben vagyunk, mint mondta, saját magát kellett visszafognia, hogy a fejlődés íve ideális legyen, s a most következő időszakra érje el csúcsformáját a csapat.

Az OSC-vel szemben 6:0-ról indult volna az Eger az elődöntőben, vagyis az OSC-seknek zsinórban háromszor kellett volna nyerni ellenük, kétszer Egerben. A Fradi ellen 4:1-re állnak. Előbbit komplettebb csapatnak, utóbbit szeszélyesebbnek érzi az egri szakember, aki nem kívánt válaszolni a Vincze Balázs lemondásával kapcsolatos kérdésre.

Dabrowski Norbert beszélt csapata BL-esélyeiről, s végül Szombathy Pál kérdésére, hogy nehezebb lenne-e a BL-ben döntőzni, mint a magyar bajnokságot megnyerni, azt válaszolta, hogy nem, magyar bajnokságot az idén nehezebb nyerni.

Jónak akkor értékelné az idényt, ha döntőt játszanának a magyar bajnokságban és bejutnának a final six-be, nagyon jónak pedig akkor, ha megnyernék a bajnokságot és ott lennének a BL final six döntőjében.

A jövő évi egri keret 50 százaléka már megvan, hiszen a játékosok felének élő szerződése van.

"Vannak még nyitott kérdések, nagy a mozgolódás, sok mindent hallani. Én nagyon-nagyon remélem, hogy 80-90 százalékosan le tudjuk zárni ezeket a kérdéseket a napokban, mielőtt elkezdődik az elődöntő, illetve a final six, mert abban a periódusban már nem szabad ezzel foglalkozni" - mondta Dabrowski Norbert.

A TELJES BESZÉLGETÉS: