FACEBOOK

Besurrant az első helyre az Eger! Eger-Szolnok 8:5, OSC-FTC 11:10

Besurrant az első helyre az Eger! Eger-Szolnok 8:5, OSC-FTC 11:10
hozzászólás, 2017.04.01.

Az Eger nyerte a középszakaszt, miután magabiztosan győzte le a Szolnokot. Az OSC talpra állt és egy góllal verte a Fradit. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok  folyamatosan:

e-On OB1, középszakasz, 8. forduló

Április 1., szombat

FELSŐHÁZ


Vasas-BVSC 9:9 (2:3, 3:2, 1:2, 3:2)
G.: Babay, Marnitz G., Bóbis 2-2, Bencz, Burján, Nyegovan, ill. Létay 3, Ambrus F., Nagy Álmos, Szabó Bence, Czigány, Török, Pásztor

Szeged-Miskolc 12:12 (1:2, 4:4, 5:3, 2:3)
G.: Manhercz K. 5, Vukicsevics 4, Sedlmayer 2, Sánta, ill. Milicsics 6, Bowen 4, Jakab, Miklós L.


Eger-Szolnok 8:5 (2:1, 3:1, 1:1, 2:2)
G.: Hárai 2, Decker Á., Lőrincz, Biros B., Milos Csuk, Vapenszki, Cuckovics, ill. Prlainovics 2, Varga Dénes, Crousillat, Alekszics

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Hárai első gólja

2:0 - Vapenszki gólja

2:1 - Crousillat gólja

3:1 - Decker Ádám gólja

3:2 - Prlainovics első gólja

4:2 - Milos Csuk gója

5:2 - Biros Barnabás gólja

6:2 - Hárai második gólja

6:3 - Varga Dénes ötméteresgólja

6:4 - Prlainovics második gólja

7:4 - Cuckovics gólja

8:4 - Lőrinz Bálint gólja

8:5 - Alekszics gólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Az egrivizilabda.hu a meccs utáni sajtótájékoztatóról:

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger):

- Az volt a kulcs, hogy élesebbnek és harapósabbnak éreztem a csapatomat a találkozó első felében, mindemellett nagyon jól is védekeztünk, és a kapusteljesítményünk is kiváló volt. Nem véletlenül hangsúlyoztam a találkozó előtt, hogy azért szeretnénk megverni a Szolnokot, mert ez ebben a szezonban még nem sikerült.

Azt gondolom, ezzel a nagyszerű győzelemmel most már hivatalosan és teljesen jogosan jelentkeztünk be az aranyéremre. Bebizonyítottuk magunknak, hogy mire vagyunk képesek, de mostantól az a legfontosabb feladat, hogy fejben a helyére tegyük ezt a sikert, és holnaptól már a Partizan ellen készüljünk, hiszen számunkra az a mérkőzés is nagyon fontos lesz.

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa-Közgép):

- Nem hiszem, hogy a Szolnok játékosai nem akartak volna győzni, vagy ne tettek volna meg mindent a győzelemért. Az első két negyed alapján érezhető volt, hogy az Eger jobban akarta ezt a sikert csütörtökön és pénteken is, mi pedig csak ma este hét órától. Ebből nyilván tanulnunk kell, és természetesen emellett gratulálok is az Egernek, mert ma ehhez az eredményhez nem férhetett kétség.

Nálunk hiányzott a kellő koncentráció, ez pedig látszott is a teljesítményünkön. Erre több példa is akadt, például, amikor kettős emberhátrányban a kapunktól kilenc méterre kiúszó játékos után mentünk, vagy a félidő vége előtti kontrafault, amikor ahelyett, hogy siettünk volna előre, megálltunk, és persze a viszontkontrából mi kaptunk gólt. Ilyenkor sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk, és nem a bírói ítéletekkel foglalkozni, hanem még inkább összeszedni a játékunkat, hogy a folytatásban helyreálljon minden.

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger):

-
Mondanom sem kell, hogy mennyire örülök ennek a sikernek, illetve annak, hogy ekkora hőfokon tudtunk védekezni. Hátul végig nagyon magabiztosak voltunk, ez volt a siker kulcsa.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép):

- Nagyon röviden: a mai mérkőzésen mindenki láthatta, hogy sokkal jobb volt nálunk az Eger, úgyhogy nem marad más hátra, mint hogy gratuláljak a győztesnek. Mi tényleg nagyon rosszul koncentráltunk, amiben nyilván benne van egy picit a fáradság is, de ez nem lehet kifogás. Egyszerűen nem tudtuk a saját játékunkat produkálni, ami természetesen nagyban köszönhető a hazaiak védelmének, különös tekintettel „Bánénak” (Braniszlav Mitrovicsnak, az Eger kapusának - a szerk.)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


OSC-FTC 11:10 (3:2, 3:4, 4:3, 1:1)
G.: Bátori, Zalánki, Juhász, Seman 2-2, Bundschuh, Salamon F., Gór-Nagy, ill. Tóth M. 3, Nyéki, Marko Csuk 2-2, Dőry, Jansik Sz., Avramovics

VLV-VIDEÓK:
Köszönjük a képanyagot az FTC stábjának, Katona Norbertnek.

