FACEBOOK

Apáthy Endre a Reggeli Startban

Apáthy Endre a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.04.03.

Néhány új információval gyarapodtunk az OSC-nél előállt krízishelyzetről a hétfői Reggeli Startból. A főszponzor, Apáthy Endre volt Szombathy Pál vendége. Tudósítás és a teljes beszélgetés:

Az üzletember ismertette a vlv-nek adott interjúban is megjelent tényeket. Mint mondta, "a helyzet hozta úgy", hogy - személy szerint vele hatéves együttműködés után - egy indulatmentes megbeszélésen elvált egymástól a csapat és Vincze Balázs.

Műsorvezetői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a játékosok között nem lehetett klikkesedés jeleit tapasztalni, inkább a fásultság jellemezte az utóbbi időszakban a vízilabdázókat. Nem működtek a dolgok sem a parton, sem a vízben. A problémákról már korábban beszélgettek és főleg az eredménytelenség volt az, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. Mutatta a gondokat már az is, hogy a játékból hiányoztak a vízilabdában szükségszerű vagányság elemei.

A fő okot firtató kérdésre válaszolva Apáthy Endre hangsúlyozta: "a játékosok felelőssége pont ugyanúgy megvan, mint a tréneré". Hozzátette, úgy gondolja, hogy a tréner lemondásában a "külső körülmények" is szerepet játszottak, Vincze Balázs úgy gondolta, hogy a csapatot az ő személye miatt nem úgy kezelik, mint ahogy megérdemelné.

A Szolnok-OSC bajnoki elődöntő 3:3-ról indul (7 pontot kell szereznie valamelyik csapatnak a döntőbe jutáshoz - a szerk.), s az OSC részéről - mint Apáthy fogalmazott - a mai viszonyok között a tisztességes helytállás lenne a logikus elvárás, de ahogy a vlv-n az egyik játékos, Német Toni mondta: lehet 19-re lapot húzni...

Mindenesetre tény, hogy a következő időszakban legalább háromszor találkozik egymással az OSC és a Szolnok. A budapesti csapatnak a bajnokságban kétszer kellene legyőznie a Szolnokot úgy, hogy ez esetben három mérkőzésből kétszer idegenben fognak játszani, s könnyen lehet, hogy a BL főtábla utolsó fordulójában, a Szolnok-OSC meccsen dől majd el, hogy bejutnak-e a BL final six-be - ehhez szintén a bajnoki címvédő elleni idegenbeli skalpra lehet szükség... Hajtanak, hogy mindez sikerüljön.

A csapat vezetőedzője a szezon végéig Tóth László, az edzőkérdéssel jelenleg nem akarnak foglalkozni, majd az idény végén vagy akkor, ha a csapat a fontosabb mérkőzésein túljutott. Mindenesetre vájt fülű vízilabdakedvelők felfigyelhettek Apáthy Endrének arra a megjegyzésére, hogy a női válogatott másodedzői posztja (amit Tóth László betölt), nem teszi lehetetlenné az edzőséget első osztályú férfi csapatnál.

A TELJES BESZÉLGETÉS: