FACEBOOK

Még két nap - kupagyőzelemre készülnek a Népligetben

Még két nap - kupagyőzelemre készülnek a Népligetben
hozzászólás, 2017.04.03.

Szerdán 18 órakor az Eurokupa döntőjének visszavágóját rendezik meg a Népligetben. A Fradi elhívta hétfői edzésére az újságírókat. vlv-riport:

Van-e aki ne tudná: a Ferencváros Nagyváradon 12:6-ra nyert, így jelentős előny birtokában kezdheti a hazai visszavágót. Normális esetben ekkora előny szinte ledolgozhatatlan, de ez egy kupadöntő, s a klub vezetői láthatóan csak akkor hiszik majd el, hogy "megvan", ha lefújták a meccset és vízben örülnek a kispadon ülők is.

Egyértelmű a hazaiak megközelítése: nem egyszerűen a kupa elnyerése a cél, hanem az, hogy két győzelemmel szerezzék meg a trófeát. Azért, mert "nyerni jó", s nagyon sok szurkoló lesz a helyszínen, akik megérdemlik a "dupla örömöt". (Egyébként Nagyváradról is sokan jönnek, ami kicsit szintén figyelmeztető...)

Jegy már nem kapható, de a meccset a DigiSport közvetíti, a vlv-n a szokásos szöveges élő tudósítás lesz olvasható.

VLV-VIDEÓK:


Madaras Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi! Hát..., elérkezett az idő, újra egy kupadöntő előtt állsz. Hogy vagy, milyenek az elvárásaid, mi a helyzet?


- Jó vagyok, nagyjából mindenki jól van a csapatból. Hogy milyenek az elvárásaim? Az első meccsen elért hatgólos győzelem tudatában nyilván a kupagyőzelem az elvárásom. Akkor is ez lenne, ha mondjuk, döntetlen lett volna az első meccs. Így egy picivel könnyebb, de hát nem szabad ezt nekünk könnyen venni.

- Egy szurkolónak nehéz megérteni, hogy milyen probléma lehet egy ilyen visszavágón. Most komolyan! Minek kell ahhoz történnie, hogy ne nyerjetek kupát?!

- Aki látott már sportközvetítéseket ilyen oda-visszavágós meccseket, tudja, hogy ilyen előfordul. Nem jellemző, de hát minden lehetséges. Nekünk nyilván nem kell sietni ezen a meccsen, fegyelmezetten kell játszani és leginkább a védekezésre figyelni.

- Milyen meccsre számítasz? Szerinted a Nagyvárad hogy jön ide?

- Minden mindegy alapon. Nekik most tényleg nagyon kicsi az esélyük, mindent megpróbálhatnak, biztosan nekünk esnek majd, főleg azért, mert ez számunkra nagy előny, a meccs elejétől el kell kezdeniük ledolgozni - ha azt akarják, hogy egyáltalán legyen esélyük a végén.

- Tudom, hogy voltak már nagy győzelmeid. Ez egy "kis kupa", de azért mégiscsak egy kupa és nagyon komoly csapatok voltak az utolsó szakaszban. Mit jelent neked ez, ha sikerül megnyerni?

- Ez is fontos, meg győzni mindig jó, teljesen mindegy, hogy "kis kupa", "nagy kupa", ráadásul nekem ilyen még nincsen. Úgyhogy ez nekem egy fontos meccs lesz holnapután.

- Sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani! Veled kapcsolatban az első kérdés mindig az kell, hogy legyen, hogy hogy vagy, milyenek a vállaid?

- Szia, Geyza! Köszönöm a kérdésedet, aránylag jól vagyok, a lehetőségekhez képest jól vagyok. A ma délelőtti edzés előtt is gyógytornán voltam. Minden nap járok, jó kezekben vagyok, de azért a vállaim picit fájnak. Ebben a szezonban nem leszek százszázalékos, de azt korábban már mondtam is, hogy nem ez a cél, hanem, hogy nagyjából fenntartsuk azt a meglévő állapotot, amit tudunk. De talán nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy milyen mérkőzés vár ránk.

- Jó, hát azért még egy kérdést rólad: mennyire estél ki a taktikából? Milyen a fizikai állapotod? Mennyire vagy bevethető, "használható"?

- Azt gondolom, hogy taktikai hiányosságaim nincsenek. Értem, ami történik és érezni fogom azt, ami történni fog. Kicsit hiányzik az, hogy a srácokkal tulajdonképpen már hónapok óta nem tudok úgy együtt mozogni, hogy minden gyakorláson részt vegyek. De amikor nem vagyok bent a vízben, akkor kintről nézem és figyelemmel kísérem őket. Az állóképességemből talán egy picit veszítettem a régebbihez képest, de ez természetes, mert azt a fajta munkát tudom a legkevésbé végezni, ami az állóképességemet tudná fejleszteni. Nem ezen fog múlni, biztos vagyok benne.

- Egy nagyon-nagyon furcsa mérkőzés vár rátok szerdán este. Nem is tudom, valahogy mindenki beárazta, hogy ez megvan és szerintem nektek is "taszítani kell" magatoktól a gondolatot, hogy ne úgy szálljatok vízbe, hogy ez már kupagyőzelem. Hogy készülsz erre? Hogy kezeled ezt a kérdést?

- Hát..., valóban nem arra készülünk, hogy valahogy ússzuk meg ezt mínusz öttel, és hogy ne kapjunk ki, csak mondjuk négy góllal, hanem az a legfontosabb, hogy ezt a mérkőzést meg akarjuk nyerni. Szeretnénk kettős győzelemmel ünnepelni az Eurokupa-döntőt. Szeretnénk azt, hogyha kiderülne, hogy az nem egy "kisiklott" eredmény volt kint, hanem igenis, olyan szintre jutottunk most már a szezon vége felé, hogy tudunk így játszani. És kétszer meg akarjuk verni a Nagyváradot. Ehhez viszont nagy fegyelem kell és koncentráció, mert lehetnek olyan dolgok, amelyek megzavarhatják a csapatot. Gondolok itt arra, hogy esetleg meglép egy-két góllal az elején az ellenfél vagy valamiféle bírói nyomás, vagy valami olyan, ami mondjuk nem normális, vagy ráfogjuk, hogy nem normális. Maximum ilyen dolgok zavarhatnak meg minket. De mondom a fókusz azon van, hogy megnyerjük a mérkőzést.

- Dani, azt kívánom, hogy sikerüljön! Szurkolunk!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-képek I.



vlv-képek II. - Monoki Nikolett felvételei