Bundschuh gólja

Bátori első gólja

Seman első gólja

Nyéki első gólja

Tóth Márton csavargólja

Zalánki első gólja

Jansik Szilárd gólja

Salamon gólja

Seman második gólja

Zalánki második gólja

Juhász Zsolt első gólja

Gór-Nagy gólja

Bátori második gólja

Marko Csuk ötméteresgólja

Marko Csuk második gólja

Juhász Zsolt győztes gólja




VLV-VIDEÓK:


Tóth László a vlv-nek

- Szervusz, Laci! Gratulálok ehhez a győzelemhez, mert azt hiszem, hogy ez így, kezdetnek nem rossz... Hogy értékeled?


- Mindenféleképpen jobb nyerni, mint veszíteni... Mindenki azt mondta meccs előtt, hogy nincsen tétje ennek a mainak, de hát számunkra azért volt, mert az események tükrében egyáltalán nem volt mindegy, hogy mit lát a néző, a pénzéért mit kap. Mondtam a fiúknak: azt kell megmutatni, hogy tudnak tiszta erőből, szívvel, nagy akarattal játszani, nem pedig közönyösen, minden mindegy alapon. Hála Istennek ez működött, úgyhogy jól nézett ki. Nyilván rengeteg hiba volt, de ezeket lehet korrigálni. Remélem, hogy egyre jobb lesz minden.

Hétfőn edzés, szerdán van egy BL-meccs, lépésről lépésre haladunk. Csütörtökön is azt mondtam a fiúknak, hogy nem kell előre ugrálni gondolatban sem, főleg ebben a helyzetben, hanem kockáról kockára kell menni, felépíteni valamit, hogy működjön, aztán hogyha sikerül tartani ezt az "ütemtervet", akkor mire odaérünk a Szolnok elleni elődöntőre, még erősebbek és jobbak leszünk.

- Köszönöm szépen!



Varga Zsolt a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt! Gratulálok, mert ugyan kikaptatok, de egy nagyon jó meccset játszottatok és szerintem ez egy egész jó főpróba lehetett a jövő heti nagy "megpróbáltatás" előtt. Hogy értékeled? Bosszús vagy-, hogy nem sikerült pontot szerezni?

- Én is úgy gondoltam, hogy egy jó főpróba lehet, de nagyon sok hiányzó volt mind a két oldalon. Ez egy teljesen speciális helyzet és teljesen speciális mérkőzés lett belőle, végül is. Volt olyan, hogy Simonnak (a center Vogel Simonnak - a szerk.) kellett bekkelnie, tehát picit így..., mindenkinek be kellett ugrania. Azzal, hogy Gergőt kiállították az első negyedben, megint mindenkire kicsit több hárult, másképpen kellett játszanunk. Ennek ellenére volt olyan része is, ami jó volt, 14 vagy 15 hátrányt tudtunk kivédekezni, tehát összességében maga a gyarorlás része - ezt szerettük volna. Erre hívtam fel a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy ezen a mai mérkőzésen a hátrány, illetve a védekezés jól működjön, ezek a kiemelt részek a jövő hétre.

Összességében azt tudom, mondani, hogy igen, jól játszottunk, de mégis volt két olyan hiba, ami végül is eldöntötte a mérkőzést, ilyet ezen a szinten nem lehet elkövetni.

- Rövid időtök van, három nap felkészülés, ez hogy telik?

- Mindenféleképpen pihenni kell, hiszen mint az előbb elmondtam, kevesebben voltunk és mindenkinek többet kellett játszani. Fontos a holnapi pihenő és hétfőn már két edzés van, kedden egy, szerdán normális átmozgatás délelőtt és utána a mérkőzés.

- Gondolom, hogy már izgulsz te is, egy kicsit jobban, mint a szokásos hétközi meccsek előtt...

- Persze, ez egy döntő, teljesen más, sokkal nagyobb érzelmekkel jár, mint egy normális, hétköznapi bajnoki forduló, úgyhogy persze...

- Találkozunk a jövő héten!




Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusz, Miklós! Gratulálok ehhez a győzelemhez, egyrészt azért, mert mégiscsak egy európai kupadöntős csapatot vertetek meg - gondolom, nem akármilyen lelkiállapotban. Hogy értékeled ezt a mérkőzést?


- Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, mert tényleg, tulajdonképpen a presztízsen túl igazából nagyon nagy tétje nem volt a meccsnek. Nekünk ez volt a vízválasztó, hogy elindulunk fölfelé vagy süllyedünk még lejjebb. Úgy látom, hogy a csapat összefogott, és a nehéz pillanatokat is meg tudtuk oldani együtt, végül küzdősen, de nyertünk egy góllal, így talán még jobb is, mint ha több góllal nyertünk volna :-). Örülök, hogy kibrusztoltuk és most elindultunk fölfelé!

- A Szolnokkal fogtok játszani - ezt hogy értékeled?

- Már hallottam hírét, ez meglepetés. Hát, annyival jobb nekünk, hogy nem 0:6-ról, hanem 3:3-ról indul ez a párharc. Ez azt jelenti igazából, hogy tiszta lappal indulunk. Szerintem, amire ennek a csapatnak most szüksége van, az pont ez. A tiszta lap, hogy az elmúlt idők nehézségeit levethessük, s önbizalommal, magabiztosan tudjunk elindulni azokért a célokért, amiket kitűztünk magunk elé.

- Szerinted van esélyetek?

- Hát, figyelj! Én abban bízom, hogy ki tudjuk hozni magunkból azt, ami bennünk van. Itt senki nem felejtett el vízilabdázni, itt ugyanazok a jó játékosok vannak, akik azért már megrángatták az oroszlán bajszát, akár a Szolnokra gondolok, akár az Egerre, akár BL-csapatokra. Itt egyszerűen egy morális vagy mentális probléma volt és szerintem ki kell, hogy jöjjön az, ami bennünk van, ha sikerül ezt a mélypontot magunk mögött hagyni és tényleg csak a jövőre koncentrálni.

- Köszönöm szépen, Miki, sok sikert kívánok!



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Hát, egy góllal elveszítettétek ezt a meccset, de végig nagyon nyílt, szoros, éles meccs volt. Hogy értékeled?

- Igen, sajnos megint elvesztettük a meccset az OSC ellen, egyszer, remélem azért meg fogjuk verni őket. Nagyon szoros meccs volt, tét nélküli volt tulajdonképpen, mert az alapszakaszbeli helyezésünket nem változtatta meg, emiatt ilyen nyílt sisakkal játszottunk. Mi elég sok elemet gyakoroltunk a szerdai mérkőzésre, az OSC meg ugye, kapott egy új lendületet, úgyhogy emiatt szerintem egy közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk. Gratulálok az OSC-nek!

- Szerdán mi lesz?

- Győzelem és remélem ünneplés!

- Köszönöm szépen, így legyen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

A felsőház végeredménye

1. Eger 61,
2. Szolnok 60,
3. OSC 50,
4. FTC 43,
5. Miskolc 34,
6. BVSC 33,
7. Szeged 28,
8. Vasas 26 pont

A bajnoki elődöntők párosítása:

Eger-FTC
Szolnok-OSC


Az elődöntő az egyik fél harmadik győzelméig tart, a párharcokba a csapatok magukkal viszik a korábban egymás ellen elért redményeket.

Így az Eger-FTC elődöntő 4:1-es állásból indul, a Szolnok OSC csata pedig 3:3-ra áll a startnál.

Az 5–8. helyért a Miskolc-Vasas párharc 3:3-ról indul, a BVSC-Szeged pedig 6:0-ról.

A rájátszás első szakaszának játéknapjai:

Felsőház:

Április 15.,  szombat, április  19, szerda, április 22, szombat.

Alsóház:

Április 15., szombat, április 22., szombat, április 29., szombat


ALSÓHÁZ

Tatabánya-KSI 7:9 (1:3, 2:4, 1:1, 3:1)
G.: Francsics, Kolarik 2-2, Regős, Kiss Gy., Máté, ill. Berki, Kardos A., Vékony 2-2, Tóth B., Kósa, Bóbis B.

HORVÁTH JÁNOS vezetőedző (KSI) a facebook-oldalán:

- Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért... Nagyon régóta vártuk de nem akaródzott jönnie... Végül az utolsó fordulóban megtört a jég, nem maradtunk győzelem nélkül a felnőttek között az idén sem! Büszkeség-boldogság! :-)

Kaposvár-Debrecen 10:8 (1:3, 2:1, 3:0, 4:4)

G.: Berta 4, Vindisch 2,Sántavy, Dobos, Juhász-Szelei, Polovic, ill. Kállay 5, Süveges, Fekete G., Gyurik

A teljes mérkőzés (a Kapospont felvétele) :



Szentes-UVSE 12:13 (0:3, 6:5, 3:3, 3:2)

G.: Visnyakov 3, Szalai, Pellei 2-2, Takács J., Farkas Werner, Kókai, Reuten, ill. Tóth Z. 4, Dávid Z., Korényi 3-3, Szentesi D., Márkus, Kovács Csatlós

Ez volt Kovács Róbert 500. bajnoki mérkőzése. Gratulálunk!



Honvéd-Pécs 8:5 (2:2, 1:1, 2:1, 3:1)
G.: Szivós 5, Kalanovics B., Gyárfás T., Irmes P., ill. Gogov 2, Macsi, Csaba, Opacak   

Az alsóház végeredménye

9. Honvéd 42,
10. Pécs 30,
11. Kaposvár 29,
12. Debrecen 24,
13. UVSE 22,
14. Tatabánya 14,
15. Szentes 10,
16. KSI 3 pont